Claas

claas.jpg

Neki dan je jedan član pitao za podešavanje korpe na claas kombajnu pa me to navelo da se registrujem na ovaj forum. Malo neznanje malo problemi sa registracijom pa sam malo okasnio jer vidim da je već bilo odgovora na tu temu. Ipak možda nekome potreba i cijela tabela podešavanja pa je postavljam. Posjedujem kombajn claas dominator 96 i nešto dokumentacije za njega.
Možda zatreba.
Pozdrav od mene.

Nije ni bluetooth, ni nevidljiva sila ni F117 A, a ni znnje jednog strudenta.Tu treba da se montira lančasti prenos za pogon bubnja u kukuruzu.Inače suvozač na ovom terenu je bila moja žena.

ljudi ja bi se samo malo nadovezo na zazore ulazni i izlazni dimenzija , kod mene je 98 sl maxi i po preporuci jednog mog druga iz srbca ,, podesijo sam ulaz na 32 a izlaz na 18 i nema greske samo otpustam ili dotezem zavisno od hibrida kukuruza nema loma ,nema okomka u ovrzenom zitu a na okomku ni traga od kukuruza ,, ako sam pogresijo u merama neka mi neko kaze . interesuje me znanje stariji kombajnista ili majstora koji to duze rade hvala

Ne znam u koju grupu ja spadam, ali mislim da su ovi zazori primereni ovoj godini .Da je sreće, ko što nije, možda bi se to moglo i povećati. Ovako godina je rekla svoje.Kod mene kako nije bilo kiše, teško da ne krenem iz soje drito u kukuruz.:haha:

Kad smo već kod loma kukuruza dali neko zna koliko se može tolerisati lom u postotcima. Znam da je najbolje da ga nema ali svaki stroj lomi a mene interesuje koliko "smije " da lomi kombajn u nekoj vlazi zrna od 20% .

2006, CAT 150 ks, hidro pogon, godisnje 350,400 j ... obrtaje pokazuje, da ide toliko ispao bi iz kabine :osmeh:, slab kukuruz pa ga mozes cepati i brze do 2000, 2100

Nazad
Vrh