Claas

Gospodo,
ja stvarno ne znam odakle vama ovakve mere za podešavanje korpe.Koliko sam ja shvatio ovo je kombajn Claas, a ne Zmaj znači i podešavanje korpe je drugačije.

slika0194.jpg
ala je majstor spustio vitlo,pola je omlatio ::lose::

upravo tako.... da li mi mozda mozete napisati podesavanje korpe za claas ?
hvala
Probajte da namestite u srednji položaj ručicu za dizanje i spuštanje korpe i ulaz stavite na 30 mm a izlaz na 19 mm.I onda možete da radite kukuruze i deblje i tanje i po potrebi da smanjujete i povećavate zazor između bubnja i podbubnja.A što se tiče loma može da prouzrokuje više faktora,kao na primer veća zatvorenost donjeg sita,veliki broj obrtaja bubnja,niska vlaga kukuruza itd. P.S.Ja ne posedujem Claas kombajn.:ppozdrav:

Poslednja izmena od urednika:
Probajte da namestite u srednji položaj ručicu za dizanje i spuštanje korpe i ulaz stavite na 30 mm a izlaz na 19 mm.I onda možete da radite kukuruze i deblje i tanje i po potrebi da smanjujete i povećavate zazor između bubnja i podbubnja.A što se tiče loma može da prouzrokuje više faktora,kao na primer veća zatvorenost donjeg sita,veliki broj obrtaja bubnja,niska vlaga kukuruza itd. P.S.Ja ne posedujem Claas kombajn.:ppozdrav:

vidi se da neposedujete po preporucenim zazorima korpe

Ja još nisam nigde našao ovaj podatak za reperno podešavanje korpe.Možda je to neka najnovija generacija Claas kombajna pa podatci još nisu dostupni za javnost.
Molio bih članove da ne rade po ovim uputstvima jer se tako ne podešava nego se podešava tako da se velika ručica postavi u treću rupu od gore, a mala u položaj e i meri se na trećoj poprečnoj šini (ulaz) treba da bude 13 mm i na trećoj šini od nazad treba da bude 3 mm.Sa ovakvim podešavanjem može da se rade sve kulture jedino malu ručicu u kukuruzima prebacite u položaj w, a veliku prebacujete od 8 do 13 rupe u zavisnosti od stanja kukuruza.
Ima i podešavanje za kukuruznu korpu kada se mala ručica prebaci u položaj w, a velika u 6. rupu od gore i tada se na trećoj šini od početka korpe izmeri 26 mm i na drugoj šini od nazad izmeri 26 mm.
Ovaj zazor se dobija i u prvom podešavanju samo kada se velika ručica postavi u desetu rupu.
PS I ja ne posedujem Claas kombajn.

pa treba samo malo prelistati temu.stalno se o tome pise pa su svi umorni od konstantnog ponavljanja jedno te istog.......
P.S.kupices ga jos malo vidim ja..........

Moj Claas je ovu jesen u soji odradio sve bez ikakvog problema, jedino mi je puko jedan prst na kosi i ništa drugo, ispirim hladnjak i zracni filter svaki dan i nema problema, u soji mi je ucinak ali cistoj kada radim 2. brzinom max 15 jutara od 10 ujutro pa navecer do 7 pola 8, i za moje potrebe dovoljno ja sam imo 15kj svoga i vršio sam kod tetka na tabli tamo sam ovršio oko 26-27kj sve ukupno soje 41-42kj ja sam jako zadovoljan, na istoj njivi vršio je i zmaj 142, pa se kombajner zmaja prije dva dana skoro zabio u moju bočnu stranu ali sva sreca sve je proslo oke, evo i koja sličica :
dpfnt3.jpg

oqxf20.jpg

2lizvop.jpg

28ivjtl.jpg

2mpzs0j.jpg

Nazad
Vrh