Claas

talijanu pitacu ovde posto je i ako odgovara cena poslacu ti odavde . Tako sigurno ces biti siguran u kvalitet. Mi nekada na zmaja svake godine smo menjali pogonski kais , uvek smo stavljali borovo. Sve dok nije pokojni otac jednom na sajmu kupio Baruma i od tada evo i dan-danas nismo ga menjali . Jeste da smo ga platili 3x vise ali nikad vise nismo ga menjali.

Danas u Debeljači na vašaru sam se raspitivao za remen od Varijatora doba cena od 120-250 eura.Odakle tolika razlika?
Moj je malo lošiji ali sam hteo da uzmem za rezervu.Nisam pametan šta činiti.
Jel zna neko pošto je original? Dimenzije 2420x60 a ja sam moj merio metrom ima 2460mm Da li je moguće da se "isteglio" za 4 cm?

uzmi druze orginal kajs da ne kupujes dva puta

- - - - - - - - - -

Da nije to neki trgovac? Možda kombajn još nije video Srbiju, A 98 godište bi trebao da ima noviju kabinu

koliko ja znam masine dovozi iz EU sad mozda je farbar pomesao brojeve

Danas u Debeljači na vašaru sam se raspitivao za remen od Varijatora doba cena od 120-250 eura.Odakle tolika razlika?
Moj je malo lošiji ali sam hteo da uzmem za rezervu.Nisam pametan šta činiti.
Jel zna neko pošto je original? Dimenzije 2420x60 a ja sam moj merio metrom ima 2460mm Da li je moguće da se "isteglio" za 4 cm?
Ja sam moj platio za dominatora 88 pre 1.5 godinu nesto oko 28 000 dinara ima valjda dve vrste

Koliko sam ja razumeo iz priče sa trgovcima remenja ima širina 50 (ili 51 ) i 60mm ti sa 60 su dosta ređi i malo se traže zato su navodno skuplji.
E sad...ko će ga znati ja samo pišem ono što sam izvukao kao zaključak iz priče.

Gospodine @talianu,
za Vaš tip kombajna postoji 4 remena varijatora bubnja koji se koriste sa različitim kataloškim brojevima u zavisnosti od vrste varijatora bubnja i serijskog broja kombajna ostalo nisu nikakva merila jer trgovci pričaju svašta.Sada je isporučen remen original Claas za Dominator 98 po ceni od 22.700,00 dinara.Tako da Vam to bude orijentaciona cena originalnog remena.

Hvala gospodine Panonstib.
Jel možete da me uputite kako da dođem do tog "pravog" remena koji bi mi odgovarao i da li može da se naruči ,naravno kad ustanovimo koji je u pitanju.
Odgovor možete poslati i na pp.

- - - - - - - - - -

Društvo, zna li neko gde imaju ove plastike za vitlo.

pomoc

Imam problem sa lomom zrna kukuruza u pitanju je dominator 96. korpu sam otvorio, bubanj na 600 obrtaja mislim da je pr:sta:oblem u brzini bubnja.

Danas sam imao problem sa hidralikom.
Radi kako treba sve normalno i onda odjednom izgubi snagu i ulje počne da se greje(jako) i sve što ide na hidrauliku počinje da slabi .
Slabo diže heder,vitlo, slabo otvara varijator vožnje.Takovo stanje traje kratko pa se vrati u normalno stanje.
Sumnjali smo na pumpu ali mislim da nije jer ne verujem da bi malo radila a malo ne (ili radi ili ne).
Da li neko ima predlog od čega da počnem tražiti problem.
Da li je moguće da razvodnik ne funkcioniše kako treba?
Ima li struja veze sa razvodnikom ili pumpom?

meni je pumpa bila losa i to izgleda ovako: kada upalis kombajn i kada je ulje hladno radi skoro idealno ali kako se zagreva ulje sve slabije i slabije radi sve sto je na ulje i nema toga kao kod tebe da se sve vraca na normalu posle odredjenog vremena ( jedino sutradan kada se ohladi ulje )

@slobasamic
Koliko si otvorio korpu?Otvori poklopce sa strane i proveri da li se slazu zazori sa tablicom od stelovanja,otvori donje sito do kraja,ili zatvori povratnu masu...i jos nesto kad je mnogo suv lomi se.
A sto se tice brzine on na toliko radi tjs 550 obrtaja,ako sumnjas u obrtomer nadji elektricara nek izmeri obrtaje

Kad već pominjete lom, danas sam gledao kako klas radi i ima poprilično loma oko 7 do 8%, a vlaga kukuruza 11%. Ja sa zmajem u vlagi kukuruza 9% imao loma 5%, a u vlagi 12 do 13% imam 1,5% loma, a radim na 300 obrtaja... Mnogo je 500 obrtaja ma koji kombaj da je u pitanju, to je bar moje mišljenje...

Nije mnogo,precnik doba na classu je 450mm,tjs manji nego kod drugih,kraca korpa i drugaciji ugao,tako da mu nesmetaju ti obrtaji....a i stelovanje je razlicito na svim kombajnima.

Kod mene je na 700 obrtaja i nemogu da ga smanjim vise i nemam velikog loma.Jel ta korpa klasova ili je neki rucni rad?

ja radim sa 600 obrtaja kuruz bez problema i loma,samo treba podesiti podbubanj kako treba i nema problema........

Пре пар дана смо дотерали Claas Dominator 96 на пробу да видимо да ли ћемо га узети.

http://youtu.be/GcFHpal5_18

Договор је пао. Узели смо га са житним хедером, адаптацијом за сунцокрет и адаптером за кукуруз. На адаптеру за кукуруз нема таруп, али се на снимку може видети шта остаје иза њега.
Како ће се показати, видећемо следеће године када крене озбиљније у рад, кад дође жетва.

Nazad
Vrh