Claas

Ima li neko iskustava sa adapterom Claas Cornspeed? Interesuje me sužavanje sa 75cm na 70 cm međuredno. Kao prvo dali može , a onda dali se menja nešto(oklopi ili nešto drugo). Molim vas svako iskustvo mi je dragoceno.

Kompjuter sam menja rastojanje letvi od kljunova?

Ne. Kompjuter ne automatizuje rastojanje letvi od kljunova.

A što se tiče gospodina Dangera i njegove nadasve originalne upadice: daleko bilo da Vam ja uskraćujem mogućnost da se pravite pametni. Samo Vi slobodno nastavite da pišete te Vaše visoko-informativne postove kao i dosad što ste radili. Ja Vam neću smetati. Jedan po jedan, ionako svi redom stasate za banovanje, tako da ja ni ne moram da se trudim da reagujem na Vaše gluposti i provokacije. Šta više! Učinićete me izuzetno srećnim ako tako nastavite. :)

Prosvetli me Atila pa mi reci kojim ti to merilima odredjujes kad ce neko biti banovan i po cemu se to neki clanovi priblizavaju banovanju ?
Vidim da si preuzeo primat u masinama,sad ces jos i nadrimoderator postati...supervizor kao Milka Canic.

Daleko bilo da ja ovde išta merim i vagam. Samo konstatujem činjenično stanje. Ne moram čak ni da utičem na tok stvari, jer svi ovi koji me tu nešto prozivaju i prave se pametni, dobiju ban upravo zbog toga: što pišu gluposti. :)

A sada ako me izvineš, voleo bih da nastavim da posmatram određene ljude na koji način leče svoje komplekse inferiornosti. Evo interesantnog podatka da je jedan član - neću ga imenovati, prepoznaće se sam - u proteklih mesec dana povećao posećenost mog profila za čak 187 puta! Kanda mu život zavisi od toga da li će me nekad videti onlajn. :D

Toliko od mene. Nadam se da sam bio jasan. :)

Matiću, ima ovde svakakvih slučajeva. Da sam kojim slučajem upisao psihijatriju, do sada bih samo od ovog materijala napisao deset doktorata. :)

gospodine atilko,ja nisam mislio nista lose,samo sam coveka uputio na Vas da mu pomognete oko adaptera jer je to vasa struka i profesija i da na taj nacin clanu pomognete kao sto pomazete svima kroz strucne savete,a vi na mene drvlje i kamenje,o Boze cudaka od coveka......

Eh, eh... Kako li sam mogao posumnjati u Vaše nadasve časne namere, gospodine Danger, stvarno mi nije jasno... Evo, neću moći da spavam večeras koliko sam se uzrujao zbog ove moje greške...

Što se trnja i balvana tiče: barem mi se život ne svodi na to da na forumu proganjam i prozivam druge članove u raznim temama. Ni u jednom mom postu nećete videti da sam prozivao svoje neistomišljenike (da se izrazim najblaže što mogu), pri tom imajući za cilj samo da započnem neki off-topic i verbalno prepucavanje - za razliku od Vas i tu još nekih članova ovog cenjenog foruma. Sve u svemu: želim Vam puno sreće u odrastanju. :)

Ima li neko iskustava sa adapterom Claas Cornspeed? Interesuje me sužavanje sa 75cm na 70 cm međuredno. Kao prvo dali može , a onda dali se menja nešto(oklopi ili nešto drugo). Molim vas svako iskustvo mi je dragoceno.

Treba li Vam baš Claas Conspeed (piše se bez R) ili Conspeed Linear?

EDIT: Nisam uspeo da nađem workshop manual za Conspeed tako da ništa konkretno ne mogu reći. Nije nemoguće prepraviti sa 75 na 70 cm, ali sudeći po samom izgledu datog hedera (pa još ako je i na sklapanje) neće moći da se odradi bez mnogo fizikalisanja, varenja, sečenja, itd. Iskreno, ne mislim da vredi te muke. Bolje da odmah uzmete neki od modela Conspeed 4-70, 6-70, 8-70 ili 12-70.

Poslednja izmena:
Može li mi neko odgovoriti kako da na klasu dominator 85 smanjim obrtaje varijatora doba.
Fabrički je 650 minimum ali sam u knjizi na francuskom uhvatio(preveo na gugl prevodiocu) da valjda ima neku mogućnost da se uspori i da radi na 250-650 obrtaja (kao neki spori hod).
E sad ne znam da li ima takvu mogućnost fabrički ili treba nešto posebno dodavati.
Piše da se suncokret radi na 650-800 obrataja ali me ubeđuju da su to preveliki obrtaji.
Vozači klas kombajna sa kojima sam razgovarao samo su mi rekli smanji na minimum i teraj .

Upravo tako kako kaže gospodin Miroslav K. Postoji reduktor za smanjenje broja obrtaja ali može se živeti i bez njega.

Prvo i osnovno pravilo kada kupite Claas kombajn je da zaboravite sve što ste naučili vozeći Zmaja, i da ne slušate one koji su ceo život proveli samo u Zmaju. Te dve tehnologije su kao nebo i zemlja i mnoge stvari prethodno naučene se više ne mogu primeniti. Počevši od brojeva obrtaja bubnja za različite kulture, podešavanja razmaka između bubnja i podbubnja pa sve do naizgled banalne stvari kao što je vraćanje remenice na vratilo (kod Zmaja je bilo svejedno pet milimetara vamo-tamo, ali kod Claas-a remenice moraju biti savršeno paralelne). Ako ćete slušati savete drugih, slušajte samo one koji poseduju Claas kombajn. Manje će Vas boleti glava i novčanik.

Nazad
Vrh