Claas

CVEJA Po te zute claaseve su pravili na madarsko trziste i izporucivali su ih bez kabine i motora , bas zato u puno njih jos ima raba motore . Kabine od tad i za ostale claaseve se poizvode u madarskoj .

kupio sam prosle godine,pred sezonu,pregledan i odradio celu sezonu bez kvara. sa hidro pogonom nisam imao problema,radi perfektno,i olaksan rad

Kavalitet pre svega!
[video=youtube_share;DnIWeDZe_O0]http://youtu.be/DnIWeDZe_O0[/video]
[video=youtube_share;_1YSW01GHUM]http://youtu.be/_1YSW01GHUM[/video]

Pa od sredine 70-desetih godina se claasevi kombajni montiraju sa kabinom koja se proizvodi u Keckemet , u sklopu nekog sporazuma je fabrika Claas isporucila kombajne bez kabine i motora i njih je ofarbala u zutu boju . Kabine se i dan danas pravi u Keckemetu a i kod razvijanja nekih inovacija su se saradivali zbog extremnih uslova sto vlada na nekim delovima madarske , stim da ako tamo izdrzi i radi onda je pravi kvalitet , tu im je bio test poligon .

zna li neko da li ima gde u ponudi secka za claasov adapter 4 reda,po mogucnosti orginalna sa 2 ili 3 noza!

posto sam nov u svetu poljo infa, nisam u mogucnosti da otvorim novu temu,, a pazljivo sam ovu svu prociti i nisan primetijo da se neko susreo sa mojim problamom, a odnosi se na claas dominator 98 sl maxi.... kad sam ga garaziro i ostavijo sve je bilo extra sve je radilo normalno,, medjutim skoro sam ga pokusao paliti i nema ni da makne kad ga zaalnasujem samo odradi relej i vise nista kao i kontrolne lampice se ne aktivirajo sto prate vrsalicu :bravo: a

Poslednja izmena od urednika:
posto sam nov u svetu poljo infa, nisam u mogucnosti da otvorim novu temu,, a pazljivo sam ovu svu prociti i nisan primetijo da se neko susreo sa mojim problamom, a odnosi se na claas dominator 98 sl maxi.... kad sam ga garaziro i ostavijo sve je bilo extra sve je radilo normalno,, medjutim skoro sam ga pokusao paliti i nema ni da makne kad ga zaalnasujem samo odradi relej i vise nista kao i kontrolne lampice se ne aktivirajo sto prate vrsalicu :bravo: a
Prazan je akumulator!Desavalo se to x puta .

ne ta opcija mi odpada ,, u svakom smislu hvala ti:osmeh: ja njega direkt mogu da upalm i struja mu je super ,, ali ako si ikadotvarao komandnu kutiju sto se nalazi pod instrument tablom imaju oni kako to u prospektu nazivaju ELEKTRO MODUL ja sumnjam u njega, e zvao sam ove iz almeksa pa nikako da stupim u kontakt sa njima da cujem i njihovo misljenje. ali pokusacu i tu opciju sto si mi dao ako uspem javljam ti :ppozdrav:

ABRO ne pre mi nije trazijo tako te uslove prilikom pokretanja motora jednostavno mi je palijo normalno poluga od hidro mata mi je bila u neutralnom polozaju i sve je funkcijonisalo extra dok ga nisam opro i garaziro

pogledaj kod motora,sa leve strane hladnjaka(do kabine) ima relej za palenje,ide signal sa brave do releja pa sa njega do anlasera,ja sam imao taj problem i bila je greska u masi,kabli od mase za relej je bio zavrnut pod maticu 6mm na susacu klime i matica se popustila i gubio kontakt,mozda si i nakrko previse vode u relej :) ,kontrolna lampa i jedan elektricar sa 6 razreda osnovne skole ce ti to resiti casom gde je problem,malo ocisti kontakte,izduvaj,naprskaj kontakt sprejom........

Problem sa prekidačem na kvačilu se javio kod mene na claas-u 78s a koliko sam upoznat sl su hidro.Tako da je neka druga priča ali verujem slična.
Mahinalno sam ti odgovori, nešto čačkam ,radim a usput pratim forum...pa mali propust.

---------- Poruka napisana u 22:42 ---------- Prethodna poruka je at 22:41 ----------

pogledaj kod motora,sa leve strane hladnjaka(do kabine) ima relej za palenje,ide signal sa brave do releja pa sa njega do anlasera,ja sam imao taj problem i bila je greska u masi,kabli od mase za relej je bio zavrnut pod maticu 6mm na susacu klime i matica se popustila i gubio kontakt,mozda si i nakrko previse vode u relej :) ,kontrolna lampa i jedan elektricar sa 6 razreda osnovne skole ce ti to resiti casom gde je problem,malo ocisti kontakte,izduvaj,naprskaj kontakt sprejom........
Na ovo sam tipovao kod mene, pošto to sa papučom kvačila je bilo prespojeno. No pakazalo se da se popustila masa baš na kvačilu.

DANGER to sam sve odradijo i funkcijonise, znaci imam kompletnu dokumentaciju od maxija.. i relej kod motora je ok kao i elektro vod od tog releja do komandne kutije,,, mozda me niste dobro shvatili kad mi je nastao taj problem izgubila se i signalizacija od vrsalice tacnije one crvene sijalice u donjem levom uglu sto pokazuju dali nije doslo do zastoja,lanaca transportni puzeva ili manji broj obrtaja . i kad sam pokusavo da pokrenem motor onaj relej kod osiguraca odradi ali negde je u prekidu i nece da posalje na onaj relej kod motora ... pa jos jednom te molim ako mozes da mi objasnis ako si me shvatijo , i dali si upoznat koja je funkcija od oni ELEKTRO MODULA to su one crne kutije i smestene su u onoj crnoj kutiji odma do osiguaca :bravo:

---------- Poruka napisana u 22:51 ---------- Prethodna poruka je at 22:48 ----------

neboj se neka glupost te zeza ili prekidac od hidro voznje ili elektro magnet na pumpi ako vergla
bar se nadam da nije neka veca glupost .. proverijo sam prekidac na hidro matu i ima dolaznu struju i odlaznu JEDINO STO ME MUCI DALI MAJSTOR MIS NIJE ODRADIJO NESTO :osmeh:

Nazad
Vrh