Claas

Šta da pišemo o tom kombajnu koji je prestao da se proizvodi pre 40 godina.I kada ga nadjete u malo boljem stanju jako je teško doći do delova.

stari jesu ali ih ima najvise recimo u kisacu i ne samo klasa. i ljudi su zadovoljni sa njima posto nema svako potrebu za novim i skupim posto nema nekog velikog posla za njih a i ima ih u svakom selu ohoho samo za sebe.

CAFEZ je mislio na 98-icu da je isti po osnovi ko Medion,samo nije se izjasnio dobro,a Protector jeste od 1968 do 1972 godine pravljen.Možda ima delova za taj kombajn od 40 godina,al tri stavke koštaju ko ceo kombajn.:ppozdrav:

covek je brate pitao za dominatora 98 a i ja sam pazario jednog pre 10 dana tako da mi nije potrebna nikakva literatura i muka mi vise od knjiga ja da sam teo da ucim nebi radio zemlju nego bi skito po beogradu i varao svet

Nešto si pogrešno video ili pročitao

51153 bushel in 10 h. 1 bushel are 35,25 Liter. So they get 1803143 Liters = 1803 m³ in 10h
100 Liter Mais (Corn) weighs ~ 75 Kilogramm (Kg)
1803m³ x 0,75t = 1352 Tonnen Mais (Corn) in 10h

590 acre 238 hectars
230-240 bushels/acre
212acre for 10h
85,7hectars for 10h
8,5 hectars/hour

Po ovoj računici koja je napisana ispod snimka, i objašnjanju o površini ovršenog kukuruza ispada da je prinos 15 775,962 kilograma po hektaru.

pa i meni je mnogo, ali slusaj sta kaze u 4.34 kaze lepo da radi 1h i da je ukupno ubrao 5954 bushel-a, a jedan bushel kukuruza u toj vlazi je 25.2kg

Ovo je snimao moj mladji brat iz ciste zebancije,motor je izdrzao sezonu bez problema i ko zna jos koliko ce.Jedini problem mije bio to sto bos pumpa nema varijator u sebi pa mije ruka morala non stop biti na gasu.Morao sam da ga turiram jer je bos pumpa od stajanja malo zalepila pa dok je to malo razkukalo.

Koliko god je kod tebe d 98 i jesi imao kakvih problema sa hidro pogonom?kakao te inace sluzi kombajn?

Nisam znao da su se proizvodili claas-ovi i u ovoj boji
claas-10611681.jpg

Nazad
Vrh