Claas

Malo mi bode oči hod lanca na drugoj slici, prvi red s (naše) desne strane. Da li je zbog ugla slike ali čini mi se da nije lepo nacentriran. :)

Dobro ste primetili gospodine Attila M. ,
To je tek kada je stigao i nije još ništa radjeno na njemu, ali sada je pušten u rad i čekamo utiske sa terena (ja sam neke već čuo), ali čekam gazdu da izložo utiske!
Imao je jedan u planu, našao u novinama u Kisaču ali je prodat pre 15 dana.

A ja se taman ponadao da ste ostavili nešto posla i za mene. :D
Vrlo dobro. Baš me interesuje šta će Gazda da kaže.

meni je vršio jedan claas nikad brže nikad lakše i nikad lepše nemam reči.gazda kaže da ima jednu veliku manu-nema šta da radi a košta jako punoooo

img08696007246.jpg

img08576018732.jpg

img08586029819.jpg

img08596042389.jpg

img08636059295.jpg

img08656075302.jpg

img08676090907.jpg

img08686107275.jpg

Danas bio teren i dok sam putovao svratim kod jednog člana foruma da vidim kako njegov kombajn radi u kukuruzu.Mogu vam reći da se dobro bori.Evo slika pa se i sami uverite
-ovako ostaje parcela posle njegovog prolaska
slika000z.jpg
[/URL]
Vožnja po njivi, zamaranje mašine da bi je mogao obuzdati

Ovo je tehnološko- pomoćno vreme odnosno vreme istovara koje smanjuje učinak kombajna, ali bez njega se ne može.

I na kraju svaki gazda ovo voli kada je njiva završena i sav rod u prikolici,

Uploaded with ImageShack.us

A kako Vi znate gde sam ja ovo slikao?Mislim da nisam nigde napisao, a i video sam jednog Zmaja u blizini!
Znači da su kod Vas drugačija tehnološka vremena!

Ja vidim da Vi iz srema i iz backe ne izbijate,a to nam govori samo jednu stvar,da banacani kanda jedini znaju da voze kombajne kako treba,a ovi da kvare!

Neće biti sprema se teren u Djalu, a koliko mi je poznata geografija to je negde u banatu.Jeste da je sutra Srem, ali oni najviše i kvare kombajne.Šta da radim kada su jaki pa sve polome, nisu nežni ko Banaćani.

Neka klapna iza bitera mi je zapinjala danas dok sam radio kukuruze i vidim da nema opruge sto je drzala verovatno je pukla i otpala.Ja sam tu klapnu podigao da mi nezapinje biter da nebude jos neki lom nedaj boze.Dali sam dobro uradio ili mora da stoji kao i pre?

Izgleda da je biter podkacio i iskrivio malo na jednom kraju koliko sam uspeo da vidim posle kukuruza je moram nekako skinuti i ispraviti.
Gospodine @panonstib hvala za savet

Evo danas sam izvukao jedan lim od bitera pocepao se i kacio klapnu.Dali da ja ovo okrpim i vratim posto su 4 lima ostecena nisu toliko kao ovaj na slici imam jos nekih 10-15 hektara kukuruza da okrunim i gotova sezona a nedaje mi se 19 000 dinara za 1 komad.
2zi8plh.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh