Claas

mucobieno
nasao na google imagines :osmeh: uu al mi se svidja, to bi mi bas odgovaralo za ove uske ulice po gradu, dok ne dodjem do kuce treba mi 1 h ... samo ko zna koliko je love :sta:

cicimoric
na novim adapterima imas podesavalje sirine otkidnih ploca koliko hoces, elektronski ili hidraulicno, ovo sve na ovom je isto ko kod svih adaptera ... kod mene ima to i spojeno je strujom sa dugmetom u kabini, mada to nisam nikad ni koristio nema potrebe

Pitanje za Panonstiba ( pitanje vazi i za ostale clanove koji znaju odgovor )

Radi se o hederu. Pojeo mi je kais ( 15 ). Kupio sam nov kais, lezajeve ( 4 ) i plasticne caure ( 13 ). Te caure ranije nisam imao na svom mestu jer su se sigurno pojele ili nemam pojma gde su nestale pa nisam 100% siguran da li sam vratio kako treba. Stavio sam ih sa leve i desne strane tako da udju u remenicu ( 14 ). Da li se to tako radi?

Ubacio sam plasticnu "kajlu" ( 9 ) na svoje mesto ali je nastao problem kada sam trebao da namontiram remenicu ( 16 ). Osovina na koju idu remenice ( 8 ) je zdrava a rupa na remenici ( 16 ) je velika za tu osovinu ( elipsasta je ). Pretpostavljam da to ne treba da bude tako.

Ako sam u pravu da je rupa " pojedena " da li da pokusavam kod strugara sa varenjem / struzenjem da popravim ili se to ne moze normalno popraviti?

2i04z6d.jpg

Nadam se da sam bio dovoljno jasan i da cete shvatiti sta sam hteo da pitam ( ako nisam dovoljno lepo objasnio izvinjavam se )

Unapred zahvalan na odgovoru / odgovorima

@ slavko91 imam slike takvog hedera na telefonu. slikano u klenku, kod Ace. ako ti treba takav heder, das mu svoj, ili napravite dogovor.

moja greska je, cicimoric je u pravu! ... otkidacke ploce nemaju veze sa sirinom redova ... tako da izvinite za pogresnu informaciju ... logicno je da kad su baterije na sejacici 50 budu uzi i kljunovi tj baterije na kombajnu

Gospodine @cicimoric,
Te čaure moraju da budu jer one centriraju "pomerljivu" remenicu i po tim čaurama "klizi duž osovine.Spoljna remenica mora da ima okruglu rupu sa prorezom za kajlu i rupa je manjeg prečnika da može da naidje na kraj osovine jer je ta remenica "fiksna" odnosno ne pomera se.Ovde imate tehnički crtež i tačno se vidi da je rupa okrugla i da je manjeg prečnika.Izvinjavam se što kasnim sa odgovorom, ali ne znam šta je danas još uvek zvone telefoni!
claas.jpg
:ppozdrav:

Nije velik kvar.Raspao se igličasti ležaj na otkidačkom valjku i oštetio vrh odnosno spiralu na otkidačkom valjku.

Izvinjavam se!Nisam znao da će nekog interesovati zbog čega je radjena defektaža i šta je otkazalo.

Nazad
Vrh