Chat u svinjarstvu

Cini mi se da sam na jednom otkupnom mjestu prije par godina , kad sam soju predavao, da su imali neki vlagomjer dje su samljeli soju , ujedno da urade gmo test , a na aparatu vlagomjeru , na ekranu da je izaslo vlaga , hektolitar i protein ako se nevaram . To bi bilo dobro imati za test sacme.
 
То је милина за свиње.
Дехеус би требало да пробам у јануару требају 2 крмаче да ми се прасе. Веома су конкурентни са ценом. Имали смо оглед на послу пре 2 године и веома добри резултати. Треба испоштовати њихов распоред храњења није као код осталих.
Ако све буде како треба прасе поједе око 1000-1200 динара концетрата.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
То је милина за свиње.
Дехеус би требало да пробам у јануару требају 2 крмаче да ми се прасе. Веома су конкурентни са ценом. Имали смо оглед на послу пре 2 године и веома добри резултати. Треба испоштовати њихов распоред храњења није као код осталих.
Ако све буде како треба прасе поједе око 1000-1200 динара концетрата.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
Kad kažeš raspored hranjenja misliš na određeni premiks spram kategoriji svinja ili nešto drugo
 
Барбула то што описујеш је највероватније пострна соја која има велики % влаге и није је могуће термички обрадити. Ако прође и једно зрно необрађене соје имаћеш проблем. Ако буду баш лепи и дебели ту обрати највише пажње. Можеш одма убацити 2 % сирћета у воду. Делује као закисељивач и убија бактерије које се могу прекомерно развити у цревима и направити проблем.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Ако идеш са готовом храном креће се од првих дана живота предстартер. Стартер почињу са 21-28 дана старости. И врло брзо прелазе на гровер. Исто важи и за премиксе треба испоштовати њихову технологију храњења иначе неће бити добри резултати.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Danas osemenjavali krmače i vidimo kod jedne što je osemenjena pre jedno mesec ipo - dva da je malo natečena i da joj curi gnoj.
 
Bilo je dosta prepiske u Temi "cena tovljenika" pa da ne kvarim Temu, smatram da je prikladnije ovde....
Pričalo se o kaparisanju tovljenika za klanje u individualnoj režiji, popularnije, "krmak za Zimu", i većina je bila mišljenja kako (bi) trebalo dati kaparu i do mesec-dva unapred kako bi kupoprodaja prošla uspešno i sigurno na obostrano zadovoljstvo, a u ovo doba godine....
Eeeee, braćala, takvo je vrijeme došlo da više ni uz kaparu ili davanje novaca unaprijed nisi siguran da ćeš na kraju dobiti obećano-kaparisanog krmka....
Naime, za one koji nisu ispratili, kaparisao sam, na konto toga dao novce,skoro pa za celo svinjče, a juče se ispostavilo, na svu sreću u nesreći, da sam zapravo kaparisao jalovu krmaču koja je puna hormona i kojekakvih "špecija", a sve u cilju lečenja neplodnosti u dužem vremenskom periodu !!!!!
Ladno mi čovek rekao, uzmi ili ostavi, nisam ja za tebe tovio krmke, evo ti ova (mršavo i evidentno-očigledno sjebano živinče od svojih 130-140 kg) pa nosi, hoće čovek za koji dan da kolje pa da mu ova ne smeta !!!!!
da se razumemo, ima on još komada,naravno, onih lepih na koje me je navukao, ALI, to su "Kurtina i Murtina", oni su kaparisali prije tebe !!!!
Sve je prodato, a ovo je tvoje !!!!!
Popizdeo sam !!!!!!
Što je najgore od svega, ni novce ne da natrag, veli, pogodili smo se !!!!!
Ma pogodiću te pesnicom u oko po izboru pa te dočekati s druge strane, bitango smrdljiva !!!!!
Jedva novce bukvalno iščupah natrag !!!!
Eto Vam vaše "kapare".....
Nikada više....
Kad mi bude palo, na ovu ludu glavu, da kupujem išta, novce u džep, pa u pazar, gazda đe si, koliko-toliko, hoću-neću, auf Wiedersehen, a ne ovako....
Dal' bre ja privlačim retarde na se, jeb...š mi sve !!!!
 
Ево мој случај од данас. Купац преко везе, да му продам једну од око 200 кг. Баш имам такву. Недељу дана одбијам купце због њега. Данас долази и иде прича како ће да однесе, па ко ће да закоље, па то је велико... Видим где води, правим се луд. Каже јавиће сутра. Сад само чекам да наиђе веза да прозборимо коју...
А највероватније ће добити хормон и бити упарена са неком крмачом да се заједно прасе.
Добродол, мени се чини да те он "наместио" још први пут кад си био.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Мики44, баш гној или слуз? Ако можете испратите је да ли има гноја кад мокри односно кад заврши.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Ma ne znam kuda ovaj svet ide !!!!!
To gleda svako svakog da zajebe, u bilo čemu, makar i za zabavu, bez pardona, svesno i namerno, ko da mu život od toga zavisi hoće li zajebati nekog debelo !!!!!
Ili ja opasno matorim, i ne pratim moderne trendove ili....
Treba mene da obese ili da zakolju kada sam (moderno) "glupav" !!!!!
Zbunjen sam, zaista...
Ne znam kako više da se postavim a da sve prođe bez problema...
Sad mi se i ne traži više, mogu kanda i bez para ostati !!!!!
Razmišljam na klanicu, pa polutke dvije u gepek, i mirna Bačka !!!!!
Nek' su i odmrznute, nemam živaca da opet kroz neku zajebanciju prolazim, odrobijaću nekog retarda bezveze !!!!!
Jebo me "krmak za Zimu" !!!!!
 
Ako je i kad prodajes nesto.
Nemaa od tih sto obecavaju nista! Iskusio vise puta na svojoj kozi. Koja god mi se musterija za bilo sta pojavila i kunula se "uzece-uzece" al za koji dan - sve do jednog su zajeb*li al bas sve do jednog! Znas kad me tako na "casnu rec" zavrnuo iguman jednog manastira i jos se pravi blesav kad sam ga nazvao. Ozbiljna musterija nazove ili dodje, pita za cenu, proba malo da spusti pa ako uspe-uspe al u svakom slucaju odmah vadi pare i placa. Ne pita mnogo i ne izmislja gluposti.
Sve te sto se kunu da ce uzeti i sto ubedjuju da ne prodam to sta prodajem lepo obavestim da samo kaparu primam i to je jedina sigurnost a na fraze tipa "cek da razmislim" odgovaram sa savetom da mnogo ne razmisljaju jer lako moze da se desi da toga sto traze, vise nema.
A za te sa kaparom samo lopata preko glave
 
Za mene je data riječ zakon iznad svih zakona, jer uvijek je bilo "Ljudi se drže za riječ a volovi za rogove" nebitno da l' je kupoprodaja, pozajmica, usluga, pomoć, ma šta god. E sad, sve je više volova a sve manje ljudi, sveukupna kriza (ekonomska, moralna, i svaka druga) je dovela do toga ali to svakako nije opravdanje, ja sam znao za obećanje i datu riječ da sebe ukanalim i sebe oštetim ali riječ ne gazim, tako odgojen i vaspitan.
Mnogo puta sam čuo da se, za prase/svinju ne valja previše cenjkati i obarati cijenu (mislim na poštene ljude, ne lupeže) i tako postupam prema korektnima. Neću ga ponižavati niti mu stajati na muku.
A ovima koji muljaju, petljaju, kradu... kad tad se to obije o glavu, nekada sam prasad kupovao kod čovjeka koji je bio baš muljator (nisam s početka to znao), krao na vagu, ako nisi došao svojom prikolicom da ih odma voziš i on ti ih doveze za dan dva znao je da namjerno utrapi veće nego kaparisano/odabrano pod izgovorom "nije dobro uštrojen", "ugaonuo je nogu", "kašlje" a isto to prase za par dana proda komšiji i još raznih muljavina, eno ga sada dužan i tužan, prasad više nema, ganjaju ga zelenaši, oduzeti mu neki objekti... uglavnom kad tad sve njih stigne kazna ovako ili onako.
 
Drugar je krenuo da izbacuje prasad iz uvoza, dnevni prirasti su mu 1100gr dnevno, sa 80 dana tova prosek 131kg.
 
Nazad
Vrh