Bilo je dosta prepiske u Temi "cena tovljenika" pa da ne kvarim Temu, smatram da je prikladnije ovde....
Pričalo se o kaparisanju tovljenika za klanje u individualnoj režiji, popularnije, "krmak za Zimu", i većina je bila mišljenja kako (bi) trebalo dati kaparu i do mesec-dva unapred kako bi kupoprodaja prošla uspešno i sigurno na obostrano zadovoljstvo, a u ovo doba godine....
Eeeee, braćala, takvo je vrijeme došlo da više ni uz kaparu ili davanje novaca unaprijed nisi siguran da ćeš na kraju dobiti obećano-kaparisanog krmka....
Naime, za one koji nisu ispratili, kaparisao sam, na konto toga dao novce,skoro pa za celo svinjče, a juče se ispostavilo, na svu sreću u nesreći, da sam zapravo kaparisao jalovu krmaču koja je puna hormona i kojekakvih "špecija", a sve u cilju lečenja neplodnosti u dužem vremenskom periodu !!!!!
Ladno mi čovek rekao, uzmi ili ostavi, nisam ja za tebe tovio krmke, evo ti ova (mršavo i evidentno-očigledno sjebano živinče od svojih 130-140 kg) pa nosi, hoće čovek za koji dan da kolje pa da mu ova ne smeta !!!!!
da se razumemo, ima on još komada,naravno, onih lepih na koje me je navukao, ALI, to su "Kurtina i Murtina", oni su kaparisali prije tebe !!!!
Sve je prodato, a ovo je tvoje !!!!!
Popizdeo sam !!!!!!
Što je najgore od svega, ni novce ne da natrag, veli, pogodili smo se !!!!!
Ma pogodiću te pesnicom u oko po izboru pa te dočekati s druge strane, bitango smrdljiva !!!!!
Jedva novce bukvalno iščupah natrag !!!!
Eto Vam vaše "kapare".....
Nikada više....
Kad mi bude palo, na ovu ludu glavu, da kupujem išta, novce u džep, pa u pazar, gazda đe si, koliko-toliko, hoću-neću, auf Wiedersehen, a ne ovako....
Dal' bre ja privlačim retarde na se, jeb...š mi sve !!!!