Chat u svinjarstvu

Ta prasad su sad dosta jeftinija nego sa naših velikih farmi.

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока

Ако су тамо јефтина а јесу, онда нас нема овде. Увезли су овде у околину из словачке или чешке нисам сигуран.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Sad su prasad 22e po grlu tamo.

Daa cena svinja pada kao sto sam i rekao pre mesec dana, mitros kolje dnevno 1500kom nakupci za mitros placaju 130 sa pdv...ostale klanice 135-140+pdv tu prasad iz uvoza i sa farme ove nase.

Ljudi jel imao neko problema kod prasadi da se tresu kao da imaju parkinsona? Na rodjenju se skoro svako treslo,sada na 6 nedelja se jos dva tresu, leglo je prepolovljeno 4 su solidna i 5 upola manji i skart. Naj radije bi da ih nemam.
Vidjao sam taj problem ranije ali nisam nikad imao takvih problema.

Овако описано може да буде аујетски вирус или недостак шећера. Виђао сам и једно и друго. Ако је аујетски ту само вакцинација помаже. Ако је недостатак шећера глукоза 10%.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Ljudi jel imao neko problema kod prasadi da se tresu kao da imaju parkinsona? Na rodjenju se skoro svako treslo,sada na 6 nedelja se jos dva tresu, leglo je prepolovljeno 4 su solidna i 5 upola manji i skart. Naj radije bi da ih nemam.
Vidjao sam taj problem ranije ali nisam nikad imao takvih problema.

Moguće je više razloga neke je naveo sapatnik, ja sam se za svog rada na farmama sreo s još dva jedan je tzv. shaker piglets tj. tresuća prasad a radi se o kongecijalnom tremoru a kao mogući uzroci (točan uzrok je nepoznat) se spominje KSK , Aujeszki, circovirus i encefalomielitis virus , drugi je vrlo sličan po simptomima a uzrokuje ga virus iz porodice pestivirusa (točan soj virusa je zasad nepoznat) . Za oba slučaja nema specifične procedure liječenja već se preporučuje preventiva u higijeni (dezinfekciji) samih objekata kao i dezinfekcija pupčane vrpce (jod ili sl.) , ako se kastrira mala prasad (treći dan) isto maksimalno obratiti pažnju na higijenu i dezinfekciju alata te da se obrati pažnja da sva prasad posisa kolostrum.

hvala na odgovoru. jbg uslovi su seoski pa i sami znate kakva je higijena ,danas cu im udariti od glista i neke vitamine pa sta im bog da .

Za obeležavanje prasića(minđuše) jel mora da se ima registrovano poljoprivredno domaćinstvo ili ne? Kako to u stvari ide sa obeležavanjem

Ne mora da se ima registrovano gazdinstvo ali moraš da imaš obeležene krmače i indetifikacioni broj gazdinstva

Nazad
Vrh