Chat u svinjarstvu

Макса, још ћеш написати да су све свиње у једном турнусу у кило једнаке. Као да су из калупа. Могу све да се утоваре али буде шарено. А некад чекају следећу туру минус варијанте. Али то се не пише.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Макса, још ћеш написати да су све свиње у једном турнусу у кило једнаке. Као да су из калупа. Могу све да се утоваре али буде шарено. А некад чекају следећу туру минус варијанте. Али то се не пише.

To ne..Imas i velike i male i to ispadne prosek neki.Imao sam i od 150kg a i od 110kg Najmanji je imao98kg.. Pa ako racunam tako onda u prvoj turi dnevni prirast mi je bio 1.22kg...Ja kazem zbir u celom turnusu.

I ti psenicu kad zanjes jedna parcela ti daje 7t na ha druga 5t i tako dodjes na neki prosek od 6t

Maxa koji radman je u pitanju?ispade da samo delta imas kvalitet,a ostali rane mangulice.... A pazi sad kod nas delta ima farmu za tov i sva prasad je iz uvoza,a njihovu prodaju vama..... Sta je sad to

Макса, ако има и од 150 кг и од 100кг у истој тури па колико су старе те свиње. Знаш ли колико поједе та свиња од 150 кг? Да буде конверзија 2.6-2.7 је право мало чудо. Увек се прво товаре плус варијанте да те не поједу. И остане храна за оне који тек треба да постигну килажу и просек. Да радиш овако како пишем( и радим на послу) имао би још боље резултате него сад.

Evo primer kako neki kazu da forte ne valja🤣
Covek isporucio deltinu robu od 500kom u tovu isporucio je prvih 100kom na 90ti dan tova prosek 109kg dnevni prirast 810gr ishrana sa SCHAUMAN.

Ако узмемо да су та прасад стигла у тов са просечном старошћу од 75 дана и просечном килажом од 25 кг. Утовар са 165 дана старости. Прираст је сасвим ок. Храна остала за остале да стигну килажу.
Ако су прасад млађа него што сам написао има ту још времена да расту. Није све у форсирању. Сад ме зову скоро сваки дан приватно, један велики произвођач хране је попустио са квалитетом. А кунули се у њега.

Pa to čovek izbacio škartove da mu kasnije ne kvare prosek
Hahahahah..al si me nasmejao.
Sve ture su mu takve i prosle godine isto,mozda malo bolje ali ja sa forteom ga oduvam bukvalno reci. Delta+Forte=Formula u tovu.

I primer sada, zaklali smo jedno nase svince od nasih krmaca(neka genetika leva) pustili smo meso do sutra dan ujutru hranjen samo sa sanom nije ispustio vodu iz mesa.
Drugi primer, pre godinu dana Topigs genetika sa farme tovljenik 140ks isto sa sanom hranjen meso ispustilo vodu sutradan, znaci do genetike je a ne do ishrane.

Ако узмемо да су та прасад стигла у тов са просечном старошћу од 75 дана и просечном килажом од 25 кг. Утовар са 165 дана старости. Прираст је сасвим ок. Храна остала за остале да стигну килажу.
Ако су прасад млађа него што сам написао има ту још времена да расту. Није све у форсирању. Сад ме зову скоро сваки дан приватно, један велики произвођач хране је попустио са квалитетом. А кунули се у њега.

Ulaz prosek 26.5kg.

Макса, знаш ли можда шта се додавало у храну да би се вода задржала у организму? Ај да ти помогнем у гуглању сличан препарат користе бодибилдери.

Hahahahah..al si me nasmejao.
Sve ture su mu takve i prosle godine isto,mozda malo bolje ali ja sa forteom ga oduvam bukvalno reci. Delta+Forte=Formula u tovu.

I primer sada, zaklali smo jedno nase svince od nasih krmaca(neka genetika leva) pustili smo meso do sutra dan ujutru hranjen samo sa sanom nije ispustio vodu iz mesa.
Drugi primer, pre godinu dana Topigs genetika sa farme tovljenik 140ks isto sa sanom hranjen meso ispustilo vodu sutradan, znaci do genetike je a ne do ishrane.
Druze nemoj lupati gluposti da je do genetike kad i sam znas da je 'voda' od premiksa.

Kako moze onda voda da bude kod nekih jeste kod drugih nije?A istu hranu jeli

Имаш расе свиња које могу губити воду из меса као на пример пиетрени пре 20-так година. Али то је последица исхране и због тога су се морали додавати одређени елементи у храну да би вода остала. Проблем је настајао кад се полутке не обраде одмах већ оставе 24 сата. Чуо сам приче да је у појединим случајевима вода цурила из хладњача.
Сад су чисти пиетрени ретки, сад су такозвани синтетички пиетрени(отац пиетрен мајка дурок) имају бољи прираст од дурока али је квалитет меса на страни дурока. А опет он прави проблем код шурења и скидања коже код већих товљеника ал то је нека друга прича.
Углавном не може јаре и паре. Ако имаш могућности погледај течну исхрану и резултате наспрам суве исхране предности и мане.
А још постоје начини дизања протеина у храни за мале паре па смо добили као нус појаву болест лудих крава и ко зна штa joш.

Samo što se spongioformne encefalopatije (bolest ludih krava) ne javljaju, tj ne bi se desilo kod svinja, kao kod preživara. Ali to je debeo oftopic.

Мислио сам уопштено и на начин како је дошло до појаве болести лудих крава. Има других мистериозних болести које погађају гастро интестинални систем право ниоткуда.

Šta kažete na ;
- Ko nema krmaču ne može da obeležava prasice
U našem kraju ,,navodno " za one koji su kupili i obeležavali prasice u septembru napisane su prijave
a oni koji su kupili i čekaju na obeležavanje moraju čekati šta će odlučiti inspekcija

Šta kažete na ;
- Ko nema krmaču ne može da obeležava prasice
U našem kraju ,,navodno " za one koji su kupili i obeležavali prasice u septembru napisane su prijave
a oni koji su kupili i čekaju na obeležavanje moraju čekati šta će odlučiti inspekcija
Super razvijaju svinjarstvo samo neka nastave,brzo ce mi sin stici trajno,da ne zivimo odvojeno,svako zlo za nesto dobro.

То је и пре било нерегулисано само су жмурили на оба ока. Фиктивно издаване маркице па узимана субвенција. Циљ је да буде као код говеда. Крава-теле. Тако исто крмача обележена тако и прасад. Односно кад се обележавају прасићи на потврди мора да се напише број потврде крмаче. У селу је то могуће урадити али како на великим фармама.

Nazad
Vrh