Chat u svinjarstvu

Znam da se ceka, 20-25dana, ja sam ih pozvao u petak da vidim oko cene medjutim ceo dan nisu znali nista oko cene za sledecu nedelju.Dok druge klanice odlazu utovare ili ne kolju po par dana pa se stvori guzva i eto pad cena.
Mene nervira to cekanje kod mitrosa oko utovara, pa necu ni raditi sa njim.

Ja sam mislio da on zove tebe da se raspita za cenu

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Ja sam mislio da on zove tebe da se raspita za cenu

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
Zvao bi ako bi bio Cak Noris;)
Nema sta da se raspravljamo oko cene, zato i nisam hteo da napisem cenu, ali svako ko drzi sa ove farme robu zna da ima bolju cenu na kraju to je sigurno.

За прошлу недељу је било 185 +пдв
Нисам звао у петак да видим колика је цена
На Митросу се чека на ред и до месец дана због смањеног клања, моји су на реду између 10. и 15. овог месеца

Da li oni dodju po svinje ili ih ti nosiš kod njih?

Za 100kom salje mitros kamion oni placaju ispod toga mi placamo proizvodjaci

Zavrsili sa svim turama.
Prosek na svim turama predate ovog meseca je nekih 127po tovljeniku.
DNEVNI PRIRAST PROSEK: 1KG.🐷
UGINUCE 2%( Od toga 1% smo mi bili krivi sto se tice uginuca jer ni smo reagovali na vreme)
Sledece tura za 10tak dana ista farma ne menjano.
Toliko od mene.👋

Па где је логика и здрав разум да цена буде иста за килограм товљеника и килограм крмаче.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Ajde Maxo nemoj zavlaciti ljude naturis temu cene i onda kao nesto krijes .
Sa deltinim prasadima covek koji na ovom terenu otkupljuje svinje za mitros je u svom oboru sa 300kom. pukao 2000 po komadu po njegovim recima.

Ajde Maxo nemoj zavlaciti ljude naturis temu cene i onda kao nesto krijes .
Sa deltinim prasadima covek koji na ovom terenu otkupljuje svinje za mitros je u svom oboru sa 300kom. pukao 2000 po komadu po njegovim recima.
Moguce da je pukao ako je imao 15% uginuca.
Meni je konverzija hrane bila 2.6
Nema sta da krijem ..izasle me svinje kao u mitros su u S klasi da sam dao, za ove ostale cekam cenu u ponedeljak sve je islo na radman.Daleko od toga da sam u minusu.
Malo ti nije dobra racunica tu.
Drug iz tvog kraja je dao pre mesec dana isto sa delte sve i jos on je platio prasad tad najskuplje ga izasle i imao po tovljeniku zarade oko700din na 1500kom. Tako da je taj tvoj drug dao te svinje jedino na 130din sa pdv i prosekom od 115kg bi bio u minusu ali ne toliko koliko si ti napisao od 2000din.Toliki minus nisan imao ni ja kad sam drzao otkup.

Што би рекли у серији досије икс истина је тамо негде. Са добром генетиком и већим % соје и премикса могуће је имати такву конверзију. Али онда цена концетрата оде горе. Тако да негде добијеш негде изгубиш. Е сад 2.6 просек конверзија више одговара просечној тежини од око 105 кг~. Код просечне тежине од 115 кг има појединих од 130+кг. Да би испеглали просек. Е такви једу 5 кг и рачуница оде у офсајд. Тако да је килажа од 105 кг просек и ту си добар и са рачуницом и субвенцијом. Месари не плаћају реално рандман и не вреди форсирати.

Што би рекли у серији досије икс истина је тамо негде. Са добром генетиком и већим % соје и премикса могуће је имати такву конверзију. Али онда цена концетрата оде горе. Тако да негде добијеш негде изгубиш. Е сад 2.6 просек конверзија више одговара просечној тежини од око 105 кг~. Код просечне тежине од 115 кг има појединих од 130+кг. Да би испеглали просек. Е такви једу 5 кг и рачуница оде у офсајд. Тако да је килажа од 105 кг просек и ту си добар и са рачуницом и субвенцијом. Месари не плаћају реално рандман и не вреди форсирати.

Onda cu morati da ih isporucim 70ti do 80ti dan tova. :eek:

Nazad
Vrh