SAMA
Moderator
I tada je kuga probila vakcinu na jednoj velikoj farmi,pa ajmo Jovo nanovo.Ceo period vakcinacije ispodcetka.E sad,dali je to slucajnost,ili ne prosudite sami.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne moras da se slazes to je ok svako ima svoje rezonovanje stvari u zivotu, ali da bi uopste izvezli svinje na rusko trziste sada se mora ici preko sedam mora i sedam gora sto dovodi do toga da je to neisplativo. A kada se ukine vakcina moze se ici preko teritorije eu kopneno ili dunavom do crnog mora, sto visestruko smanjuje troskove i konplikacije. Eu ima ogromne viskove ali i Srbija ima viskove pa se u nju opet uvozi zbog cega? Zbog uvoznickog lobija a neredak je slucaj bio da se uvozi iz eu jer je tamo manja cena. Sta hocu reci ako je kod nas manja cena nego u nekoj zemlji eu a imam super kvalitet zasto ne bih prodao nekom napolju. Takva razmisljanja su zastarela niko nama nece zabraniti da prodamo svinje u eu iako tamo ima viska, ako je kod nas manja cena kao sto je sada slucaj zasto neko od njihovih klanicara ne bi ovde pokupio svinje sta ga sprecava. I odmah bi se malo normalizovalo stanje. A sto se tice tenisa ako je neko citao moje ranije postove sve sam rekao, njega nisam sada ni pomenuo. To cemo tek videti da li ce biti kakve koristi, a ako se otvori granica mogu ja prodati moje svinje i sam niko od nas vise nije glup i neobrazovan. Samo da nismo u situaciji da ne mozemo da prodamo cekamo molimo, ja ne znamm stvarno kome to odgovara. A to sta je radio Broz preko egipta su bila neka druga vremena, mi smo sada i ovde nema nazad moramo se tako i ponasati. John lenon je rekao sve sto nam treba je ljubav, a ja kazem sve sto nam treba je sloboda, da delamo kako mislimo da je najbolje. Mi smo trenutno zbog vakcine bez te slobode. Covek ako shvati da je mali zaista ce to i biti. Ne postoje nemoguce stvari, ne treba se plasiti novog i nepoznatog vec gledati kako iskoristiti nesto od toga. Nije dzabe ona narodna: ko nema muda nema ni cuda...Ja se ne slazem.Ne kazem da ukidanje vakcinacije moze da steti.Naprotiv.Ali da cemo resiti svoje probleme ukidanjem iste,necemo sigurno.EU,koja je i izmislila taj uslov (isti ne vazi za trziste Rusije)ima ogromne viskove prouzrokovane ruskim kontrasankcijama.
Nadaj se samo,da ce EU dozvoliti transport nase svinjetine i krsenje sankcija.Dozvolice krsenje,ako njihov covek izvozi,tj Tenis,ili neko slican,a mi da izvozimo,nema sanse.Mocicemo,ali samo 70% termicki obradjeno. Inace cena svinja iz EU,nema veze sa isplativoscu tova.Niste pratili izjave EU zvanicnika,koji su rekli da sankcije Rusiji nisu udarili farmeri,vec unija.Shodno tome ce EU subvencionisati farmere,da ne gube zbog politike.Znaci farmeri su pokriveni,a sve sto dobiju izvozom,je cista dobit unije,da se ne mora spaljivati.Isti izvor se nada,da ce Rusija izgubiti sud i morati platiti sve ne preuzete kolicine,koje su po ugovoru ubacili u tov.U ugovoru ne pise,da Rusija ima pravo raskida u slucaju sankcija.U svakom slucaju ce pre izbiti rat,nego Rusija platiti ne preuzetu robu.U celoj prici smo mi kolateralna steta i moramo unistiti nase stocarstvo i pomoci zapadu da se resi delimicno svojih viskova.(naravno da mi ne mozemo pojesti ono sto je trebala pojesti Rusija)Znaci tu srece nema,a ti se druze jos nadas,da ces biti konkurentan sa cenom,u odnosu na te njihove subvencionisane svinje.E to mi moras malo bolje pojasniti.Mozda imas neko hranjivo,koje zvanicno jos nije izmisljeno.Ne moras da se slazes to je ok svako ima svoje rezonovanje stvari u zivotu, ali da bi uopste izvezli svinje na rusko trziste sada se mora ici preko sedam mora i sedam gora sto dovodi do toga da je to neisplativo. A kada se ukine vakcina moze se ici preko teritorije eu kopneno ili dunavom do crnog mora, sto visestruko smanjuje troskove i konplikacije. Eu ima ogromne viskove ali i Srbija ima viskove pa se u nju opet uvozi zbog cega? Zbog uvoznickog lobija a neredak je slucaj bio da se uvozi iz eu jer je tamo manja cena. Sta hocu reci ako je kod nas manja cena nego u nekoj zemlji eu a imam super kvalitet zasto ne bih prodao nekom napolju. Takva razmisljanja su zastarela niko nama nece zabraniti da prodamo svinje u eu iako tamo ima viska, ako je kod nas manja cena kao sto je sada slucaj zasto neko od njihovih klanicara ne bi ovde pokupio svinje sta ga sprecava. I odmah bi se malo normalizovalo stanje. A sto se tice tenisa ako je neko citao moje ranije postove sve sam rekao, njega nisam sada ni pomenuo. To cemo tek videti da li ce biti kakve koristi, a ako se otvori granica mogu ja prodati moje svinje i sam niko od nas vise nije glup i neobrazovan. Samo da nismo u situaciji da ne mozemo da prodamo cekamo molimo, ja ne znamm stvarno kome to odgovara. A to sta je radio Broz preko egipta su bila neka druga vremena, mi smo sada i ovde nema nazad moramo se tako i ponasati. John lenon je rekao sve sto nam treba je ljubav, a ja kazem sve sto nam treba je sloboda, da delamo kako mislimo da je najbolje. Mi smo trenutno zbog vakcine bez te slobode. Covek ako shvati da je mali zaista ce to i biti. Ne postoje nemoguce stvari, ne treba se plasiti novog i nepoznatog vec gledati kako iskoristiti nesto od toga. Nije dzabe ona narodna: ko nema muda nema ni cuda...
Mi ovde pricamo kao da se vakcina ukida sutra, ali mucicemo se jos godinu mozda i dve dok, nas ne proglase za cisto podrucje...
Nadaj se samo,da ce EU dozvoliti transport nase svinjetine i krsenje sankcija.Dozvolice krsenje,ako njihov covek izvozi,tj Tenis,ili neko slican,a mi da izvozimo,nema sanse.Mocicemo,ali samo 70% termicki obradjeno. Inace cena svinja iz EU,nema veze sa isplativoscu tova.Niste pratili izjave EU zvanicnika,koji su rekli da sankcije Rusiji nisu udarili farmeri,vec unija.Shodno tome ce EU subvencionisati farmere,da ne gube zbog politike.Znaci farmeri su pokriveni,a sve sto dobiju izvozom,je cista dobit unije,da se ne mora spaljivati.Isti izvor se nada,da ce Rusija izgubiti sud i morati platiti sve ne preuzete kolicine,koje su po ugovoru ubacili u tov.U ugovoru ne pise,da Rusija ima pravo raskida u slucaju sankcija.U svakom slucaju ce pre izbiti rat,nego Rusija platiti ne preuzetu robu.U celoj prici smo mi kolateralna steta i moramo unistiti nase stocarstvo i pomoci zapadu da se resi delimicno svojih viskova.(naravno da mi ne mozemo pojesti ono sto je trebala pojesti Rusija)Znaci tu srece nema,a ti se druze jos nadas,da ces biti konkurentan sa cenom,u odnosu na te njihove subvencionisane svinje.E to mi moras malo bolje pojasniti.Mozda imas neko hranjivo,koje zvanicno jos nije izmisljeno.
Opet kazem SUBVENCIJE.Kamo srece da je nasa drzava jaka,kao EU i da nas zastiti u ovom cenovnom debaklu.Ne smeju ni da zabrane uvoz,pare za subvencije nemaju,a izgleda ne smemo ni da pomislimo o alternativnim trzistima,jer ce nas Veliki brat nagrditi.
Ma ne sekiram se ja za cika Branka,snaces se ti.Ma šta ste mene napali, ja samo iznosim šta su pametni ljudi uradili. A mi i dalje imamo ista govna na vlasti.
U "tranziciji" je očigledno bilo i biće ko se kako snađe. Dok smo se mi pojili nacionalizmom, ovi severno od nas su pametno radili.
Ma šta ste mene napali, ja samo iznosim šta su pametni ljudi uradili. A mi i dalje imamo ista govna na vlasti.
U "tranziciji" je očigledno bilo i biće ko se kako snađe. Dok smo se mi pojili nacionalizmom, ovi severno od nas su pametno radili.