Chat u svinjarstvu

Koliko to ima udruzenja i asocijacija i kako se to nekako uvek pred izbore osnivaju neka nova?

Sve je to bacanje prasine u oci,kad su sta ta udruzenja postigla za opste dobro?

Pa pazi, Jedan od osnivača tog udruženja je jedan od najvećih tovljača u Mačvi 2000+ grla a drugog iz Martinaca ne poznajem
Verovatno trenutno njima je rešenje ti 3000 din po komadu
Al generalno to nije nikakvo rešenje....
Pričao je o švabi tenisu i kako to može biti dobro za nas jer se priča o uslužnom tovu sa naknadom od 25 e po komadu, što mislim da su bajke

Ja stvarno ne razumem zasto svi trce za nekim " velikim" prozvodjacima.Koje mi to iste interese imamo?Koja je meni razlika izmedju Tenisa i nekog naseg koji drzi nekoliko hiljada svinja kao on?
A da se trazi imalio bi sta da se trazi.kao prvo da subvencije dobiju samo oni koji tove do 200 komada,a preko 2000 da ne dobiju PDV nazad.Da se ukinu strancima subvencije bilo kakve,i da se ukinu subvencije za kupovinu strane mehanizacije,a da se prosire za sve nase sto je potrebno u poljoprivredi ,i tanjirace ,drljace kultivatore.da se malo ozivi privreda,dosta ljudi bi se vratilo na posao i kupovali bi vise mesa pa bi cena isla gore.
Ovakve zahteve tipa ",nedaj Tenisu hocu sve ja" bas me nesto zaboli da podrzim
Cuj hoce 3000 subvencije,a drzi 2000 svinja ::svaka cast::

Sad sam gledao tenisa i ovog naseg vrhovnog: ne treba da se lazemo mi od tenisa apsolutno nikakve koristi necemo imati, kakav usluzni tov, kakav otkup, on to ne spominje, za nas je potpuno nebitno da li je tu ili ne. A to da ce da nas uci kako se radi i doneti nam genetiku samo glup covek moze da svari, pobogu on je u nemackoj klanicar koji nema zemlju i farme i on ce nekog od nas da uci. Scenario je sledeci uzece vise hiljada ha u zakup sto u nemackoj ne bi mogao po ovoj ceni, tovice svinje na svojim farmama sa svojojm hranom i tako doci do jeftinije sirovine za preradu. Preradu kod nas nece praviti jer ima u nemackoj, pa ce te iste svinje koje utovi na kamion pa u nemacku na preradu. Sto vise svinja bude ovde tovio manje ce kupovati po nemackim farmama i tako sebi ostvariti profit. To je njegov cilj u Srbiji. E sad imace od nase glupe drzave i neke koristi: radnike koji ce mu raditi za 200eur sto u nemackoj nema, subvencije od 8000 na krmace i 1000 na tovljenike, A da ne pricam o zakupu kojim ce ostaviti mnogo nasih ljudi bez prihoda. Ovi nasi ce morati da ukinu vakcinu da bi on vukao svinje u nemacku, sto se tice nas i dalje ce se uvoziti u sustini isti nas scenario ceka zavisicemo od kretanja cena u eu..A ponavljam od njega ce srbija imati samo stetu subvencionisace meso nemcima i dati zemlju da ga proizvedu. Ovako nesto samo moze glup, glup covek da uradi svojoj zemlji i narodu...

danas na RTSu pompezno pred izbore najavljuju dolazak nekakvog prvog preradjivaca u Evropi,Tenis neki. on ce da gaji ne znam ti koliko svinja ,kupuje od nasih seljaka ...a sinoc na kraljevackoj televiziji ide emisija i pricaju kako nam je EU uvela zabranu 2010 god izvoza svinja na njeno podrucje i sve dok traje vakcinacija protiv svinjske kuge nema izvoza mesa na njeno trziste i ne moze se transportovati svinjsko meso preko njene teritorije ,a procenjuju da ta zabrana nece biti skinuta pre 2017-2018 god. i sad ce on da dodje na zatvoreno trziste ha ha ha. kome da ga gaji ,te milione svinja? nama ,da jedemo ??lazi, samo lazi, a narod blesav,ne ustaje da im jb seme jajarsko

Ovo je komentar b92:http://uns.org.rs/sr/desk/media-news/37434/tv-b92-uros-davidovic-povredio-radnu-disciplinu.html

- - - - - - - - - -

A ovo je moj komentar upucen njima:

Postovani!.Po pitanju Urosa Davidovica i vaseg komentara za skidanje njega kao voditelja, zeleo bih da kazem: To, sta se desavalo u samom vasem kolektivu moglo je i na drugaciji nacin sankcionisati(smanjenje plate, ukidanja nekih benificija itd..), jer nas-gledaoce prosto to ne interesujeee...Nama je on bio odlican i kao covek koji je privatno van posla pomagao savetima, sugestijama, a i kao voditelj-strucnjak. Pa stoga, ako smo mi gledaoci vama iole bitni u uredjivackoj politici, onda ste napravili veliku gresku i vi ce te snositi stetu, jer kud on ode i gledaoci ce za njim.

Poslednja izmena:
Ja isto mislim da je to sto su uradili prestrogo, Uros je bio objektivan i posten. Svake godine se najmanje toliko izda tih dozvola za uvoz i to nije nesto novo. Pa sta ako je hteo da objavi stanje u srpskoj poljoprivredi jeste katastrofalno pogotovo u svinjarstvu. Ja novog voditelja i emisiju ubuduce sigurno necu gledati. Svako nekad u zivotu pljune nekog pa nije to razlog da mu se unisti karijera, sta sve ovi drugi pisu po novinama o vlasti premijeru i nista. Napravili su veliku gresku..

Ovo je luda kuca, a ovaj tenis i vucic sad na konferenciji ispade druga prica od one koju cuh danas, sad kaze ukupno 4.000.000 svinja s nasih 2.800.000 koje ce on da kupi i preradi, Pa za nase otkupljivace nece ostati ni jedno krme:haha:. Sta se ovde radi stvarno mi nije jasno. Kaze vucic kupovace od dobavljaca koji su do 120km udaljeni od njega i da imaju najmanja 10krmaca. Pa ja imam trenuto 23 krmace ali sam dalje od 120km. Nelogicno zar ne. Pre neki dan kazu ulaze 420.000.000eur danas 300.000.000eur kako se frlja s podacima i ciframa. Stvarno je sve krajnje nejasno to bre treba da se izadje pred javnost s tacnim podacima da se zna o cem se radi a ne ovako svaki sat druga prica...Ionako smo u go..vnima zbog ovako dobre cene jos i ovo treba slusati...

Cist idiotizam ,jadna je ova drzava sa takvim premijerom na celu . Kako ga nije sramota vise toliko da laze ja neverujem .Vidim arapi kako su preporodili ovu drzavu svaka im cast vecno smo im zahvalni !!!!!!!!!!!!!!

- - - - - - - - - -

Investirali su silne milijarde evra i to bezpovratno ,da bog da ziveli svi iz vlasti od svoga rada a ne od tudje grbace

Poslednja izmena od urednika:
Pa pazi, Jedan od osnivača tog udruženja je jedan od najvećih tovljača u Mačvi 2000+ grla a drugog iz Martinaca ne poznajem
Verovatno trenutno njima je rešenje ti 3000 din po komadu
Al generalno to nije nikakvo rešenje....
Pričao je o švabi tenisu i kako to može biti dobro za nas jer se priča o uslužnom tovu sa naknadom od 25 e po komadu, što mislim da su bajke
To sto se trazi veca subvencija je cista glupost ,i ovu od 1000 din treba ukinuti,koliko god da se podigne subvencija toliko ce nam mesari oboriti cenu tako da subvencije idu indirektno njima u dzep,dosta njih plitko razmislja pa kaze ostace mi subvencija a minus od 3000 hiljade po svinji niko ne pominje.

Ko tako zamišlja borbu za neku računicu u svinjarskoj proizvodnji je ili ozbiljno glup ili je fantom, tj služi da odvuče pažnju sa bilo kakvim predlogom u preizbornoj kampanji. Džaba subvenicja i od 8000 din, ako nema zaštite i strategije države. Ja stvarno ne mogu da verujem šta se kod nas radi i šta se dešava...

Pricao sam danas sa Mitrosovim sirovincem. Planiraju da pocnu potpisivanje ugovora sa stocarima. Cena za polutku sa glavom je 1.6+pdv za mesnatost 56% kao sto se vec i pisalo u ovoj temi. Za svaki dodatni procenat mesnatosti se dodaje 0.2evro centi, isto tako i smanjuje ako je mesnatost manja. Ugovori ce se potpisivati na godinu dana i proizvodjac ce biti u obavezi da isporuci tacan(ugovoreni) broj svinja. Kad se preracuna na zivu vagu izlazi nesto ispod 160 din/kg. Mitros ce otkupljivati u Sremu i Macvi, a Tenis u Backoj i Banatu. Samo te cifre koje se pominju, mislim da ce za par meseci poklati sve srpske svinje(ako neko bude zainteresovan da im proda). Ne znam sta planiraju i da rade sa svim tim mesom.

Ja stvarno ne razumem zasto svi trce za nekim " velikim" prozvodjacima.Koje mi to iste interese imamo?Koja je meni razlika izmedju Tenisa i nekog naseg koji drzi nekoliko hiljada svinja kao on?
A da se trazi imalio bi sta da se trazi.kao prvo da subvencije dobiju samo oni koji tove do 200 komada,a preko 2000 da ne dobiju PDV nazad.Da se ukinu strancima subvencije bilo kakve,i da se ukinu subvencije za kupovinu strane mehanizacije,a da se prosire za sve nase sto je potrebno u poljoprivredi ,i tanjirace ,drljace kultivatore.da se malo ozivi privreda,dosta ljudi bi se vratilo na posao i kupovali bi vise mesa pa bi cena isla gore.
Ovakve zahteve tipa ",nedaj Tenisu hocu sve ja" bas me nesto zaboli da podrzim
Cuj hoce 3000 subvencije,a drzi 2000 svinja ::svaka cast::

Prica o asocijaciji je pokrenuta letos,u par sela mitrovacke opstine sa ciljem da se ljudi udruye jel 20-50 ljudi niko nece da saslusa....a to sto ima 20 asocijacija to su srpska posla i dok svi ne potonemo necemo se opametiti..moramo nekako da spojimo sva udruzenja,neka su se vec javila,zvali su iz min.polj.,iz Mitrosa ,iz robnih rez. na razgovore....covek iz Martinaca drzi 15 krmaca i mali je proizvodjac koji je sve to i pokrenuo....gotovi smo ako nesto ne pokusamo ali stvarno da pokusamo a ne svako da samo gleda svoj interes.

Prica o asocijaciji je pokrenuta letos,u par sela mitrovacke opstine sa ciljem da se ljudi udruye jel 20-50 ljudi niko nece da saslusa....a to sto ima 20 asocijacija to su srpska posla i dok svi ne potonemo necemo se opametiti..moramo nekako da spojimo sva udruzenja,neka su se vec javila,zvali su iz min.polj.,iz Mitrosa ,iz robnih rez. na razgovore....covek iz Martinaca drzi 15 krmaca i mali je proizvodjac koji je sve to i pokrenuo....gotovi smo ako nesto ne pokusamo ali stvarno da pokusamo a ne svako da samo gleda svoj interes.

Pa za udruzenje nije bitan broj svinja vec broj ljudi.Poslednjih godina smo videli da su ti mali posluzili tim velikim da dobiju sto su hteli,a male posle ko j.. Onda sto se tice zahteva,treba krenuti malo sire,a ne uvek isto i iskljucivo svoje interese.Tek kad te asocijacije poljoprivrednika dobiju podrsku cele Srbije moze nesto da se promeni.Neverovatno koliko niko o tome ne razmislja Druga stvar,udruzenje treba da nadje dobru advokatsku kucu da ih zastupa u pregovorima ,a ne da ode neko ko je vek proveo cisteci svinjac da pregovara sa onim lopovima.Znam ja da kod nas svi sve najbolje znaju i da nam je srednjoskolac predsednik drzave,i da je tesko nekog pustiti ispred sebe,ali ovako vise ne ide.;

ja mislim da sve ovo ima za izvoz na rusko trzište,ova priča tenesi i ostalo naši majmuni neumeju da odrade jedan poso ljudski,bez prevare,i mislim da će vrlo brzo genetika da se promeni.

Nije nama toliki problem sto ce se izvoziti.Ako je neko pazljivo slusao receno je da ce se sa svabinim svinjama prvo podmirivati nas trziste, a visak ce ici za izvoz.Dolazimo do toga da ce sitni proizvodjac biti blokiran. Ti stranci ce verovatno imati neku subvenciju po tovljeniku i imace zarade, a nasa proizvodnja ce biti unistena. I ovi domaci tovljenike uvoze po 150 rsd, a nase placaju 110 - 120.

Nazad
Vrh