Chat u svinjarstvu

Nesto sam googlao po netu, srbija ima bescarinski ugovor s ruskom federacijom. Jedino sto mi pada na pamet da tenis i mitros imaju cilj da izvoze na rusko trziste u dogledno vreme kada ovi ukinu vakcinu. Jer ako bi se i desilo da se ukinu sankcije eu rusiji mnogo vise kosta izvesti svinje iz nemacke nego iz srbije. Mada je trenutno i rusija tropa zbog pada rublje, ali oporavice se ona. Sve su ovo ameri zakuvali pogle samo odnos eur-usd pre dve godine bilo 1-1.5 a danas 1-1.1 sada je amerima sve u evropi jeftino a evropljanima u americi sve skupo. Ma nek rade sta oce i ovo sada nista ne valja, ovo je agonija bez kraja...ne vidim da ce skoro biti bolje... I ovi nasi klanicari su mnogo osilili ne mislim da cemo samo mi najebati u ovoj prici.U ludoj zemlji zivimo, pricace ko prezivi ovde se uvek samo sranja i desavaju

... I ovi nasi klanicari su mnogo osilili ne mislim da cemo samo mi najebati u ovoj prici.U ludoj zemlji zivimo, pricace ko prezivi ovde se uvek samo sranja i desavaju

Sigurno da i njima nije sve jedno ali ko ih .... kad su toliko slozni kada je srozavanje cene u pitanju, neka se tese medjusobno kad im dodje TATA, pa im pokaze kako izgleda kad je neko pravi gazda, kao sto su oni nama kad kupuju pa pocnu: pala cena, slaba prodaja, prerasle, zamastile se, zovi me za 15 dana (pa cu tek tad da te j...em) itd, itd.

Samo da naš čovek promeni pogled na život i da shvati da mu je bolje da zaradi 100 dinara za nedelju dana nego 10 dinara danas.

Nesto razmisljam o onom nemackom Tenisu, dokle god mi budemo vakcinisali svinje od kuge oni nece otvoriti farme kod nas jer nece moci da izvoze.

Nesto razmisljam o onom nemackom Tenisu, dokle god mi budemo vakcinisali svinje od kuge oni nece otvoriti farme kod nas jer nece moci da izvoze.
Ako zaskripi,ukinuce oni taj uslov.I ovako je besmislen.Udarili su i Milosevicu sankcije,pa su od njega kupovali secer.Isto je i sa sankcijama prema Putinu.Gas je izuzet iz paketa.Jbg,to im treba.::samo bes::

Vakcinacija se ukida. Veterinari su poceli zadnju vakcinaciju. Kako kazu vise nece biti.
Sprema se teren za strance

Da nemate mozda nadu,da ce zapad poceti otkupljivati nase svinje:sta:Pored svih svojih trenutnih viskova izazvanih ruskim kontrasankcijama:sta:.Za Rusiju vakcinacija ne igra ulogu,a od zapada samo stete.Nikakve koristi.::lose::

ja se nadam boljoj situaciji,ipak nebi on ulagao milione evra da ne misli da radi,sigurno je vec dogovoren izvoz za rusiju,kinu i to

Jeste da! Doće stranci i uložiće svoje pare kako bi srpski svinjari zaradili dok njihovi propadaju. Reeksport! Lupiš na ulazu u Srbiju pečat "proizvedeno u srbiji" i pravac klanica pa polako odatle za Rusiju.

Pre će onaj ružni šeik da kupi naše svinje,nego ovi sa zapada :haha: elem polakomi se narod ovde kod mene raspituju se gde ima dobrog materijala za priplod,samo rade mešalice sređuju se stari objekti :sjasi:biće pečenja svaki dan tamo na leto,ima da nas ubije holesterol :osmeh:

Mozemo da pricamo sta hocemo ali nas najveci problem jeste vakcina. I dobro je sto ce biti ukinuta, sta mislite ko je toliko dugo drzao na snazi vakcinaciju i zbog cega? Pa domaca klanicna industrija, mislim na nekoliko finansijski najmocnijih klanicara. Da bi s nama mogli da rade ovo sto upravo rade , nece da kupuju, uvoze nekada i po visoj ceni nego ovde samo da bi napravili trzisni visak i uzeli nam posle dzabe. I taj sistem su uhvatili i samo ponavljaju. Pretpostavka uzmimo trenutnu situaciju(cene i ostalo) da nije vakcine svaki iole veci proizovdjac ili nekoliko manjih mogu sebi sada da nadju kupca u hrvatskoj ili madjarskoj pa i preko zadruga bi se to moglo uraditi. Primer trenutna cena u madjarskoj je 127 din sa pdv povratom njihovom klanicaru cena izlazi oko 110din kod nas je cena 100 ili 105 uzmimo da je 100din, sa pdv povratom klanicara sad svinja kosta 92 dinara. Madjaru se bolje isplati da posalje kamion ovamo nego da kupuje kod njih. A i kod nas je rok za pdv povrat kraci 15 dana nego u madjarskoj. Sve su opstruirali nasi najveci klanicari i upravu za veterinu to svima treba da bude jasno. Mi ovde kukamo na strance a ne vidimo sta nam se desava ispred nosa. Samo znamo da kukamo i mucimo se dzabe dok se oni bogate... Samo sa otvorenom granicom i izvozom je moguce stabilizovati trziste, cene su sada svugde male znamo zbog cega embarga da se ne ponavljam ali promenice se i ovo stanje...

Trebalo je traziti ukidanje vakcine pre deset godina kada smo davali svinje po 45-50-60din za vreme one krize svi znamo na sta mislim...interventni otkup nije resio problem... trebalo je samo insistirati na tome ali sad je to nebitno, samo nek je ukinu...

Poslednja izmena:
Ja se ne slazem.Ne kazem da ukidanje vakcinacije moze da steti.Naprotiv.Ali da cemo resiti svoje probleme ukidanjem iste,necemo sigurno.EU,koja je i izmislila taj uslov (isti ne vazi za trziste Rusije)ima ogromne viskove prouzrokovane ruskim kontrasankcijama.Samo slep ne vidi da Tenis dolazi zbog Ruskog trzista,a jasno je i da se poprilican deo uvoznih svinja na Rusko trziste plasira,sa nasim papirima.Ne budite naivni,da ce Svaba nama otvoriti vrata,cim ukinemo vakcinaciju.To me podseca na onu pricu,da cemo sve svoje probleme resiti ulaskom u EU i imacemo nemacki standard.Pa oni ce investirati ovde,dogod smo mi jeftina radna snaga.Ako mi budemo tezili vecim platama,oni ce proizvodnju iseliti u Zimbabve,ili Bocvanu.Tako im je svejedno.Bitno da je jeftino.Sto pre shvatimo,da je problem u nasim "PRIJATELJIMA",pre cemo naci alternativu za nasu robu.Dogod se trudimo da ispunimo neke uslove,a oni izmisljaju nove,nema srece.Ne zaboravimo,da je istorija uciteljica zivota.U slicnoj situaciji smo bili pocetkom 20 veka,kada smo ostali bez trzista tadasnje nazovi EU,pa smo izvozili svinje preko Egipta i to po visim cenama,nego sto nam je zapad placao.Tada je bila druga ne korumpirana vlast,koja je radila za dobrobit Srpskog seljaka i uopste privrede,te je nasla alternativna trzista.Licno verujem da ista i danas postoje,a njihovo pronalazenje je domen politicara,a ne nas tovljaca i radnika.Tito je imao nesvrstane.Pa nek skope i ovi neki savez sa Kinom,Indijom,Rusijom,Belorusijom,ili bilo kim,ko ce nam robu kupiti,a ne ucenjivati nas.
Ne mozete terati nekog da se druzi sa vama,ako taj nece.Potrebno je pronaci nove drugare,pa onda planirati proizvodnju i subvencionisati istu.

Jel taj Egipat i tije polikitičari što ih spominješ, jel to bilo onomad kad je tamo vladao faraon?

sto bi rekao Uros Davidovic"kada dodje Tenis svi cemo dobiti pe*is". Ma evo kada on otvori ovde sta misli poteci ce med i mleko. ahahahahah jos ima ljudi sto veruju Baronu Minhauzenu :osmeh:

Placali smo pre par godina 150 din po svinji a sad placamo 50 vakcinaciju.
Drzava je odvojila novce za iskorenjivanje klasicne kuge svinja. Kako. Tako sto je subvencionisala veterinarske stanice po jednoj svinji, sa koliko novaca ne znam. Ali to se njima svidelo pa ni u jednom momentu im nije palo na pamet da predloze ukidanje vakcinisanja, sto je verovatno trebala da uradi veterinarska uprava, a nije.
E sad da su oni to uradili pre dve tri godine ,a mogli su, jer nije bilo pojave KK svinja. mozda bi i nama tovljacima sad svirala neka druga muzika.
Po meni su oni najveci krivci za sadasnju cenu svinja.

Nazad
Vrh