Ja se ne slazem.Ne kazem da ukidanje vakcinacije moze da steti.Naprotiv.Ali da cemo resiti svoje probleme ukidanjem iste,necemo sigurno.EU,koja je i izmislila taj uslov (isti ne vazi za trziste Rusije)ima ogromne viskove prouzrokovane ruskim kontrasankcijama.Samo slep ne vidi da Tenis dolazi zbog Ruskog trzista,a jasno je i da se poprilican deo uvoznih svinja na Rusko trziste plasira,sa nasim papirima.Ne budite naivni,da ce Svaba nama otvoriti vrata,cim ukinemo vakcinaciju.To me podseca na onu pricu,da cemo sve svoje probleme resiti ulaskom u EU i imacemo nemacki standard.Pa oni ce investirati ovde,dogod smo mi jeftina radna snaga.Ako mi budemo tezili vecim platama,oni ce proizvodnju iseliti u Zimbabve,ili Bocvanu.Tako im je svejedno.Bitno da je jeftino.Sto pre shvatimo,da je problem u nasim "PRIJATELJIMA",pre cemo naci alternativu za nasu robu.Dogod se trudimo da ispunimo neke uslove,a oni izmisljaju nove,nema srece.Ne zaboravimo,da je istorija uciteljica zivota.U slicnoj situaciji smo bili pocetkom 20 veka,kada smo ostali bez trzista tadasnje nazovi EU,pa smo izvozili svinje preko Egipta i to po visim cenama,nego sto nam je zapad placao.Tada je bila druga ne korumpirana vlast,koja je radila za dobrobit Srpskog seljaka i uopste privrede,te je nasla alternativna trzista.Licno verujem da ista i danas postoje,a njihovo pronalazenje je domen politicara,a ne nas tovljaca i radnika.Tito je imao nesvrstane.Pa nek skope i ovi neki savez sa Kinom,Indijom,Rusijom,Belorusijom,ili bilo kim,ko ce nam robu kupiti,a ne ucenjivati nas.
Ne mozete terati nekog da se druzi sa vama,ako taj nece.Potrebno je pronaci nove drugare,pa onda planirati proizvodnju i subvencionisati istu.