Chat u svinjarstvu

Au, pa moraju fa svabe u mitrosremu uvezu ono sto kod njih niko noce, pa nasi ljudi to za 25000 mesecno fino naprave da prste polizes. I sta ostadosmo opet na ceni od 130 kad se preracuna polutka... E narode moj jesmo zato rodjeni da cutimo?

300 000 kom svinja u 40 uvoznih dozvola toliko je izdato u upravi za veterinu u protekle dve nedelje po nezvanicnim ali pouzdanim info.Svi znamo sta to znaci.....vise o ovome u nedelju u emisiji ,Dobra zemlja,

300 000 kom svinja u 40 uvoznih dozvola toliko je izdato u upravi za veterinu u protekle dve nedelje po nezvanicnim ali pouzdanim info.Svi znamo sta to znaci.....vise o ovome u nedelju u emisiji ,Dobra zemlja,

E pa nece biti vise o tome,zato sto je otkazana emisija Urosa Davidovica.Srecom pa mi imamo gde da se informisemo.Pricajte svuda o tome da narod zna,a ne da nam ture sad Nato sporazum pod nos ,a ovo da prodje tek tako.

Neki od komentara.....
Od 1910. do 2013. imali smo svake godine dramatičan pad stočarske proizvodnje. Ako dođe Klemens Tenis, mi te probleme više nećemo imati. Onoliko koliko mi imamo da potrošimo na tržištu, sve ostalo bi išlo za izvoz, to bi bile ogromne koristi za celokupnu srpsku privredu. Tenesi i treba da dođe u Srbiju, i treba da pokrene poljoprivredu. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Dođem, drzava mi pomogne da unistim druge, da mi subvencije i onda ja određujem cene svinjskog mesa u Srbiji i regionu. bas je lepo biti kralj...

Sami ne mozemo da gajimo svinje ?Izgleda da posle nekoliko stotina godina došlo vreme da više ne znamo i ne možemo da gajimo svinje.Država(vlada) svesno,kroz nisku cenu(po kilogramu)za živu stoku,zatim kroz nekontrolisan uvoz jeftinog mesa i mesnih prerađevina iz EU,kroz nepostojanje subvencija i olakšica za proizvođače,radi na uništenju domaćih poljoprivrednika,pogotovo malih i srednjih.Onda na scenu stupa Tenis,koji preuzima naše tržište,jer neće imati konkurenciju.Zatim sledi povećanje subvencija za proizvodnju svinjskog mesa,subvencije po svakom zaposlenom,pooštravanje uvoza,što će Nemcima obezbediti veliku dobit.Pa ko onda ne bi to iskoristio.

Moje misljenje sta sledi.Podicice se subvencije za svinje,ali onaj ko ih gaji nece imati kome da proda,posto ce ovi sto kupuju imati svoje,a nece zavisiti ni od koga posto su dobili i zemlju da imaju jeftiniju hranu.Ovo je nezabelezeno u istoriji kakvi lopovi i izdajnici vode zemlju i jos su dobili ubedljivu vecinu,Doduse nije se nista moglo bolje ni ocekivati od polupismene pokvarene bagre.Ako se i ovi izvuku od zatvora i konfiskacije,ja vise nikad necu izaci na izbore

Već su se podigle subvencije za nekoga. Nema više ograničenja za broj svinja prodatih klanici u toku godine. Prošle godine bilo samo do 200 kom pa po novoj uredbi za ovu godinu do 10000 komada i posle 2 nedelje ukinu ograničenje.

Pa zna se dobro zbog koga to rade:
Podaci su iz novina neta evo ovako
mk grupa 100.000 tovljenika X 1000=100.000.000din
delta 200.000tovljenika X 1000=200.000.000din
Pa jos sada Toennies ili sto ga nas vodja zove tenis
500.000tovljenika X 1000=500.000.000din
Eto gde ode nas agrarni budzet nasa biljna proizvodnja, nisam protiv nek da i njima ali ne da nama zakida zbog njih pa zar nisu dovoljno bogati malo li je. A sto se tice ovog Toenniesa evo njegovog sajta http://www.toennies.com/about-toennies.html koliko sam ja razumeo on je u nemackoj samo klanicar ne obradjuje zemlju nema ni jednu farmu sve kupuje od njihovih seljaka kolje preradjuje i pravi neka suva gotova jela cudnih naziva i izgleda i prodaje i izvozi. A kod nas ce sve izgleda biti obrnuto on ce da ore i tovi ko li se seti da mu to ponudi??? Zemlja je resurs a ovi neradnici se sprdaju s njom. Nesto sam razmisljao sve krece od tog oranja neverovatan je to lanac koji ide dotle da i voditelj na nekoj televiziji prima platu od reklame za svinjski but na snizenju a sve naravno krece od zemlje i oranja. Hektar zemlje u SAD ide i do 60.000dolara a ovde kod mene prodaju ljudi za 2000eur dokle je ova zemlja dosla...Mozda ovaj narod nije bolje ni zasluzio od ovog pakla u kom zivi::lose::

Pa mora drzava da ih nagradi zato sto spustaju cenu mesa na raznim akcijama. Zivece ovaj narod samo da mu je jeftinog mesa i rijaliti programa.

Glasaci jesu u gradovima,ali kakva korist kad je mala izlaznost,a zakon nije dobar. Zato recite komsijama i svima koliko je vazno izaci na i zbore jer oni su svi napolju a ostali ne izlazenjem na biraliste samo prave to da je taj njihov broj glasova veci u odnosu na ostale potrosene listice. @ xsale kako moze tvoja hrana koju imas kuci da bude jeftina znaci onaj ko ima svoju hranu ima jeftinije svinje, a mogao bi tu istu hranu prodati i imati vise nego sto ima kad proda svinju po 10000 dinara a da pri tom nije ni radio.

Glasaci jesu u gradovima,ali kakva korist kad je mala izlaznost,a zakon nije dobar. Zato recite komsijama i svima koliko je vazno izaci na i zbore jer oni su svi napolju a ostali ne izlazenjem na biraliste samo prave to da je taj njihov broj glasova veci u odnosu na ostale potrosene listice. @ xsale kako moze tvoja hrana koju imas kuci da bude jeftina znaci onaj ko ima svoju hranu ima jeftinije svinje, a mogao bi tu istu hranu prodati i imati vise nego sto ima kad proda svinju po 10000 dinara a da pri tom nije ni radio.

Ko prica o jeftinoci,imace svoju hranu i ne mora od tebe ili mene da kupi,tj moze ako das jeftino.Neces imati kome da prodas osim njemu i slicnim,ili izvoznicima.To je garant formiranja realne i postene cene.Eno nude povoljno da se zaduzimo umesto subvencija.Samo da uzmemo a za vracanje cemo lako ima hipoteka.

O izborima i politici necemo ovde ,vazi?

Pa gospodni vrhovni,uvek potencira to kako smo mi (Srbi) neradnici i kako smo samo navikli da kukamo.

Po njima mi sami treba da kupimo zemlju,novu mehanizaciju,kvalitetne sirovine,sami da se broimo na tržištu,a država je tu samo da se ide u rat.Dakle ni dinara da ne daju,čak ni da olakšaju bar malo,nego stave te u čamac odvedu na sred jezera i bace te pa ako isplivaš,isplivao si,a ako se udaviš ko ti kriv što ne znaš da plivaš.

Sad će da dođe Švaba da nam pokaže kako se to radi,kad imaš subvencije i kad povučeš vodu u WC-u,kad dobiješ sve moguće i nemoguće olakšice.Tako će i moje prase da vodi uspešnu firmu,ono samo da nosi ime a ja da mu plaćam sve,pa bilo bi privrednik ne godine,nego milenijuma :osmeh:

Jos svaba dolazi na razgovor da nam zadaju zavrsni udarac. Drzava ima debelu i dvostruku korist od uvoza svinja. Ako mi ne tovimo ne mora da nam isplacuje 1000din. po grlu. Drugo. Na najavljenom uvozu od 300000 komada drzava ce zaraditi vise od 4000000E jer uvoznici pladaju prelevmane od 15 din po kili. Pa sad racunajte 300000 puta 110kg puta 15din. To je i vise od 4000000E, plus jos carine ako ih ima.

Prelevmani se ukidaju u Martu....
Sinoć sam bio na sastanku Asocijacije poljoprivrednika Srema i Mačve koja se tek osniva i zasad okuplja uglavnom tovljače svinja.
Ukratko, tražiće os vlade da se poveća subvencija po komadu tovljenika sa 1000 na 3000 din
Na moje pitanje- Jel to sve...
Kažu - To je sve što se sad traži
A švaba, a neograničen uvoz....
Kažu da se tu ništa ne može promeniti .....
:sta::sta::sta::sta::sta:

Nazad
Vrh