Chat u svinjarstvu

Rađen je objekat da se što manje radi, nema problema sa promajom i temperaturom.
@AgroKs Kako šteti jama ispod krmačama i prasicima?

Pa preporuka je zbog amonijaka,da ispod grla budu kanali za osoku,koji vode u sabirnu jamu koja je van objekata. Ja nemam mesta za jamu van objekta. Da li bi mogla jama ispod njih,da se iskoristi temelj od objekta a da se prazni cesce. Ispravite me ako gresim

Kod mene je jama ispod objekta, nisam primetio štetnost na krmače i prasice. Jedino što ventilatori rade non-stop u odgajalištu, da izvlače vazduh iz objekta jer se oseti amonijak kada se ugase. Dok se kod krmača samo leti pale ventilatori.
f1d8b37a7fa5e9004880eff562121ced.jpg

Poslednja izmena:
Ventilator moraš imati svakako, bez obzira gde jama da je. U tovilištu imam takođe ventilatore koji rade stalno leti, a jama je van tovilišta.

Velicina boksa je 2.5mx 1.85. Inace poatavku i broj boksova mi dikyira objekat. Ovo je preradjeno staro prasiliste. Ne moze vise da se cisti, strada se sbaki dan 2x dnevno lopataj. Ispod je kosina i pozadi je sabirna jama. Vrvt bi bolje bilo da je sabirna napolju, ali kazem prerađeno je pa ne moze sve po ps. 4boksa su urađena a ovamo izmedju panela i vrata se planira za prasad, poato je veliki "hodnik". A koliko ce da kosta, iskreno jos nike stavljenk na papir.

Kako da znam da li je krmača suprasna? Osemenjena 24.08 dosad nisam primetio da traži.

. Trebalo bi vec vizuelno da se vidi. Ultrazvuk je vec skupa varijanta i pitanje je koliko je dostupna.

То је већ 60 + дана, обрати пажњу да ли почиње виме да затеже.
Код млађих крмача се може приметити. Овако из профила нешто на средини стомака се назире али је добро ухрањена па може да превари.

Pozdrav koliko treba maticenih nazimica ili kasnije krmača da imaš,da bi ostvario podsticaj?

Послато са SM-G986B помоћу Тапатока

Hvala. Mislio sam da treba manje.

Послато са SM-G986B помоћу Тапатока

Погледај на јт, ако су прасад још ће и научити на струју. Ако су велике свиње, тражићеш и њих и чобаницу по атару.

Препорука за ел чувар, оградио бих њиву квадратног облика, око 30м дужина једне стране...

sve zavisi od budzeta

Nazad
Vrh