Chat u svinjarstvu

Колико су сада тешки? Ако су прешли 50-60 кг можеш узети с-1 и умешати са прекрупом 80-20.
Прешли су ту килажу. С-1 је за одрасле свиње или шта? Одавно нисмо држали свиње па се не разумем у те концентрате.

С-1 је 16% протеина и мала је разлика у цени поредећи са С-2 који је 14% протеина. С-1 је до 50-60 кг телесне тежине.

Da li zna možda neko zašto nerast neće da skače na krmače? Kad ga pustim kod krmače on stoji kod vrata da izadje napolju opšte neće da pridje krmači. U pitanju je mlad durok nerast

Verovatno je mlad,drugo mozda je krmaca mnogo veca od njega pa se plasi,to se meni desilo da na jednu krmacu nije hteo da skace,bezao. Trece mozda krmaca nije jos u zaru,pa je ne oseca. A ovo za obor sto kaze Barbula moze da uspe

Da bude na svom terenu,ovako kad ga oteras na drugo mesto sve mu odvlaci paznju i njuska sve redom dok ne udje u fazon posle skace u letu

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Тако се ради на фарми, научи се где иде на скок. Не вадимо у боксу где је него у посебном боксу.
Пре ће бити ту до других ствари.

Имаш ли могућности, остави га поред залучених крмача или поред назимица. Треба му мало побуде, овде смо тако радили да убацимо две назимице које траже са нерастом или мањим крмачама.

Liječio danas neke prasiće..prije par dana druge..veterinar kaže..čađavost..kako to izbaciti iz svinjca

Која је старост прасади? Има ли каква слика?
Чађавост прасади не дође од једном, узрочник је ту већ неко време. Може да изазове нехигијена, висока влажност па чак и прашина па се чешу. Али пре свега потребан је узрочник, бактерија. Лечи се најчешће амоксицилином, ако то не ради онда неки сулфо препарат, витамин ад³е и дексамедазом.
Детаљно прање просторије, дезинфекција и кречење. Али ако опет буде као горе написано велике шансе су да се врати.
Али, свашта окарактеришу као чађавост, може бити и нака друга кожна болест.

Kada mi je veterinar liječio, svi su uginuli.
onda sam citao na ovom forumu, krecno mleko.
Vapno i voda, gusta tako da kada pomiješate rukom, ruka vam je bijela.
Rukom sam prekrio oči i uši i umočio praščiće u kantu, potopio ih.
Svekar je rekao da ako prežive, on je magarac.
Svi preživjeli..još sam time pokrečio sve zidove u svinjcu i od onda nije bilo problema.

Da li zna možda neko zašto nerast neće da skače na krmače? Kad ga pustim kod krmače on stoji kod vrata da izadje napolju opšte neće da pridje krmači. U pitanju je mlad durok nerast
Imao isti problem takodje sa durokom..
Mucili se godinu dana sa njim i morao pod noz.
Krmaca stoji ne pomera se milimetra on prolazi ni da joj pridje, pa kad nekako resi da skoci, nasloni se njuskom njoj na ledja pa lagano se penje na nju nogama kao uz stepenice, nikada nije odjednom lagano naskocio na krmacu, to je propast bila.
Po meni tu nema pomoci

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Imao isti problem takodje sa durokom..
Mucili se godinu dana sa njim i morao pod noz.
Krmaca stoji ne pomera se milimetra on prolazi ni da joj pridje, pa kad nekako resi da skoci, nasloni se njuskom njoj na ledja pa lagano se penje na nju nogama kao uz stepenice, nikada nije odjednom lagano naskocio na krmacu, to je propast bila.
Po meni tu nema pomoci

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka
Dok sam ima jokšira za nerasta taj kako je ušao kod krmače u boks odmah je skakao ništa drugo mu nije bilo bitnije

Имаш ли могућности, остави га поред залучених крмача или поред назимица. Треба му мало побуде, овде смо тако радили да убацимо две назимице које траже са нерастом или мањим крмачама.
On je stalno pored krmača deli ih samo ograda

U vezi čađavosti..proliv bijeli..dosta se skupljaju i na njušci prema očima se nakupi neke prljavštine i on je to okarakterisao kao čađavost..prasići imaju četiri nedjelje

Nazad
Vrh