Chat u svinjarstvu

Ако то желиш онда увези назимице и нерастове из иностранства. Тако држиш чисту линију. Папири и бројеве маркица је могуће увести у систем, само се обележавају са твојим ветеринарским маркицама. То све иде преко карантина, односно преко кога увезеш свиње. Јесте да кошта али добијаш свиње ослобођене од разних болести за које се овде вакцинишу.
To bi bila bas velika investicija. Mozda nisam dobro objasnio,uzeo bih tri cetiri u cistoj rasi nazimice. Nemam veliku farmu nekih 35 do 40 krmaca. Pa bih da imam svake godine za remont mlade nazimice, da nekupujem. I da pravim za svoje potrebe na farmi. Kakav je tu procedura I postupak,Ako znas da mi objasnis

Treba da nazoves Hollo u Doroslovo za cistu rasu i raspitas se. Mislim da je kod njih moglo da se kupi.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Исто тако, требају ти назимице и нерастови у чистој раси. Поред тога што ћеш правити ф-1 требају ти и легла у чистој раси. Папири морају бити чисти и уредни да те после не би зезали из матичне службе, они знају и некада годинама уназад да пронађу нелогичност у бројевима.
Да су урађене све вакцине по плану спречавања заразних болести:
Аујетски вирус
Парво вирус
Пррс
Врбанац или црвени ветар како ко зове.
Цирко и мико вирус то не раде сви али може да се тражи.
Може и да се уради све ово у вашој режији да би били сигурни да су добили потребну дозу.
Битно је да се заштите са вакцинама.
Гледај да су тетовир бројеви читко видљиви и преко целог увета, то значи да је тетовирано као прасе.
Ако су бројеви типа 2 цм величине то је скоро тетовирано.
У лево уво иде изнутра број у десно споља. То да не буни ако приметите. Обично се као прасад на рођењу роваши десно уво(исече се у облику V)
Да купујем, гледао би код оних ко је увозио из иностранства.

Зависно од потреба идеш са дуроком или пиетреном као терминалцем за тов. Значи барем једна дурок назимица и нераст пиетрен или дурок. Ту буде добрих резултата. Исто тако требају 3-4 јоркшир, ландрас назимице и по један нераст. За то што ви хоћете требају ~ две године да прођу да би били одрживи, увек треба рачунати и на искакања.

Ti ode nasiroko,covek hoce da proizvodi nazimice f1 da podmladjuje krmace da ne kupuje tu su mu dovoljne 1-2 krmace u cistoj rasi a moze I vestacki da ih oplodi,ko te pita za terminalce duroke i pietrene

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Па може, то је онда исто чиста раса, али у његовом дворишту. Кад се већ улажу велике паре онда јури и папире и све што може да добије .

vestacko seme se kupi u Edufarmu u Crvenki sa pripusnicom i moze da osemenjava krmace u cistoj rasi do mile volje i tako prijavi. Ima maticnih sluzbi u Subotici koje to rade i prate i vode racuna da to bude kako treba i nemora brines.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Ako moze jedno pitanje za @Srđan01 posto je specijalista za linkove a i ostalima ako neko zna.

Nasao sam ovaj automacki spric na Temu-u ali ne mogu nigde da nadjem igle za njega?
Ako moze neko da mi prosledi link sa iglama za ovaj spric.
Nalazim igle za infuziju ali nema klasicnih igala za ovaj spric.

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Ako moze jedno pitanje za @Srđan01 posto je specijalista za linkove a i ostalima ako neko zna.

Nasao sam ovaj automacki spric na Temu-u ali ne mogu nigde da nadjem igle za njega?
Ako moze neko da mi prosledi link sa iglama za ovaj spric.
Nalazim igle za infuziju ali nema klasicnih igala za ovaj spric.

Jel ne mogu ove jednokratne roze 1,2 na taj automatski špric?

Ne znam, rekao bih da ne mogu.
Nisam nikada posedovao automacki spric pa ne znam.
Ove nadjem ovde u Srbiji ali nisam siguran da odgovaraju za ovaj spric.

Najjeftiniji automacki spric sto sam nasao u Sbriji je oko 5 i nesto hiljada a ovaj sa Temu-a 1100 din sa popustom.

Ovakve su u Srbiji
43fd39569548089ea818e16f14c29008.jpg

Ne znam, rekao bih da ne mogu.
Nisam nikada posedovao automacki spric pa ne znam.
Ove nadjem ovde u Srbiji ali nisam siguran da odgovaraju za ovaj spric.

Najjeftiniji automacki spric sto sam nasao u Sbriji je oko 5 i nesto hiljada a ovaj sa Temu-a 1100 din sa popustom.

Javi utiske kad probas,ja se razmisljam za kineze

Uzeo bih spric ali ne znam sta cu za igle, ne mogu na Temu-u da ih pronadjem jedino da probam da kupim igle ovde u Srbiji da vidim dal ce odgovarati.
Narucicu ovih dana spric pa kada stigne javljam.

Jesi li i ti narucivao neki slican spric sa Temu-a i koristio ove igle?

@Sapatnik
Jesu, al nadam se da ce trajati kada im je takva cena...

Nisam naručio iz Temu-a nego imam orginalne i koristim takve igle al mislim da špric iz Temu-a isti kao orginal jer kinezi uvek prekopiraju sve, samo je kvalitet je pitanje

@csaba
Mozes li samo da mi kazes za igle koliko su novca ovde, kolika pakovanja imaju i koliko okvirno mogu da traju?

Nazad
Vrh