Chat u svinjarstvu

Погледај на јт, ако су прасад још ће и научити на струју. Ако су велике свиње, тражићеш и њих и чобаницу по атару.
Ауу... Ја баш мислио крмаче ту да избацим, да буду на испусту до пред прашење, рачунам здравије за њих лакше за мене

sve zavisi od budzeta
Не бих ситничарио ал да ради посао

Oni imaju sve. Od tova preko klanice do prodavnice. Verovatno lepu lovu uhvate i na proizvodnji i prodaji bio gasa. Jedino mi malo nije jasno to izdjubravaju tek na kraju tova. Ima tu puno gasova od isparavanja tj. sagorevanja tog izmeta.

Гасова баш и нема, зато прскају сламу на почетку + вентилација. У једном тренутку се види када отвара сифон где отиче осока, стајњак остаје релативно сув и греје. На послу смо користили прах и таблете, разбија густу осоку прави кашу од ње. Нема пенушања и сакупљања по крајевима канала.
За све ово је потребан огроман новац да би добили стајњак као гориво и ђубриво. А овде је стајњак постао ноћна мора и буквално проблем. Поједини су чак на граници да тврде неисплативост, хеби га скупо гориво, већ само вештак. Колико смо били у корак са европом сада гледамо шта они раде и враћају се на "лопату".

Nema sanse da taj sifon prima osoku. Tako mali i sa resetkom zacepi se od prostirke za par dana. Dobar je za to zadnje ispiranje. Neznam cim to na pocetku prskaju slamu?? Da li vodom da malo suzbiju prasinu ili nekim dezifekcionim sredstvom??

То је средство за биоразградњу, бактерије. Слично као што се прскају жетвени остаци. У фирми је прасилиште које је пуни под и све прима отвор од 10-ак цм, па иде у канале испод објекта. Да није оцедито, то би био глиб до ушију.

Слама иде до 7-10 дана од прашења. После до избачаја не. Зна да зачепи али то буде ретко и до непажње.

Nazad
Vrh