Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ko li izmisli ta 4 godisnja doba...Nek je zaledjeno po milion puta al kad mi se jede krmenadla odeš kao gospodin čovek i kupiš krmenadlu,a ne otvoriš zamrzivač kad ono nema krmenadle.
Ko još čuva meso dva meseca,nakon klanja dve nedelje se jede samo mesište dok ne udari na krv,posle ostanu samo koske i ono lošije.
Isto i sa sušenim djakonijama,kad ih ima svaki čas viri **greška iz pušnice.
Ne sastavi to ni mesec dana Jedino ko stalno tovi pa da odvaja po jednog mesečno.
Isto kao i za povrće,jedne godine rešim posadimo,stigne mladi luk za dve nedelje ga nema jer dok ga ima uz sve bi ga jeo,pa na kraju opet ideš i kupuješ.Isto i krompir dok je mald daj mlad krompir za nedelju dana moraš da ideš da kupiš.Paradajz isto sve ode kroz salatu kad dodje red na zimnicu guraj se po kvantašu sa penzionerima da kupiš.
Imam 5 ari bašte....Ajd kad se pokrenulo pitanje, da li je neko racunao kolika bi mu povrsina trebala da proizvede potrebnu kolicinu povrca za potrebe porodice? Naravno moralo bi sa navodnjavanjem.
I koliko bi mu trebalo vremena dnevno da se posveti toj povrsini, da okopa, oplevi, isprska , obere da bi dosao do zdravog roda?
Moja situacija: drzimo manju bastu u kojoj ima od svega po malo, i kad se pojede(a cesto bude jako brzo) onda kupovina ko i drugi.
Voleo bi da je veca, ali pored svih obaveza nema sanse da bi mogao to da izguram. Zapravo mi je ta basta dodje ko relaksacija, kad dodjem s njive trk u bastu bar na 20 min, odmorim mozak. Hocu da kazem ne bih mogao bez nje pa nikako, ali kolicina hrane koju proizvedem je mali % naspram potrebne kolicine za celu godinu, skoro pa smesno.