gost 02114
Član
Prakticno 100 kg prirast za 3 meseca.juce zavrsio sa svinjama
95 dana tova izlaz prosek 123kg ulaz 26,5kg uginuca skoro 1%
Imas li mozda prosecnu potrosnju hrane za 100 kg prirasta?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prakticno 100 kg prirast za 3 meseca.juce zavrsio sa svinjama
95 dana tova izlaz prosek 123kg ulaz 26,5kg uginuca skoro 1%
Uvoz je juce pojeftinio i ispada sada na 340+pdv, a kod nas 380-400plus pdv pauziracemo mesec dana pa cemo videti ali velik je problem zato sto nam je ulaz jako skup 95€ prase hrana 15000din+lekovi+ rad+struja+voda+uginuca ispod 250din plus pdv sve je minus debeli.Нема увоза или нема робе?
Ukupna konverzija mi je bila 2,73kg, dnevni prirast 990gr..Ocekivao sam dnevne priraste min 1000gr ali nesto su zeznuli oko genetike ovi sa farme svi koji su kupovali ove godine od njih svi se zale da nije to to kao pre sta je bilo.Prakticno 100 kg prirast za 3 meseca.
Imas li mozda prosecnu potrosnju hrane za 100 kg prirasta?
Imam ja u RačiZdravo ima li neko od kolega mozda da prodaje Joksir nazimice ili krmace?
Morao sam nekoliko svojih krmaca da prodam nisu mogle da ostanu suprasne, pa bih sada kupio druge
Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
Da se nadovezem na svoj post. Pisalo se u nekoj temi kako su se prestale raditi baste i vocnjaci cak i u okucnici jer se izgubila racunica. Jeftinije je otici u neki mega market pa kupiti sve od krompira, salate i luka do jabuke i kruske bilo za jelo ili za rakiju. Tako je i sa svom stokom pa izmedju ostalog i svinjama. Zasto ne bi svako poljoprivredno domacinstvo moglo da ima bar jednu krmacu i za sebe da ima koje prase i tovljenika, mozda ovcu i jaganjce. Za krave je vec druga prica jer je veca obaveza i iziskuje vise vremena. Nekima smrdi pa tako uce i svoju decu, dok je nekima mrsko ustati da se stoka nahrani i istimari ili preko dana obilazi. Povela se ovde rasprava i oko isplativosti tova cak i kod pilica. Mnogi se hvale kako kupe meso pa prave preradjevine i td i td. Izgubili smo nesto sto je krasilo nekadasnje gazdinstvo, tradiciju koja ce se tesko vratiti u nasa dvorista jer nam sledece generacije nece ni znati o cemu pricamo.Kada smo unistili privatno.