Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Umanjene slike postavljajte, sa prikazom, evo uputstva - Postavljanje slike u poruci

Može i preko http://www.imagebam.com/ i http://www.imagetitan.com/ , vrlo jednostavno, nije potrebna registracija.

Članovi koji imaju poteškoća sa postavljanjem umanjenih prikaza neka se obrate bilo kom uredniku radi detaljnog objašnjenja preko privatnih poruka.

Ignorisanje ovog upozorenja povlači udaljavanje sa foruma.

racunajte da sam udaljen,namesto da ja kao cobanin postavljavljam slike naj jednostavnije sto moze traba da treniram da bi bilo zaboga po pravilu.slika je slika ako smeta,toliko od mene.POZDRAV.STVARNO SMESNO AKO JE ZA UDALJAVANJE DOVOLJNO POSTAVITI SLIKU ONAKO KAKO SAM NAVIKAO.STA RECI NECE MI BITI ZAO AKO BUDEM UDALJEN

Poslednja izmena:
a da li se mogu na "standardan" nacin postaviti umanjene slike. ono kad se ide na edit picture, pa na risize?da se ne ide preko dodaj.rs. ili se ipak mora ici preko tog dodaj.rs

Može i tako. Radimo na pojednostavljivanju iako je vrlo jednostavno preko ovih hostova koje sam postavio. Ko neće da nauči i pored sve dobre volje moderatora da objasne kako, neka se zapita ima li minimum kolegijalnosti prema članovima koji zbog ovoga ne mogu da prate forum.

Interesuje me koliko treba davati mleka jagnjetu od 20ak dana? Iz flasice ?I koliko puta dnevno?
Treba mi inf sto pre pa sam zato postavio pitanje u dve teme .. :ppozdrav:

ja sam i do sad smanjivao slike direktno preko racunara nisam isao tamo. tako se i mnogo brze slike postavljaju, nego kad se ide punim formatom.

---------- Poruka napisana u 16:39 ---------- Prethodna poruka je at 16:37 ----------

racunajte da sam udaljen,namesto da ja kao cobanin postavljavljam slike naj jednostavnije sto moze traba da treniram da bi bilo zaboga po pravilu.slika je slika ako smeta,toliko od mene.POZDRAV.STVARNO SMESNO AKO JE ZA UDALJAVANJE DOVOLJNO POSTAVITI SLIKU ONAKO KAKO SAM NAVIKAO.STA RECI NECE MI BITI ZAO AKO BUDEM UDALJEN
kolega ako ti je nezgodno ici na dodaj. rs mozes smanjiti slike na racunaru. ako ne znas kako poslacu ti snimak u poruci.

hvala kolega nema potrebe,neka strucnjaci naprave opciju "ubaci sliku" gde ce automatsski odredjuje format,nit ja treba njih da ubedjujem a ni oni mene.nisam imao nameru da me neko ubedjuje,rekao sam sta sam mislio,niko me nije tukao po usima da se uclanjavam.al ono bice udaljen e to mi je VRH.a sto se tice moje kolegijalnosti,ako je bila losa trebao sam davno biti udaljen.

Ta opcija je postojala ali administratori su mi rekli da još neko vreme neće biti omogućena zbog opterećenja servera. Vi se Mirko verovatno sećate da nam je ceo forum pre prelaska na novu verziju oboren i nije radio zbog opterećenja servera. Ko ne može da razume da ovo nije nikakav hir već nasušna potreba neka se slobodno duri i vređa iako razloga nema. Pročitajte pravila foruma pa ćete videti koliko stvari tolerišemo iako nisu dozvoljene.

Detaljno objašnjenje za brzo postavljanje umanjenih prikaza:

-otvorite ovu stranicu: http://www.imagebam.com/,
-kliknete SelectFiles i izaberete slike sa računara koje želite postaviti na forum,
-ispod toga imate opciju Select Type: (required) i tu obavezno izaberite FAMILY SAFE content,
-kliknete UPLOAD NOW! i slike se prebacuju.

Kada se to završi kopirate ceo kod sa leve strane gde piše BB-Code u poruku na forumu.

zabranjeno diskutovanje sa administratorima i moderatorima(u istinu sam kriv)
pravopis(sta da radim ima i nepismenijih)
koriscenje velikih slova(nehotice)
necu vas vise smarati rekao sam sta sam imao,slazem se da sve moje poruke na chatu budu uklonjene

Interesuje me koliko treba davati mleka jagnjetu od 20ak dana? Iz flasice ?I koliko puta dnevno?
Treba mi inf sto pre pa sam zato postavio pitanje u dve teme .. :ppozdrav:
Ja sam davao 250 ml.iz tri puta,bolje za pocetak manje nego da ti dobije proliv.

---------- Poruka napisana u 17:20 ---------- Prethodna poruka je at 17:18 ----------

zabranjeno diskutovanje sa administratorima i moderatorima(u istinu sam kriv)
pravopis(sta da radim ima i nepismenijih)
koriscenje velikih slova(nehotice)
necu vas vise smarati rekao sam sta sam imao,slazem se da sve moje poruke na chatu budu uklonjene
Jos samo ti da odes sa foruma i mi ostali mozemo da se slikamo.iovako nas je par najiskusnijih ovcara i veterinara napustilo.apelujem da ostanes,sredice se ovo.

Ne treba niko da ode niti će biti sankcionisan ako smo ljudi. Potrebno je samo malo malo više razumevanja i obraćanja pažnje na to što urednici pišu, mi nismo ovde iz razonode već zbog želje da ovaj forum bude na korist svima a to po prirodi stvari zahteva urednost i preglednost.

Koristim priliku da pozovem sve članove koji su (nadam se privremeno) napustili forum da se ponovo aktivno uključe, bilo je propusta ali sve se da ispraviti.

Pozdrav kolege. Koliko ja vidim ovde ce ostati smo studenti i srednjeskolci koji su dobro naucili rukovanje kompom a svi stariji prakticari polako odlaze.A to je velika steta i za nas i za ovaj forum. Ako se osvrnemo unazad videcemo dosta dobrih prakticnih resenja na koje nauka jos nije dala odgovor jer se niko time do sada nije bavio ili nije naisao na taj problem. Ponekad i sitnice zivot znace.Mnoge uvazene kolege su napustile ovaj forum iz cisto necijeg hira a to nije dobro ni za koga.Mnogi su taman usli u stos sa onim predjasnjim a on se promeni i sad opet uci ,pa da su hteli toliko da uce bili bi lekari ,sudije ,... a ne obicni cobani i odgajivaci raznih plemeniti zivotinja koje mnogi ovde na forumu vide samo na TV-u. Hvala.

Necu se upustati u polemiku oko napustanja foruma samo cu se sloziti sa kolegom @sibili i njegovom konstatacijom. mnogo uvazenih clanova se odaljilo sa foruma urednici vode racuna dosta o tome kako izgleda i funkcionise forum isto tako su trbali voditi racuna da se prozivke bljuvotine pa cak i vredjanja na verskoj osnovi kakvih je nedavno bilo sankcionisu udaljavanjem bez opomene i to javno. Kao neko ko postuje sva pravila ovog foruma morao sam ovo da iznesem jer mi jako smeta.

Kolege daj da ne ulazimo u dalju diskusiju. U vezi postavljanja slika, imate nekoliko programa za ubacivanje koji su mnogo laksi i prakticniji za ubacivanje slika, od postojece opcije na forumu. Svi dobro znate da vladate ubacivanjem slika na forumu tako da vam novi nacin ubacivanja slika nece biti problem da savladate, treba samo malo dobre volje. Za sve nejasnoce mozete se obratiti meni ili kolegi vojvodjaninu.
Jedno vreme nismo imali urednika ne temi tako da su se neke stvari provlacile, a sada imamo dva urednika i svako vredjanje i debeli off ce biti sankcionisani.

Ljudi kad su ovcarski dani u Sakulama hoce li ici ko?
Tamo oko 20 marta.tako je bilo prethodnih godina.Pokusacu da odem,kazu da nije bilo lose prosle godine,u susednoj opstini Žabalj su par god.organizovane izlozbe ovaca i goveda i to jako velike i lepe izlozbe,bio sam dva puta,steta sto su ih ukinuli.evo pogledajte.pa,ovoliko ovaca ne bude ni na Novosadskom sajmu.http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=vKegFj2Y1bQ
e
vo i jos malo zanimljivih prilogahttp://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=00gm9vtMK-g#t=96s

Pa nismo valjda dotle dosli? Postavim sliku velikog formata i budem udaljen sa foruma? Nemojmo se badava svadjati, urednik i moderator mogu da sastave poruku tipa : Kolege, promenila su se pravila u vezi postavljanja slika. Molimo vas da od sada slike postavljete ovako ovako i ovako (sve do u detalje, link sajta, gde se klikne, sta se gde kopira...) . A ne odmah, slike se postavljaju ovako ko uradi drugacije sut karta sa foruma, pa nema veze koliko nam taj neko znaci ovde i koliko nam pomaze. Posto znam da mozete menjati poruke, brisati (cenzurisati) postove to znaci da mozete i ako neko postavi sliku pogresno da je skinete i postavite kako treba... Ajde i ja sad da ne idem u :off_topic: da ne dobijem po usima. Ovde sam dosao da ucim i poslusam savete kolega kako bih unapredio svoju proizvodnju a sto se slika tice mogu uopste i da ih ne postavljam. I na kraju bilo bi jako lepo kada bi se moderatori, administratori ili ko vec glavni potrudili i zamolili stare kolege da nam se vrate u porodicu.

Vec neko vreme kolea futurefarming postavlja linkove za postavljane slika tako da nije bas odjednom. Pogledajte malo teme od danas pa cete videti koliko slika je postavljeno u toku dana.

Mirko ne zezaj!!! Rekao sam ti da se obratis za sve sto ti nije jasno i bice reseno! Kada se prijavis na forum posalji mi poruku!

Ja mislim da je lakse postaviti sliku na dodaj.rs ili nekom drugom image-hosting programu nego ovako na forumu.Cak sta vise ja ni ne znam da postavim slike preko foruma,jel je mnogo lakse ovako.Lepo je napravljeno upustvo kako treba postaviti da se ne moze nikako pogresiti,takodje nema sta da se uci potrebno je samo 3-4 klika i gotova stvar.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh