Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pomaze ponekad i 'ladno pivo(ko'tastina dusa):haha: samo od piva moze da se probudi stomak pa onda se dezura u onoj prostoriji gde su se i najhrabriji us.ali :haha:

ljudi kod mene u selu jos dva krova pala voveku je pao krov de je imo masine i pola ostetio u susednim selu isto sa par supa je pao krov ima i novi objekata imam dedu 83 godine ne panti ovo da je ovako bilo kod nas duva vetar i navejava

Ima li kod od vas problem da se ovce izmedju sebe tuku? Jutros (a izgleda da to traje danima posto obeme fali vune na glavi) kad sam ih ispustio u isput odmah su pocele da se udaraju glavama. kao ovnovi, zalecu se sa par metara i dum. i to nikako da prestane, vec satima traje! razdvajao sam ih, zatvarao u stalu kad i tamo opet. ubise se! i to su dvije najvece ovce, obe su se obliznile bile. a sunce ti!

prosirio sam boks onoj ovci sto se jos nije ojagnjila. Sad su dimenzije 1,50 x 2 m plus jasle. valjda ce joj sad biti mjesta!:ppozdrav: a one dvije sto su se tukle prestale su, koja je pobjedila ne znam. vjerovatno ce se ljuti boj nastaviti i sutra!:osmeh:

Jedva zivo smo juce i danas ocistili put do mene, ceo dan me nema kuci jurim kolima po gradu na sve strane da pozavrsavam sto se nagomilalo i pokupujem namirnice. E sad sto se tice kozijeg mleka, kad deca zanovetaju i nece da ga piju (ovaj moj ne pije ni jedno samo cokoladno i milk sejk) onda se skuva kozije mleko pa kad se ohladi skines kajmak, ubacis jednu kesicu praska za sladoled-slag sta ima i samo malo umutis, da bude onako retko ko milk sejk... Piju onda pa im usi mrdaju :haha:

Jedva zivo smo juce i danas ocistili put do mene, ceo dan me nema kuci jurim kolima po gradu na sve strane da pozavrsavam sto se nagomilalo i pokupujem namirnice. E sad sto se tice kozijeg mleka, kad deca zanovetaju i nece da ga piju (ovaj moj ne pije ni jedno samo cokoladno i milk sejk) onda se skuva kozije mleko pa kad se ohladi skines kajmak, ubacis jednu kesicu praska za sladoled-slag sta ima i samo malo umutis, da bude onako retko ko milk sejk... Piju onda pa im usi mrdaju :haha:
e recept ti je za 10! moracu i ja kupiti kozu zbog mojih djevojcica! pa ako ne budu htjele piti onako cisto mlijeko onda neka im zena pravi "milk sejk"! :ppozdrav:ali na meni je da muzem kozu!:haha:

Meni starija cerka nije htela da okusi mleko dok nisam kupio kozu zavolela je videla kad se muze to joj bilo simpaticno i od tad pije bez problema a mala je pocela piti odmah bez frke. Dnevno trosim bar litar samo na njih dve onako usput sto popiju.

mlijeko naravno bolje domace jedna koza i bez brige si
kad bi bilo najbolje tretirati ovce koje su se ojagnjile posle koliko dana a kadfa to malu jagnjad
ovce sam mislio kao i obicno ivermectinom

---------- Poruka napisana u 19:42 ---------- Prethodna poruka je at 18:44 ----------

sasvim solidne pramenke i jedan prelijep ovan

---------- Poruka napisana u 19:44 ---------- Prethodna poruka je at 19:42 ----------

1:19Add to

'bro jutro marode!Izgleda da ce da nam ode ovaj sneg.Kod mene "u plusu" i cedi na sve strane,ako ovako nastavi za dva,tri dana bice kao da nije ni padao.:ppozdrav:

Zarius
moje ovce bile odvojene zbog jagnjadi, jutros sam ih pustio i evo ko tvoje, biju se dve a iz istog stada bile.
kod mojih danas primirje. a sinoc isao ih obici oko 23 h i i tad je bilo povremenih borbi!:osmeh: jos uvijek ne znam koja ce biti "glavna"

---------- Poruka napisana u 14:51 ---------- Prethodna poruka je at 14:49 ----------

oni koolju ovce, tj ono se ne moze nazvati klanjem nego umorivanjem! gurnu joj ruku u utrobu i stegnu prstima srce! to je bas agonija za zivotinju!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh