Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kod mene je trenutno -21,usao sam u kucu malo da se ogrejem,jagnjenje u toku........

Сретно Џоги! Код нас је још и добро, споља на прозору термометар каже -19... у кући +20 бар, у просторији где је алфа 70... иначе нема изолације а столарија не дихтује...а дрва извађена испод снега...

kod mene sad -18 subjektivni osecaj -23, nek je bog u pomoc ovim novim jaricima. cale uso u kucu tek jutros oko 1 cekao dok se ocistila koza.

Jedan pas u toku zime čvrsto rešio da čim prođe zima napravi sebi kuću da se za sledeću godinu zaštiti od zime. Pa kaže. Netreba mi neka velika već mala i topla samo da se zavučem i skupim. Kad je doslo leto vrućina on se otego koliko je dug pa jos i rep opružio. Seti se šta je govorio zimi. Pogleda sebe pa kaže ko će napraviti ovoliku kućetinu. Eto drage kolege ovo je moj slučaj po pitanju ogreva a vidim da i Velimir ima problema. Svaka basna ima naravoučenije pa zaključite sami.

dobro su janjad jutros,bili su im smrzli repovi (uhvatio se led po njima pa su ih grejali odmah nece valjda otpasti...)

Svaka čast Miladinoviću za blizance, ekstra su, lepi, krupni, kraj smederevca, ma idila.::super::
Svaka čast i za način postavljanja slika tako se to radi :osmeh:

Сретно Џоги! Код нас је још и добро, споља на прозору термометар каже -19... у кући +20 бар, у просторији где је алфа 70... иначе нема изолације а столарија не дихтује...а дрва извађена испод снега...
Velimire jesil to ukrao dedamrazovu sliku za avantar

hvala sefe,ja slusam sta moderatori pricaju:)
od te ovce sam cekao zensko da ostavim za sebe zato su mi odmah i poslali sliku odmah te lepotice...

kod mene jutros -23
miladinovicu preljepa jagnjad ko da su nacrtana a smederevac dere li dere
Dzogi kako je proslo jagnjenje
ima li jagnjadi jutros po ovoj zimi
kod mene jedno malo dobilo proliv sta bi bilo najbolje da joj dam posto je zensko

hvala,petrovo ako imas prasak hemosul i caj od dunjinog lista ili divljeg zelja pa je zalij.to je recept koji se kod mene pokazao odlicno

Sta radite kad vam jagnjad presisaju kolostrum i onako im se zalepi pozadi. Ja sam morao jednu malu vrednicu da perem vrucom vodom i sudomilom, sisala ko vakum pumpa i sutra sva umazana, sad je dobro :)
Inace od dve domace imam po jedno jagnje a od w musko i zensko. saldo 3 ovce 4jagnjeta i treba da mi stigne jos jedna kaparisana pa ce da vidimo kako ce ona da se uklopi u procenat :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh