Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@majilovac prijatelju idi na neki manji prelaz,pa ispred prelaza svrati na benzinsku pumpu,tu im objasni sta je problem(radnicima pumpe)videces kako ce da ti pomognu.Naravno za lovu ali ce ti zavrsiti za sat vremena.

sad kad si tako blizu uvoza ne daj da te stoka sjebe,da se izrazim onako kako mislim vec uradi sve sto treba al ne odustaj....
srecno majstore

hvala kolege ali verujte mi da je zelja za legalan uvoz opala dosta...mislio sam da cemo uspeti i da ce to brze ici posto je susedna zemlja ali se z...ba,pokusacu da ispunimo i to ako tada nadju neku manu necu uvoziti iz madjarske nego fino preko inpaka i iz druge zemlje 20-30grla i verujem da ce biti lakse jer problem je da srbija i madjarska nemaju nikakav potpisani papir o uvozu nego smo mi dobili odobrenje da uvezemo 4 ovnica da bih mogli da radimo dalje,jos jednom hvala na podrsci

lepe slike:)
kad tako pocnu pomocnici obicno postanu zaludjenici kao svi mi ovde kad porastu:)

Ha ha, vec je on zaludjenik, umire za zivotinjama i traktorom :osmeh: . Danas -17, jedva smo ga posle 3 sata uneli u kucu, premrzli smo napolje a on nista , hoce kucu da mazi, hoce jare... ma strasno :haha:
Jos jedna pocela upravo sa kozenjem, javljam rezultat kasnije, ali ispod 2 nije sigurno :bravo: bice debelooo :ppozdrav:

okozila 2 , jedno mrtvo... nego problem je sto u jednoj sisi imala samo krv, jedva smo je razmuzli, bilo par krvavih cepova i onda krv i mleko... na kraju pocelo da izlazi ko voda, a u drugoj sisi normalno... ako i ujutru bude isto moracu da zovem veterinara

bas me kopka dal bi mogla ova da se prepravi pa da muze koze , mozda treba neki drugi pulsator :haha::haha::haha:

Večerašnje obilaženje završeno. Laku noć kolege, lep san, prebrojte mnogo, mnogo jaganjaca večeras ! :ppozdrav:

'Bro jutro drustvo! Kod mene u B.Basti je uvek bila a i sada je ista cena jaradi i jagnjadi,s'tim sto jagnjad idu u svim tezinama a jare je te sko prodati kada predje 20~22kg.

zvao sam veterinara i jos ga nema da dodje, sneg pada ko nenormalan. Od jutros sam je izmuzavao 5-6 puta... sad vec ide i mleko, sa malo krvi. Jare sam podbacio pod drugu kozu za svaki slucaj. Samo u levoj sisi ima krvi u desnoj cisto mleko... Videcu sta je ako uopste dodje ova pijanica, mada se i on razume u koze ko pcelica maja u....

jedan moj poznanik kaze da mu dve ovce hramlju,jedna mu ima otecen deo noge i papka a druga se tesko oslanja na nogu,ostale kaze su ok,pita jel sep?

Ova što ima natečen zglob je verovatno uganula nogu i to će proći samo od sebe, a ovu drugu neka pogleda između papaka ako ima rana,Dermosprej ili neki drugi antibiotik i rešeno.Postoji mogućnost da je papak počeo da truli i iznutra. U tom slučaju dobro orezati i naki antibiotik (pitati veterinara) i spej.

ok,hvala u njegovo ime,znam coveka on bi odma to kao sto onaj u seriji kaze "Fik i gotovo" al sad kad mu kazem za ovo....

moze biti i trn ali dvije ovce od jednom je sumljivo a zna da otekne noga i kada je sepavost u pitanju vidio sam kada je kozi otekao zglob jer je pasla sa zarazenim ovcama samo sprej krecenje stale i staviti ispred stale korito u kojem bude plavi kamen tako da kad izlaze i ulaze prolaze kroz to i pomoce im u slucaju zaraze

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh