Sve tajne sluzbe a mi glupi i naivni .Sve sto smo zeznuli odnosno imali losu procenu nase vladajuce oligarhije krive su tajne sluzbe i smrt cara Dusana i boj na Kosovu i ubistvo Karadjordja i Mihajla i Aleksandra Obrenovica i Gavrilo Princip i demonstacije u 27 marta i pad krajine i gubitak Kosova sve su to tajne sluzbe a ne glupi potezi nasih vladajucih struktura
Службе, као организација су постале јаке у доба краљице Викторије. Раније пре тога су интересне групе које су рушиле много јача царства и империје за које смо ми ситница.
Смрт цара Душана је у интересу венецијанских трговаца. Више им је одговарала већ јако ослабљена Византија него царевина у успону. Ко их је створио (Немањиће), тај их је и срушио.
Косовски бој је такође последица роварења венецијанских трговаца. Ако се погледају мапе, види се неколико“флека“ и то је венецијански посед, али невероватно су моћни. Са најјачом флотом и склони сплеткама. Њих су многи оптуживали да путем Османске империје желе да згазе Европу.
Пред други светски рат, наше владајуће структуре су повукле најбољи потез, а то је пакт са Немачком. Британци који су нас опет хушкали да гинемо за њих нису нудили ништа. Економска сарадња је нула (није баш нула јер у серијалу Диклића 100 сенки над Београдом сам први пут чуо да је „економска размена“ са Британцима 60 ћурки које су наручили; када им је то предочено, наручили су још 60 –значи, тешко нас зајебавају). Британци су све предузели да се сруши влада и повуче споразум са Немцима. Онда су нам Немци то лепо наплатили.
Питање за свакога је шта би лично урадио да га неко превари и не испоштује судбински важан уговор.
Све империје су пале јер су нечији трговачки интереси у питању. Ко је помогао Византију са запада да се одупре турцима? Исто питање које помогао Србе на Косову да зауставе продор Османлија? Па нико.
Енглеску су преузели револуцијом (Оливер Кромвел). Француску исто тако. И Русију. Све су то биле врло јаке силе.
Сада се ради на рушењу САД а уздиже се Кина. Капитал олигархије је одавно пренет тамо.
Изузетак је једна од најјачих сила у 16. и већем делу 17. века – Шпанија. Они су сами себе срушили златом опљачканим у Јужној Америци.