Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moži neki link? U svakom slučaju rado bih se menjao so tim jadnim, nesrećnim Američkim farmerima. Jbš pare kad oni nisu srećni ko mi.Npr.
"Među američkim poljoprivrednicima samoubistavo je često, gotovo je triput veće od nacionalne stope, a u poslednje vreme situacija se pogoršava."
BATADe u Srbiji imas more socijalnih slucajeva ljude koji su krvavo radili ceo zivot i stedeli znaci nisu bili izlozeni nekom luksuzu niti su imali poroke i sada rade u penziji kao invalidi dovijaju se i nesto cackaju samo koliko da kapne koliko da prezive a u Americi su socijalni slucajevi neradnici, narkomani ,alkosi i sto se tice definisanja sistema zapadni sistem KAPITALIZAM JE BOGOM DAN ZA RADNIKA A KOD NAS SE UGLAVNOM VREDNUJU PARAZITI I LOPOVI. Ti ljudi su doziveli da im drzava 90 tih godina oduzme celu zivotnu ustedjevinu narodna banka Srbije bez izvinjenja i obrazlozenja a doziveli su i da im aktuelni predsednik Aca Vucic 30 godina kasnije skida procenat od krvavo zaradjene penzije sa obrazlozenjem da jedino tako moze da izvuce drzavu iz krize .Sto se tice nekretnina a i to je zanimljiva statistika ovde imas kuce po Vojvodini sa zemljom i okucnicom i celom infrastrukturom za 7,8,9 hiljada eura a imas i jeftinije po planinama juzna,istocna ili zapadna Srbija a u Moldaviji ima kuca da se kupi za 300 dolara Ukraina slicno a Rumunija je mozda malo poskupela ali te kuce nisu zaradjene to je jos od dede ili pradede jer ono sto se napravilo dok je bio komunizam sada se samo kreci cak je i krecenje nekada upitno. U svakom slucaju zanimljivo je uporedjivati prednosti i mane Amerika ili Nemacka ili Svedska ili Finska a nas uporedjivati sa Amerikom je neumesno i saljivo ali zato mozemo da uporedjujemo Srbiju i Albaniju ili Moldaviju ili Makedoniju. A ovo ovde NE ZNAM KAKO SE ZOVE ALI KAPITALIZAM NIJE SIGURNO A NIJE NI KOMUNIZAM A KOJI JE SISTEM SADA NA SNAZI TO NIKOME JASNO NIJEA trenutno u NY nije reset.
Mislio sam staviti nekoliko linkova i YT svjedočanstava o razlozima (banke, genetsko sjeme itd). Istina nije državni kriminalac već Companije a to je tamo država. Vrijedi i za Mehiko. Možda si načuo.
Odustajem jer vidim da ti je jako predubjeđenje da u A nema beskučnika, sirotinje.
Da dodam da u Evropi najviše vlastitih kuća, stanova imaju zemlje bivšeg istoka. Puno je razloga, znam, ali to je činjenica, malo mi u raskoraku s liberalnim kapitalzmom.
Ne, što?dusanboss
Jel imas ti visnje posadjene?
Ma ima i u US beskućnika koliko hoćeš, al su uglavnom sami krivi za to. Takodje većina ih je u toplijim delovima zemlje gde razapinju kojikakve šatore i mahom sami biraju taj način života. Kod nas vrlo lako neko drugi može da ti ga odabere. To vreme je davno prošlo kad je u komunizmu svako imao stan i posao ... doduše svi su bilči sirotinja, ali niko nije bio na ulici i baš gladovao. Nije radio samo ko nije hteo.A trenutno u NY nije reset.
Mislio sam staviti nekoliko linkova i YT svjedočanstava o razlozima (banke, genetsko sjeme itd). Istina nije državni kriminalac već Companije a to je tamo država. Vrijedi i za Mehiko. Možda si načuo.
Odustajem jer vidim da ti je jako predubjeđenje da u A nema beskučnika, sirotinje.
Da, taj.Jel onaj otpad i motel prema Dvorovima , Neno kako bi ?
Ni jedan, cak i nasi vladari nisu bili sa nasih prostora, a mozda je jedan i bio, onaj iz PO dvorista od ispod vrbe i taj bas u svakom smislu je znao da rukovodi zemljom. Cvetali smo onih godina a na kraju i procvetali!Peet, bas me interesuje tvoje misljenje, a mogu i ostali komentarisati...
Posto se stalno vrsi poredjenje istok-zapad, interesuje me koga bi vise voleo da vidis na celu Srbije kada bi to moglo naravno...
Ko bi Srbiju najbolje vodio da vecina naroda bude zadovoljna
Bajden - Makron - Putin
Ал' имаш и то да се интереси Србије и неке друге државе некако поклапају, не покушавају да нас престроје онако како само њима одговара, да ти наметну нешто што свакако ниси ти, ако некада могу да помогну, помогли су, ал' ти свакако не чине штету или у споровима које твоја држава има са неком другом, ако и не стану безрезервно на нашу страну, барем да покушају да буду неутрални, што све заједно нисмо искусили са неких других страна са којима су нам се укртстили путеви. Мени је то довољно, да неку државу назовем пријатељском.Sve zemlje sveta gledaju samo svoj i iskljucivo svoj interes i NIKO nas ne voli. Ili imaju, ili nemaju interes. Ni Putko, ni Bajadera, a ni ostali.
Ljubav one ili ove drzave je samo lepa prica za Dnevnik u 1/2 8.
Ima na fb u grupi o visnjama jedan clan dusanboss takodje iz Vojvodine , pa rekoh da nisi ti.Ne, što?