Chat 9

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да није да су и млеко почели да, попут јогурта, продају у килама?

Сад сам мало претурао по фрижидеру иии....
9d8ff0eecc0f366d486eb03bde8d152e.jpg

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Е, а је л' сте вид'ли масе "Фрикомових" сладоледа, тј. паковања? Сад, можда је то данас нешто другачије, али барем су раније имали неке чудне цифре масе изражене у грамима. Наводно је то била последица опреме која је дошла од произвођача из земље која је користила империјалне мере.

Имаш наведено граме и мл на амбалажи . Ево фриком вулкано.
32e786cd0d017a6d510bb3e2a7d20222.jpg

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

I posle dodju neki tamo prepamtni idioti i govore kako maldi treba da ostanu na selu. Narvano sve to govore iz svog stana ili studia u Beogradu i ako nisu oni otišli iz sela onda su njihovi roditelji. I sad meni govori da treba da ostanem. :) A dodje u selo (na selo kako oni kažu) jednom u mesec dana pa mu prija mir i tišina i ne može da veruje kako ljudi ne žele da žive tu. Naravno on sam nema nameu da dodje duže od mesec dana, ali čudi se kako to da neko drugi neće? Da ne pominjem koliko je tek teško zadržati žene u selu... to je tek priča za sebe.
Znači odneli bi sve za Bg. I tu zemlju da mugu odneli bi tamo i naslagali na spratove. Kenjaju jedan drugome na glavu , ali niko ne odustaje i ne želi da bilo šta decentralizuje nego kontra, daj sve u BG! Kao da je cilj ove države svi da se presele tamo. Ma ne bih živeo u BG da je poslednji grad na svetu.
Mislim migracija sanovništva iz sela u gradove je neminovna i normalna pojava, ali nemora to da bude jedan eventualno 2-3 grada. Pa valda ima i drugih gradova sem Bg, NS i Niša

Jedne godine sam nabavio za trgovinu antifriza , neki prozvodjac ili paker je bio iz Srbije , nevazno , bilo povoljno . Slucajno pogledam na etiketi kad ono neto 1kg ?? :haha: . Na fakturi je pisalo litarsko pakovanje . Vratim i ne vise.

Npr.
"Među američkim poljoprivrednicima samoubistavo je često, gotovo je triput veće od nacionalne stope, a u poslednje vreme situacija se pogoršava."
Moži neki link? U svakom slučaju rado bih se menjao so tim jadnim, nesrećnim Američkim farmerima. Jbš pare kad oni nisu srećni ko mi. :)

Pusti me tih priča... Ubijaju se što su budale a imaju tu mogućnost da se zaduže mnogo više nego što može da vrate ... pa kad godina izda , a on se zadužio ko da će biti odlična godina ... pa izda još jedna. Nisam čou da im se neki ubio jer ih ojadio neki državni kriminalac.

To je nešto ko ona priča kako u Americi ima mnogo beskućnika itd. A eto mi I Rusi srećni bogati i zdravi pa nemamo. Naravno da u Rusiji nema mnogo beskućnika kad se savake zime napravi reset. :)

A trenutno u NY nije reset.
Mislio sam staviti nekoliko linkova i YT svjedočanstava o razlozima (banke, genetsko sjeme itd). Istina nije državni kriminalac već Companije a to je tamo država. Vrijedi i za Mehiko. Možda si načuo.
Odustajem jer vidim da ti je jako predubjeđenje da u A nema beskučnika, sirotinje.
Da dodam da u Evropi najviše vlastitih kuća, stanova imaju zemlje bivšeg istoka. Puno je razloga, znam, ali to je činjenica, malo mi u raskoraku s liberalnim kapitalzmom.

Mislio sam staviti nekoliko linkova i YT svjedočanstava o razlozima (banke, genetsko sjeme itd). Istina nije državni kriminalac već Companije a to je tamo država. Vrijedi i za Mehiko. Možda si načuo.
Odustajem jer vidim da ti je jako predubjeđenje da u A nema beskučnika, sirotinje.
Da dodam da u Evropi najviše vlastitih kuća, stanova imaju zemlje bivšeg istoka. Puno je razloga, znam, ali to je činjenica, malo mi u raskoraku s liberalnim kapitalzmom.
BATADe u Srbiji imas more socijalnih slucajeva ljude koji su krvavo radili ceo zivot i stedeli znaci nisu bili izlozeni nekom luksuzu niti su imali poroke i sada rade u penziji kao invalidi dovijaju se i nesto cackaju samo koliko da kapne koliko da prezive a u Americi su socijalni slucajevi neradnici, narkomani ,alkosi i sto se tice definisanja sistema zapadni sistem KAPITALIZAM JE BOGOM DAN ZA RADNIKA A KOD NAS SE UGLAVNOM VREDNUJU PARAZITI I LOPOVI. Ti ljudi su doziveli da im drzava 90 tih godina oduzme celu zivotnu ustedjevinu narodna banka Srbije bez izvinjenja i obrazlozenja a doziveli su i da im aktuelni predsednik Aca Vucic 30 godina kasnije skida procenat od krvavo zaradjene penzije sa obrazlozenjem da jedino tako moze da izvuce drzavu iz krize .Sto se tice nekretnina a i to je zanimljiva statistika ovde imas kuce po Vojvodini sa zemljom i okucnicom i celom infrastrukturom za 7,8,9 hiljada eura a imas i jeftinije po planinama juzna,istocna ili zapadna Srbija a u Moldaviji ima kuca da se kupi za 300 dolara Ukraina slicno a Rumunija je mozda malo poskupela ali te kuce nisu zaradjene to je jos od dede ili pradede jer ono sto se napravilo dok je bio komunizam sada se samo kreci cak je i krecenje nekada upitno. U svakom slucaju zanimljivo je uporedjivati prednosti i mane Amerika ili Nemacka ili Svedska ili Finska a nas uporedjivati sa Amerikom je neumesno i saljivo ali zato mozemo da uporedjujemo Srbiju i Albaniju ili Moldaviju ili Makedoniju. A ovo ovde NE ZNAM KAKO SE ZOVE ALI KAPITALIZAM NIJE SIGURNO A NIJE NI KOMUNIZAM A KOJI JE SISTEM SADA NA SNAZI TO NIKOME JASNO NIJE 🚾

Ma ima i u US beskućnika koliko hoćeš, al su uglavnom sami krivi za to. Takodje većina ih je u toplijim delovima zemlje gde razapinju kojikakve šatore i mahom sami biraju taj način života. Kod nas vrlo lako neko drugi može da ti ga odabere. To vreme je davno prošlo kad je u komunizmu svako imao stan i posao ... doduše svi su bilči sirotinja, ali niko nije bio na ulici i baš gladovao. Nije radio samo ko nije hteo.

Kompanije tamo jesu moćne i mogu da zakorčaju život mnogima ali ipak mislim da su uslovi mnogo bolji tamo. Uvde ne neznam ko nam radi zemlju... mislim znamo ko radi al ne znamo ko kupi kajmak.
Takodje tamo ako imaš platu manje od 1000$ dobijaš markice za harnu za koje možeš da kupiš dosta toga i mimo hrane. Ovde ako imaš 1000$ smatarš se imućnim . Koje crne markice. :) To je taj njihov surovi kapitalizam i naš predobri socijalizam u kome ljuidi koji su ceo život uplaćivali polj. penzije dobijaju 100€ . Zdravstvo osiguranje tamo stvarno nemaš ako ga ne uplaćuješ, ali džabe ovo naše što ga imaš kad slobodno možeš da rikneš ako ne podmitiš ili odeš privatno. (a plaćam zdravstveno :)).

Sigurno da ja ne volim Ameriku više nego svoju zemlju, ali moram da im priznam neke stvari u kojima su očigledno uspešniji. Ne podnosim onaj mentalitet 90ih koji se sad vraća (verovatno nikad nije ni odlazio) po kome smo mi najlepši, najpametniji i najbolji usvemu. Mislim ako smo tolko naj onda nema potrebe ništa da se menja i sve je super. Možda nekome jeste super ... meni nije.

Poslednja izmena:
Kad ste opet krenuli i ovaj jedan komentar od pre neki dan sto sam nasao da ga postavim.
A bas sam odustao i reko dosta je bilo ali ...
797a59ffb08f130f47250a135de7ab09.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Peet, bas me interesuje tvoje misljenje, a mogu i ostali komentarisati...
Posto se stalno vrsi poredjenje istok-zapad, interesuje me koga bi vise voleo da vidis na celu Srbije kada bi to moglo naravno...
Ko bi Srbiju najbolje vodio da vecina naroda bude zadovoljna
Bajden - Makron - Putin

Peet, bas me interesuje tvoje misljenje, a mogu i ostali komentarisati...
Posto se stalno vrsi poredjenje istok-zapad, interesuje me koga bi vise voleo da vidis na celu Srbije kada bi to moglo naravno...
Ko bi Srbiju najbolje vodio da vecina naroda bude zadovoljna
Bajden - Makron - Putin
Ni jedan, cak i nasi vladari nisu bili sa nasih prostora, a mozda je jedan i bio, onaj iz PO dvorista od ispod vrbe i taj bas u svakom smislu je znao da rukovodi zemljom. Cvetali smo onih godina a na kraju i procvetali!

Sve zemlje sveta gledaju samo svoj i iskljucivo svoj interes i NIKO nas ne voli. Ili imaju, ili nemaju interes. Ni Putko, ni Bajadera, a ni ostali.
Ljubav one ili ove drzave je samo lepa prica za Dnevnik u 1/2 8.
Ал' имаш и то да се интереси Србије и неке друге државе некако поклапају, не покушавају да нас престроје онако како само њима одговара, да ти наметну нешто што свакако ниси ти, ако некада могу да помогну, помогли су, ал' ти свакако не чине штету или у споровима које твоја држава има са неком другом, ако и не стану безрезервно на нашу страну, барем да покушају да буду неутрални, што све заједно нисмо искусили са неких других страна са којима су нам се укртстили путеви. Мени је то довољно, да неку државу назовем пријатељском.

Мазохизам и веру да они сочни мињони са стола на чијем крају седиш, осим господе, су намењени и теби, а не препечене гурабије, остављам другима.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh