Chat 9

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Чека ревакцинацију и зна да ће бити за 30-45 дана:). Е, онда ће да згази све вирусе и осталу ситнурију.
"Уди Брус Ли, тепај Брус Ли, победи ги свиии...!!!"

I0Pa.gif

Da Zoki tebe sam pitao jer si ti napisao da nisi primio ni jednu vakcinu od tetanusa.
Ti si starija generacija kao i ja i tada se postovao protokol vakcinacije i morao si ih primiti 7 do svoje 18-te godine ,plus muskarci u vojsci.

Ja se jedino sećam one sa 2 recke-ne znam u kom razredu.Za vojsku i ratište znam ali ne znam da je tetanus.Ako je tako sad znam.

"Уди Брус Ли, тепај Брус Ли, победи ги свиии...!!!"

I0Pa.gif
Ево појава колеге Зорге-а ме „мотивисала“ да напишем како је тешко наћи праве информације. Не наводим случајно колегу јер је он довољно разборит да пронађе праве информације и супротстави их информацијама типа „иформер“ тачније, колега има вољу и памет...

Колико се људи наводе на странпутицу ми је показало последњих пар сати јер сам покушавао да нађем нешто о гљивицама Aspergillus flavus, Aspergillus niger и Aspergillus fumigatus. Разлог интересовања је пчеларство. И шта је резултата: силне странице које отворите говоре о заразним болестима које изазивају. Није него...не изазивају ништа него се населе ако им средина одговара, и реакцију организма изазивају продукти њиховог метаболизма у специфичној ситуацији (ако се „потрефи“:)).

Ако се у претраживач упише Гљивице, одмах истрче патогене гљивице, гљивичне инфекције и остале **greška. Помислиће жена да имам неку полно-преносиву (или полно-статичну:)) болест...

Да би се нашле оне три гљивице које ја тражим, изгледа да треба 10 дана да уђеш у траг какве су то гљивице, у којој средини живе и остале ствари које се тичу биологије. Не чуди ме што ни ученици који проучавају нешто за школу већ немају „ум спреман за точење“ знања које не захтева размишљање него грување.

Што рече зачетних тупаве медицине: „У пољу опсервација, шанса фаворизује само припремљени ум”.

Ја то тумачим треба шупља глава која не мисли него је пријемчива за сипање док знање не „процури на уши“. Тада је здравствени радник (узимам само као пример јер је моменат када људи примају „краву“) спреман да крчми производ фармацеутске индустрије без икаквог промишљања или не дај боже, гриже савести.

Zasto se organizam ne izbori sam sa tetanusom? Trn je samo laksa infekcija.
Покушаћу да избегнем одговор на глупа питања, јер је рана рана. Трн није сваки исти и навео сам само пример који показује реакцију организма.

Давно ми је отац говорио да је много мање опасно ако се убодеш на зарђали ексер него на трн црног трна или шљиве и још неких биљака (дубина ране има утицаја, да се разумемо, али је опет опаснији трн који сам навео него ексер у сличним условима).

Организам се сам избори са много тога. Тровање тетанусом је само питање поступка са раном. Уопште не мора значити да су активне бактерије Clostridium tetani иако их буде у рани и да ће обавезно да стварају токсине...али пацијенту у амбуланти редовно "крну" њихову „шпецију“ коју сам обично избегавао при повредама.
Da mi je neko pričao da na forumu ima ovoliko lekara i virusologa ne bih verovao...
И шаљиве примедбе нису баш нешто што завређује пажњу...

И мени да је неко причао да на форуму има толико "факултетски" (па и јаче:)) образованих стручњака из области пољопривреде, не бих веровао. Колико сам запазио мишљење ПСС им ништа не значи (има мањи „прилог“ о томе у теми Прихрањивање пшенице – датира од пре 10-20 дана отприлике).

Poslednja izmena:
Sta mislis da li poljoprivrednici imaju vise iskustva u svom poslu ili neki kao ovaj sto te lajkuje i pojedinci koji su postali medicinski eksperti. Sto se tice tetanusa znam coveka koji je izgubio podkolenicu zbog tetanusa. Mislio je da ce ga oblozi rakije i bokvica izleciti, a mozda je i imao dobre nadrilekare.

Организам се сам избори са много тога. Тровање тетанусом је само питање поступка са раном. Уопште не мора значити да су активне бактерије Clostridium tetani иако их буде у рани и да ће обавезно да стварају токсине...али пацијенту у амбуланти редовно "крну" њихову „шпецију“ коју сам обично избегавао при повредама.
Опет двоструки стандарди може искуство у пољопривреди али не може ако се човек повреди и зна какав је поступак са раном (и то је искуство).

А то што пишеш о човеку који је лоше поступио са раном сам и навео (као што горе у цитату можеш видети). То што је човек урадио по свом нахођењу и применио ракију и боквицу је његов лични проблем.

Мораш да се „самолајкујеш“ и то ти нешто говори како те околина доживљава.😷🐰

Опет двоструки стандарди може искуство у пољопривреди али не може ако се човек повреди и зна какав је поступак са раном (и то је искуство).

А то што пишеш о човеку који је лоше поступио са раном сам и навео (као што горе у цитату можеш видети). То што је човек урадио по свом нахођењу и применио ракију и боквицу је његов лични проблем.

Мораш да се „самолајкујеш“ и то ти нешто говори како те околина доживљава.😷🐰
Svidja mi se ovo sto si pomenuo oko iskustva u poljoprivredi i iskustva u tzv samolijecenju . Ima tu nesto , potpisujem . Poznavanje sopstvene zemlje i situacije , kao poznavanje sopstvenog tijela , ...
Moze cesto da se zaobidje agronom ali i doktor , ali to nemoze svako.

Tine kakav je odziv kod vas ,da li postoje medijski pritisci dali vlada drzave vrsi pritiske za vakcinaciju i u kom smeru razmisljaju Slovenci
Imaš i jednih i drugih.

Da prvo opišem generalnu sliku
Činjenica je, da opozicija otpočetka stvara sr*nja.
Bili u vladi i raspala im vlada, predsednik vlade im podnio ostavku zbog nesuglasice u koaliciji. I to baš kad je počela epidemija.

I dok se nova vlada odnosno koalicija nije još ni sastavila, oni su već počeli tražit od potencialnog novog mandatara da podnese ostavku.
I održavali mitinge i skupove protiv vlade i nasuprot merama, karantinu itd., normalno oni su protiv nošenja maski jer je to mera sile naprotiv njihove slobode itd.
Ta raspala vlada nije napravila ništa od ništa u vidu mera za epidemiju. Državne zalihe su bile prazne. Ne nagoveštaj epidemije oni su u januaru pre svog raspada naručili maske sa rokom isporuke decembar.
I sad ganjaju vladu da nije radila nabavke po propisima u vreme kad je došla medicinska roba za neku zemlju na nemački aerodrom, pa ju Nemci prosto uzeli za sebe, jer im falilo. Kupovalo se ko u ratu, samo da se stigne i sad se vataju na formalizam.

Ima interes za vakcinaciju, a nema dovoljno vakcine.
Država to podržava, a nema nekih prtisaka ili sličnog, jer je veći interes nego jedinica vakcine.
Ima red prioriteta za vakcinaciju, koliko pratim prvo se vakcinišu stariji u domovima, pa osoblje tamo, pa medicinsko osoblje, pa kad to odrade ide onda sledeća starosna grupa 5 godina mlađih i tako.
Nekako po kategorijama koje su više osetljivije ili su više izložene opasnosti od zaraze.
Ima mnogo ljudi, koji bi i sami platili, samo da što pre dođu na red.

Baš je prošle nedelje bila mala afera, jer ima u bočicama malko više materiala za slučaj malog polevanja i sl. i ako se oprezno radi, možeš umesto 5 dobit 6 doza. Pa su u jednom Kliničkom centru tim viškom vakcinirali 'svoje'. I sad je rasprava, da li su to smeli, iako je bila to prekobrojna roba, ili bi trebali onima na listi po prioritetu.

S druge strane ima i mase onih od G5 koji se boje čipova, pa da ih neko prati, neki i toga da dođu do ivice ravne planete i padnu preko ruba.

Poslednja izmena:
😂😂😂
Jaka ste vi neka okolina kad od nove godine vas 3-4 toliko ste se lajkovali medjusobno da ce posledica takve ljubavi biti da ce se neko od vas sa sigurnoscu negde u Septembru poradjati.😂
Ovde u Srbiji svi imamo problema sa zadnjim trapom razglavljen je kod veceg dela populacije nego reci mi PEETkic kako si se ti PRILAGODIO kad si bio u Americi tj kako su te prihvatili

Видели смо како је у Словенији, а ево како је то код нас текла историја корона пандемије код нас (па и у свету)...

Морају људи веровати када се стално саопштава број „мртвих и рањених“ у вестима

Онда имамо врхунског стручњака који све зна о корони респираторима и осталим потрепштинама

А изабран је и кризни штаб

И онда стручњаци прдну у чабар и имамо опет замах „пандемије“ док не треснемо к...м о ледину

Ja da budem iskren a nece da mi zameri PEETkic i mene su proterali sa zapada ko i njega imali smo velike planove obojica ali zivot je okrutan.... ...sve se iskundacilo🚾

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh