Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako imam C i svoj kamion da 7,5t i vozim ga samo za svoje potrebe u sta ja spadam. Ovo boldovano ne razumem, mislim razumem, ali ne znam da li ja spadam u profi ili ne, jer ja povremeno kad meni treba vozim. Da li da placam i taj harac ili ne.
Na zalost moraces.
Samo ko ima polozene navedene kategorije a nikad ne upravlja istim ne mora imati famoznu "licencu"...

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Ko ima lovacku pusku a nece da se bakce i daje pare ili da placa za lov, uclani se u streljacko drustvo(glineni golubovi) i resio si vise od pola problema.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Ko ima lovacku pusku a nece da se bakce i daje pare ili da placa za lov, uclani se u streljacko drustvo(glineni golubovi) i resio si vise od pola problema.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Nema kod mene streljacko drustvo, a i nije lov toliki problem, platis pa ako mozes ides, nego sve ostalo oko oruzja. Sta je falilo onim or. listovima. Izmedju 200 i 300e ce da me kosta, zamena or. lista sa drugim lekarskim, zasta ljudi. Takse placene, oruzje kupljeno u prodavnici sve regulare. Za lekarsko donekle razumem ali opet i ne, pre me zovu iz vojnog odseka da mi daju neko zaduzenje novo!?! Kao imas cin pa nemaju mladjih pa ovo pa ono, a ja reko pa ne mogu ja to NEMAM LEKARSKO a ti me stavljas za komandira i dajes mi automatsku pusku. Kaze covek nemoj se zaje..avti treba li da te privodim??? Znaci kad njima treba sve moze, i pijan i blesav i kakav hoces.

Na zalost moraces.
Samo ko ima polozene navedene kategorije a nikad ne upravlja istim ne mora imati famoznu "licencu"...

Ma nisam ni sumnjao, cek samo dok uvedu za B, jer je kod njih matematika 3 000 000x50e=150 000 000 sto rece Lovac Luka
harac, harac rajo, harac...

Ne znam veliki sam nacionalista, ali nekad mi toliko bude krivo sto sam rodjen ovde da ne mogu opisati!
Pa bolje da sam na nekom Indonezanskom ostrvu u nekom plemenu, jbg, radis za hranu ali bar znas da mora tako.
Ove manipulacije sa narodom, ovo nije normalno vise, bude coveku krivo kad vidi da ga neko pravi ludakom!!
Stavili su limit na povracaj kupovine novog traktora na 81ks, znaci teraju me da kupim indijca ili kineza, koji su napravljeni mnogo losije nego nas nekad domaci traktor pod brendom IMT!!
Znaci meni kao nekom ko hoce da se bori da radi ozbiljnije ne daju da kupim RUSA 82, da ne kazem jos malo ozbiljniji traktor!

Ne znam veliki sam nacionalista, ali nekad mi toliko bude krivo sto sam rodjen ovde da ne mogu opisati!
Pa bolje da sam na nekom Indonezanskom ostrvu u nekom plemenu, jbg, radis za hranu ali bar znas da mora tako.
Ove manipulacije sa narodom, ovo nije normalno vise, bude coveku krivo kad vidi da ga neko pravi ludakom!!
Stavili su limit na povracaj kupovine novog traktora na 81ks, znaci teraju me da kupim indijca ili kineza, koji su napravljeni mnogo losije nego nas nekad domaci traktor pod brendom IMT!!
Znaci meni kao nekom ko hoce da se bori da radi ozbiljnije ne daju da kupim RUSA 82, da ne kazem jos malo ozbiljniji traktor!

Nije limit samo KS nego maksimalan iznos povracaja 800 000,00 znaci 6700-6800e. I to ako dobijes. Jedino mozes dobiti 50% povracaja ako kupis "539.2" odnosno tafe42, dal namerno il slucajno tako je. E ako hoces ozbiljnu proizvodnju moras kupiti nov traktor od 48KS???
A ljudi iz okruzenja koji nemaju dodira kazu sta hocete evo opet subvencije za traktore pa za masine pa za ovo pa za ono sad javise na PINKU... A ovamo ----) samo osim sto nemaju dodira sa realnoscu prvi su na glasanju!

Ma kakvo glasanje. Kog god da zaokružiš on će da pije krv narodu. To im je u opisu radnog mjesta. Njih postavljaju interesi krupnog kapitala i oni samo njima odgovaraju. Dok im služe nemožeš ih maknuti nikakvim sredstvima. Kad se malo osile pa pomisle da su i oni neki faktor, eto bune i narod misli da ih je smjenio. Malo sutra. Listu opet sastavljaju drugi a narod potpisuje da ih se gazi.

Nzm ne branim naše tlačitelje, ali do sad je bilo ko ima daće mu se, u vezi mašina za voćnjak sam gledao konkurse, što više površine više bodova!!
Npr naj manja investicija je modla biti 500 000bez pdv
Meni je to mnogo!!
A sad su usrali za traktore, daj bar 1000 000, pa da možemo kao ljudi da uzmemo bar 50-60ks

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom

Ja bio pre par dana da podnesem zahtev, kaze ne moze, imamo mnogo zahteva da obradimo, vise ne primamo..
Jbm ti slepacku drzavu vise! Sto Hitler ne satari sve, naselila bi se neka normalnija nacija bar!

I tati jedan prijatelj to rekao. Tata sta ce, ode sutradan i najnormalnije preda. I on i sestra (ne zna sta ce od sebe pa poredi master diplome polozila za CE). To je bilo sad u ponedeljak. Ako ne uspes da resis u Loznici, rade u NS, s tim da kako sam razumeo dele brojeve pa se mora doci oko 1h posle ponoci.

Svi vozači koji imaju neku od kategorija C, C1, D, D1, CE, C1E, DE ili D1E ili će je dobiti najkasnije do 29. decembra 2019. godine oslobođeni su pohađanja obuke i polaganja ispita za dobijanje početne kvalifikacije, odnosno sertifikata i kartice. Oni koji nakon toga dobiju neku od ovih kategorija, moraće da idu na obuku i polažu.

Barem tako pise na b92

Sto se tice licence i sertifikata, ja sam popunio zahtev, slikao se, pripremio uplatnice da uplatim i odustao na salteru.
Kao sto neko pomenu gore iznad, ovo vazi za profesionalne vozace. Takav sertifikat i licenca vaze u celoj Evropi i potreban je profesionalcima.

Ono sto nije pisalo na sajtovima a kljucno je znati:
Svi mi koji vec imamo neku pomenutu kategoriju, mozemo ovu licencu i sertifikat izvaditi kada god bez obuke i davanja vise novca. Samo ovi novopeceni koji ce tek poloziti za neku visu kategoriju, moraju ici na neku dodatnu obuku i samim tim ce im biti skuplje dobijanje ovih dokumenata.

Znaci, mi stara garda, odemo u AMSS za nekih 5-6-7 meseci (ako kupimo kamion ili trazimo posao u toj bransi) sa istim dokumentima koja bismo odneli do kraja godine, i pod istim uslovima i istom cenom dobijemo potrebna dokumenta. Nema nikakve obuke za nas, i nema skuplje cene tih dokumenata.
Postoji broj telefona na koji dobijate 100% prave informacije iz AMSS ciji je broj bas za ove licence i glasi: 0112146641

Sad sam bio u BP
Hteo sam ćaletovo gazdinstvo da prebacim na sebe,
Onda se ne kotiram kao mladi poljoprivrednik i ako sam mladji od 40g
Ako otvorim novo jesam mladi poljoprivrednik, ne moram plaćati pio i zdravstveno jer nemam zemlke u vlasništvu
Stari ako ugasi svoje opet mora da plaća pio i zdravstveno kao da ima gazdinstvo jer je vlasnik zemlje
UBI KONJA IDI PEŠKE!!!!!

Opcija je da mi prepiše zemlju i da on bude ne zaposlen
A ja da budem pod teretom pio i zdravstvenog
Ili da ostanem prijavljen u firmi i tako izbegnem pio i zdravstveno!!
I naj bolje bi bilo da ne budemo na istoj adresi!!!!

Mozes imati zemlje na sebi a da ne placas pio iako nisi zaposlen

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh