talianu
Član
Nije to baš tako komplikovano,preda tebi zemlju a ti si prijavljen po drugom osnovu,ne mora niko da bude na PIO preko zemlje ako je na pio preko drugog osnova.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zar nije 20god. uslov za penzijuNije to baš istina,ima primera oko mene koji su se uspešno poskidali sa PIO-a bez neke muke velike.
Zakon je izričit,izgubiš uslov ili plažaš po drugom osnovu ,ispun iš jedan od ta 2 uslova i rešio si se plažanja PiO preko zemlje.
Ja 1.1 punim 15g i 2 meseca staža ,odma se skidam i prebacujem na ženu,sve dok se ne stvore uslovi da penzija ne bude proporcionalna sa godinama uplate.
Mislim da nikako ne možeš da se izvučeš ako samo prepišeš na ženu osim ako se zaposlišNajbitnije si izostavio,izgubiš uslov!Pokloniš zemlju ženi,deci....
To mi je i cilj jednostavno da ne plažam ja nego ona da plaća i puni staž.Ja mislim da pod taj uslov spada i to što si oženjen jer traže kompletnu dokumentaciju za celu porodicu pa te tako uvale da plaćaš preko ženinog domaćinstva jer tako imaju uslova da te zaduže kao člana porodice odnosno domaćinstva
Da nije bitno gde si i kako stekao staž bitno da je uredno evidentiran i da imaš 15 g.E sad za nas u 4-5 deceniji života ko zna još kakve že promene da se donesu do starosne granice.Možda će biti obavezno 25 godina staža ali trenutno je ovako.Tih 15 god. staža jel je to sve skupa ako si negde radio i ovo seljačko?