Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam predlog za sve poljoprivrednike,ako se slučajno zakašljete ili da ne daj bože imate temperaturu,odmah idite u mesni odbor SNS-a i objasnite im svima kako je dobra situacija u poljoprivredi,i da im predložite mere za ozdravljenje.

Sad citam... preminuo Dzo bagerista, simbol 5to oktobarskih demostracija, sinoc bio na protestu protiv ovog diktatora i u toku noci preminuo, nek mu je laka zamlja, dva diktatora rusio....

I oni prvi ga izlagaše, nikad mu nisu popravili onaj bager. Stajao bager nekoliko godina u Žarkovu, probijen mecima, čini mi se da je menjač trebalo menjati..
Čim su zaseli na vlast, posle im džo više nije trebao..

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Ispada da je cilj ovih protesta bio samo da se ne uvede policijski čas da bi beogračići mogli slobodno na kop i planine... sve ostalo je u redu, ništa više njima i ne treba... lepo su ''uglavljeni'' u svojim ladnim kancelarijama i svojim malim ali srećnim životima... nema pogleda u budućnost dalje od vikenda... žrtvovaće oni sve samo da imaju koridor do Divčibara ili Zlatibora... sve ostalo je ionako seljačija koja ih podseća na poreklo....
drugarski pozdrav

Ispada da je cilj ovih protesta bio samo da se ne uvede policijski čas da bi beogračići mogli slobodno na kop i planine... sve ostalo je u redu, ništa više njima i ne treba... lepo su ''uglavljeni'' u svojim ladnim kancelarijama i svojim malim ali srećnim životima... nema pogleda u budućnost dalje od vikenda... žrtvovaće oni sve samo da imaju koridor do Divčibara ili Zlatibora... sve ostalo je ionako seljačija koja ih podseća na poreklo....
drugarski pozdrav
Beograd je uvek bio opozicioni grad i osim Beograda . Sandzak ne voli budzatog iako bi on sve uradio da ga zavole a ne vole ga ni Madjari davno su ga provalili a stekao sam utisak da ga ni Rumuni ne mirisu fakticki jedini grad koji koliko toliko ima svest na nivou je Beograd a sve ovo ostalo je ZONA SUMRAKA na nivou 18 VEKA

Beograd je uvek bio opozicioni grad i osim Beograda . Sandzak ne voli budzatog iako bi on sve uradio da ga zavole a ne vole ga ni Madjari davno su ga provalili a stekao sam utisak da ga ni Rumuni ne mirisu fakticki jedini grad koji koliko toliko ima svest na nivou je Beograd a sve ovo ostalo je ZONA SUMRAKA na nivou 18 VEKA
Zasto svi koristite taj Turski naziv za Rasku?

drugarski pozdrav
Pravo u centar epicentra.

za SOVU I MIROSTI ja Evo sada sam procitao na postu od MIROSTI ja da se to zove Raska oblast pa mi reci moj dobri Zlatiborac dali si ikada u svom zivotu CUO U ZLATIBORSKOM OKRUGU da neko ovu regiju zove Raska.Nisi mogao nikada jer tu rec niko nikada nije upotrebio osim sto se ona nalazi u dokumentacijama raznoraznim a druga stvar nas jezik i nasa kultura je pomesana tokom vekova sa raznim jezicima i tradicijama i ako bi hteli to da anulirate a ne znam zbog cega onda bi poceli kao Hrvati da izmisljamo nove reci pa bi poceli od jedne bogate kulture i tradicije da pravimo sprdacinu

@mornar
Nebih sa tobom da se natežem, jer ti društvo još uvek gledaš kroz naočare kupljene od titovih komunista, uz njihovo obavezno obrazovanje koje je išlo 'gratis', ali tvoje pitanje je previše nepristojno..
Ko je želeo, mogao se obrazovati i iz realnijih izvora, ali to, naravno, nije obavezno.
Od kako je Srpska Republika uspostavljena, ja je nikada nisam nazvao bosna, jer poštujem žrtve date za nju pa čak i ako su naterane u taj rat.
Sandžak kao termin ne koristim, tu oblast uglavnom zovem Pazar( bez Novi), u školi smo učili šta je Raška još od Nemanjića i šta znači za Srbiju.
Po meni je neka opšta kultura koristiti istorijske činjenice, a ne istorijske falsifikate.

@mornar
Nebih sa tobom da se natežem, jer ti društvo još uvek gledaš kroz naočare kupljene od titovih komunista, uz njihovo obavezno obrazovanje koje je išlo 'gratis', ali tvoje pitanje je previše nepristojno..
Ko je želeo, mogao se obrazovati i iz realnijih izvora, ali to, naravno, nije obavezno.
Od kako je Srpska Republika uspostavljena, ja je nikada nisam nazvao bosna, jer poštujem žrtve date za nju pa čak i ako su naterane u taj rat.
Sandžak kao termin ne koristim, tu oblast uglavnom zovem Pazar( bez Novi), u školi smo učili šta je Raška još od Nemanjića i šta znači za Srbiju.
Po meni je neka opšta kultura koristiti istorijske činjenice, a ne istorijske falsifikate.

Bez mnogo filozofiranja odgovori mi kada neko iz tvog kraja ode u Sjenicu ili Tutin sta se kaze GDE JE ON OTISAO......POSTO JA NEMAM OPSTE OBRAZOVANJE I KULTURU odgovori mi ti koji si emancipovan i jos nesto vi Zlatiborci imate u svom vokabularu ogroman broj Turskih reci koje intenzivno koristite i koje nikada nece izbledeti a za masu tih reci u Sumadiji nikada nisu culi a Vojvodinu da i ne pominjem a da kad rece Vojvodinu znas li sta kazu kolonisti koji su dosli posle rata po Banatskim selima IZ RASKE OBLASTI svi ko jedan kazu MI SMO SANDZAKLIJE(y)

A ti bi to mene da nazoveš dođošom u Srbiji?
Šteta što nema onog pgp-a da ti malo pomogne u inteziviranju brisanja srpskog identiteta na račun komunističke propagande.
Po tebi ispadosmo i mi zlatiborci i užičani sandžaklije i bošnjaci..
I ovim završavam 'polemiku' sa tobom..

A ti bi to mene da nazoveš dođošom u Srbiji?
Šteta što nema onog pgp-a da ti malo pomogne u inteziviranju brisanja srpskog identiteta na račun komunističke propagande.
Po tebi ispadosmo i mi zlatiborci i užičani sandžaklije i bošnjaci..
I ovim završavam 'polemiku' sa tobom..

Nisi mi odgovorio sta se kaze u tvom kraju kada neko ode u Sjenicu ili Tutin gde je otisao....Drugo zna se gde je Sandzak nemoj da mesas pojmove bez potrebe a do juce ste se sirili da ste IZ TITOVOG UZICA a sad vas valjda sramota po malo pa svaka istorija je lepa i za postovanje a moramo da priznamo i da je bilo prelepo vreme sa nezaboravnim uspomenama kada je bilo Titovo uzice

Poslednja izmena:
Okolo, naokolo, pa na mala vrata, kako god okrenes na kraju-copavi. Ili si mislio na ovu verziju pjesme.

Sandzak moze da bude bilo koja oblast jer su tako turci govorili za oblasti. Nas naziv za tu oblast je Raska oblast, a cak su i turci govorili Novopazarski sandzak. Inace se ta oblast i pre njih nazivala Raska tako da ne vidim u cemu je problem da se i danas tako kaze. Nije to nikakva novotarija ili izmisljotina za neku stranu rec vec naziv od davnina.
Sto se tice "ogromnog" broja turskih reci koje se i danas koriste mnogi bi se iznenadili da su to ustvari nase stare reci ili izvedenice nasih reci ili racimo persijske reci i slicno. Isto tako i oni i dan danas koriste dosta nasih reci o cemu se takodje malo zna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh