Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Niste mi jasni....
Zbog čega da ne glasam ?!
Jedino bih odbio kada bih bio 100% siguran u "krađu" glasova, ovako, najdemokratskiji mogući čin je, glasanje...
Kukate i psujete Onog, a ovamo nećete ni da glasate...
To Vaše "objašnjenje", nemam za koga, ili neću da učestvujem u cirkusu, nije validno opravdanje...
A verujte mi, da sam glasao protiv Onog, i to mi je satisfakcija, jer zbog Vas takvih, koji bojkotuju, ovaj tako ubedljivo pobeđuje, jer od 50% građana Srbije, njegova "banda" osvoji polovinu, što znači da trećina građana Srbije, "vedri i oblači" naspram one većine, koja ne glasa, iz ko zna kojih "opravdanja"...
Moje razmišljanje....
....neću ni kako ja hoću.....
Pa kad znaš da je pola njegovo što izaći kad pobediti nećeš samo ćeš njemu dati legitimitet daje izašlo dovoljno birača ida je i da je taj tvoj u ili ne u skupštini.

Niste mi jasni....
Zbog čega da ne glasam ?!
Jedino bih odbio kada bih bio 100% siguran u "krađu" glasova, ovako, najdemokratskiji mogući čin je, glasanje...
Kukate i psujete Onog, a ovamo nećete ni da glasate...
To Vaše "objašnjenje", nemam za koga, ili neću da učestvujem u cirkusu, nije validno opravdanje...
A verujte mi, da sam glasao protiv Onog, i to mi je satisfakcija, jer zbog Vas takvih, koji bojkotuju, ovaj tako ubedljivo pobeđuje, jer od 50% građana Srbije, njegova "banda" osvoji polovinu, što znači da trećina građana Srbije, "vedri i oblači" naspram one većine, koja ne glasa, iz ko zna kojih "opravdanja"...
Moje razmišljanje....
....neću ni kako ja hoću.....
BRAVO.Nas par trubi to vec danima, ali nema ko da cuje. Od bojkota nema ladne vode. Nikoga ne favorizujem, ali pitam. Ako ste vec tako ogorceni, sta je falilo da glasate za Sapica koji je kost u grlu vlasti u Beogradu, uvek korektan i umeren. Milos jovanovic i njegova Metla takodje interesantan. Zapamtite da izbori nisu samo danas vec moraju malo da se oslusnu svi koji ce da ucestviju. Naj lakse je reci ja nemam za koga da glasam, a u stvari znam samo za Vucica, Dacica i Seselja. Ukrajinci izabrali glumca politicki potpunog anonimusa zasto i mi to nismo uradili?

Dobro, aj da zamislimo izlaznost 70%. Vlast ima bez problema polovinu od tih 70%, a druga polovina razbijena na 20 stranaka. Znaci neki ce jedva da prebace 3%, a neki nece ni to. Sta se onda dobija tom izlaznoscu?

Dobro, aj da zamislimo izlaznost 70%. Vlast ima bez problema polovinu od tih 70%, a druga polovina razbijena na 20 stranaka. Znaci neki ce jedva da prebace 3%, a neki nece ni to. Sta se onda dobija tom izlaznoscu?
Nemaju oni vecinu na tu izlaznost. Njihovi biraci svi redovno izlaze i imaju oko 1600000 sigurnih glasova pa ti racunaj.

Pa kad znaš da je pola njegovo što izaći kad pobediti nećeš samo ćeš njemu dati legitimitet daje izašlo dovoljno birača ida je i da je taj tvoj u ili ne u skupštini.
Pola je njegovo, DA, ali od tih 50% upisanih u birački...
Njegovi glasači su disciplinovani (čitaj: naterani i ucenjeni) da moraju da izađu i glasaju za NJEGA...
25% građana Srbije vlada Srbijom !!!!!!
75% građana Srbije , "nema za koga da glasa i/ili neće da učestvuje u cirkusu "....
Samim tim mu daješ vlast, i ne glasajući.....

Nemaju oni vecinu na tu izlaznost. Njihovi biraci svi redovno izlaze i imaju oko 1600000 sigurnih glasova pa ti racunaj.
Coci razmisli malo bolje. Jer oni ipak imaju ogroman broj glasaca koji iz ovih ili onih razloga glasaju za njih. Ostali glasaci su razbijeni na 20 stranaka. Onda vidi ko je tu i dalje vecina i sta moze onaj koji je sa 3 ili 4% jedva uso u skupstinu.
Evo bas sad na radiju javljaju u jednom selu ovde kod mene od 61 glasaca pokupili 58 glasova. Opasna glasacka masinerija.

Aco, ne razumeš suštinu....
Kako neko nov, taj Metla ili Monarhista ili bilo koji treći zvrndov koji 'oće da se popne na taj voz, može doći do izražaja i medijske pažnje ako niko ne glasa za njega ?
Nek' ima i samo 3 posto, ima 1 poslanika u skupštini, pa će se makar čuti i neka (minorna i sitna) druga strana...
Pa će vremenom, možda za 4 godine, pokupiti simpatije naroda, pa će dobiti više glasova i mandata...
Možda i koaliciona vlada, ovako ovaj sam vodi mafijašku Firmu, sve je njegova prćija...
Moraš se pokazati na "štrafti" ako misliš da se udaš...
Ili prodaš....
Samo nek' se nešto promeni, onda ideš napred, ako imaš sreće....
Vidi Talijane, malo-malo, padne vlada, pa izbori, pa se vrate na vlast neki što su pukli pre par godina, ovaj put sa novim facama...

Poslednja izmena:
Prihvatam i to da mozda ne razumem sustinu i da nisam u pravu. Sve nesto mislim da recimo taj 1 poslanik ne moze ni da se cuje u skupstini, bar je tako do sad bilo.

Najmanje poslanika koje moze imati stranka sa prelaskom ovog cenzusa je 8.
Nemojte se zacuditi ako Sapic udje u koaliciju sa njima na republ. ili lokalnom nivou jer "decko "moze sa svima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh