Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
џвала матићу пишти је био узор петар стамболић кажу да су се комунисти босне срема западне србије више бојали њега него руса и шваба што се тиче жена а реално да нас није водио такав увлакач вероватно и неби се појавио милошевић и срби га заволели

Evo jedno lako pitanje, kad saznaš odgovor kolega već će ti se dosta stvari kazati. Koliko je od 1945 do 1991 godine bilo predsednika vlade ( SIV-a) iz Srbije u Jugoslaviji?
Evo druže vrlo kratak odgovor.Moj sistem je da je nama dobro pa makar vladar bio i Kunta Kinte.Znam šta si hteo time da kažeš-tu si u pravu.Sve je meni jasno.A da li si se upitao,zašto je to tako bilo.

Evo druže vrlo kratak odgovor.Moj sistem je da je nama dobro pa makar vladar bio i Kunta Kinte.Znam šta si hteo time da kažeš-tu si u pravu.Sve je meni jasno.A da li si se upitao,zašto je to tako bilo.
Nemam ja šta da se upitam, komunizam, kao jedini gori sistem uređenja od nacizma zasniva se na nipodaštavanju i gušenju lažnog nacionalizma kod većinskog naroda( ako se radi o multietničkoj državi) i preventivno se bori protiv istog. Kod komunista nema bolesti, pandemija, gejeva, lezbejki, problema... Samo Potemkinova sela i stalna raspodela propalcima tuđe imovine...
Za Mornara da odgovorim, kod mene u Krčedinu za vreme WW II bilo je i pripadnika JVuO, i nedićevaca i usraša, i crnih i crvenih. Nije tačno da nije bilo, samo su pobednici napisali svoju izmišljenu istoriju...Nismo se mi složili ko je koga oslobodio, to si ti umislio u svojoj glavi pa nas ubeđuješ kao Car Vaginousti da imamo najveći rast tj najmanji pad, mi smo maloumni pa verujemo...Cenim tvoje mišljenje oko voćarstva i generalno poljoprivrede, čak i nešto oko ekonomije, o istoriji i pravopisu nemoj , svega ti...

Evo i verodostojnog dokumenta u vezi srpskog pitanja kod komunjara..
176dec29da4c411cfc84a2f5eceb37e9.jpg

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Мирости, без икакве пристрасности ћу написати ово: факсимил овог документа ми технички изгледа сувише уредан за нешто писано изаканом машином "на положају", у сред рата. На страну сам садржај, који ми је надреалан. Не тврдим да није аутентичан документ, али изазива сумњу.

Kako da vidim kad su azurirani podaci na geosrbija sajtu? Konkretno, na nekim svojim njivama vidim poklapanje posejanog useva sa granicama koje su iscrtane a negde vidim da se ne poklapa.

‘89-te sam kupio auto ‘77-mo godište za 300DM a imao sam platu blizu 1.000DM preko omladinske zadruge. Tada je bilo smešno kupiti polovan auto.
Tadašnji odnos plate i vrednosti automobila danas imaju retke države EU, USA, Kanada i Australija. Mi smo tada otprilike bili Australija.
Da li sam bio veći Srbin tada? Nisam, danas sam najveći Srbin no ikada i to u Srpskoj državi. Da li mi je za to puno srce kad danas za 300DM od 600DM plate mogu da kupim kantu staru 30+ god? Ma prepuno mi je srce, dajte zastavu da mašem

Мирости, без икакве пристрасности ћу написати ово: факсимил овог документа ми технички изгледа сувише уредан за нешто писано изаканом машином "на положају", у сред рата. На страну сам садржај, који ми је надреалан. Не тврдим да није аутентичан документ, али изазива сумњу.
Da ponovim, imaš 'Dnevnik 1941-45', od Dedijera, pa sam istraži verodostojnost. Imaš tamo još dosta sličnih dokumenata.
Jel' možda misliš da nije rađeno po ovakvim uputstvima? Nije logično a?
Pileće pamćenje kod Srba je uvek bila dobro negovana veština.

Kako da vidim kad su azurirani podaci na geosrbija sajtu? Konkretno, na nekim svojim njivama vidim poklapanje posejanog useva sa granicama koje su iscrtane a negde vidim da se ne poklapa.
Ovaj avionski snimak sto sad vidis je star 3-4 god, a moze da se vidi i starije 2012-13 god.
Kad ukljucis stariji( Ortofoto 40cm 2011-13) to je pravo stanje medje, bez obzira koji ti je usev bio.

‘89-te sam kupio auto ‘77-mo godište za 300DM a imao sam platu blizu 1.000DM preko omladinske zadruge. Tada je bilo smešno kupiti polovan auto.
Tadašnji odnos plate i vrednosti automobila danas imaju retke države EU, USA, Kanada i Australija. Mi smo tada otprilike bili Australija.
Da li sam bio veći Srbin tada? Nisam, danas sam najveći Srbin no ikada i to u Srpskoj državi. Da li mi je za to puno srce kad danas za 300DM od 600DM plate mogu da kupim kantu staru 30+ god? Ma prepuno mi je srce, dajte zastavu da mašem
@dejja
Ja kupio '91 fiću iz '82 za 1500DM, malo bolji primerak. Plata pripravnička 800DM. Koje je tvoje vozilo koštalo 300? To nešto mnogo jeftino za tada..

Evo i verodostojnog dokumenta u vezi srpskog pitanja kod komunjara..
176dec29da4c411cfc84a2f5eceb37e9.jpg

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
Већина овде мисли да су у време СФРЈ све фабрике створене,а нико не спомиње да је Там пренесен у Марибор из Краљева,да је постојала фабрика камиона у Краљевини,6 фабрика авионских мотора итд.
У данашњем времену је веродостојан приказ у свим селима,куће и домаћинства тих комуниста који су после рата узели правду у своје руке и давиле жене и људе по подрумима и узимали усјеве,земљу,све те куће и домаћинства су данас ил угашена ил пред гашењем.У мом селу 90 посто.То за дављење у подруму једне задруге знам сигурно,да би се нашао кукуруз.Тако да свако нормалан ће рећи да се добро живјело од 1980 до рата,а то је дебело време кад су се упумпавали кредити у Југу.И на крају дошао ђаво по своје.

Nemam ja šta da se upitam, komunizam, kao jedini gori sistem uređenja od nacizma zasniva se na nipodaštavanju i gušenju lažnog nacionalizma kod većinskog naroda( ako se radi o multietničkoj državi) i preventivno se bori protiv istog. Kod komunista nema bolesti, pandemija, gejeva, lezbejki, problema... Samo Potemkinova sela i stalna raspodela propalcima tuđe imovine...
Za Mornara da odgovorim, kod mene u Krčedinu za vreme WW II bilo je i pripadnika JVuO, i nedićevaca i usraša, i crnih i crvenih. Nije tačno da nije bilo, samo su pobednici napisali svoju izmišljenu istoriju...Nismo se mi složili ko je koga oslobodio, to si ti umislio u svojoj glavi pa nas ubeđuješ kao Car Vaginousti da imamo najveći rast tj najmanji pad, mi smo maloumni pa verujemo...Cenim tvoje mišljenje oko voćarstva i generalno poljoprivrede, čak i nešto oko ekonomije, o istoriji i pravopisu nemoj , svega ti...
Šta smo dobili nacionalizmom-samo zlo.90-ih su u crkve poćeli su da ulaze oni koji do tada nisu znali ni da se prekrste a neki od njihovih sunarodnika su jahali popove i rušili crkve-ONOMAD.Ja sam Srbin iz Banata.91-e sam mobilisan jer su Srbi iz jednog mesta iz uže Srbije odbili pozive.Mi smo pridodati Pančevcima.Bio sam na funkciji oficira računača u bateriji VBR-a.Svi moji računači su bili po nacionalnosti RUSINI.U mojoj bateriji je zastavnik bio aktivan vojnik-Hrvat.U bateriji je bilo i Mađara.
Slična situacija je bila i 99-e gde sam bio komandir PORB-e (BOV sa 6 lansirnih raketa).U bateriji je bilo dosta Mađara.Nisu pobegli kao mnoge patriote srpskog porekla.
Zaključak-mnoge nacije su zajedno sa nama Srbima bili na braniku u prvom slučaju misleći da spasavaju Jugoslaviju.U drugom slučaju braneći I SVOJU OTADŽBINU dok su mnogi veliki Srbi koje ti forsirašBili i sa nama ali i preko grane.NEMOJTE NIPODAŠTAVATI NAŠE NACIONALNOSTI

Poslednja izmena:
Meni je pričao Žica iz Lapova, odbegli UDBAš koji je pobegao u Francusku kao Staljinista i vratio se kao penzioner. Kaže da je pobio silan narod i popove nakon oslobođenja. Dovoljno je bilo da neko pokaže prstom da je neko šurovao sa Nemcima ili četnicima odmah je dobijao metak u potiljak. Tako kaže. Njegova priča. Mislim da sam pisao to već.
I šta za to? Ništa. Vreme i dešavanja ne možemo da vratimo. Što reče pokojni ZĐ, dok mi raspravljamo o istorijskim nepravdama svet ode a nama ostade ekonomija na dnu.
No mi smo poznati po komšijskoj kravi, pa možemo doživotno da štetimo samo da od naše vajde komšija nema koristi nego štetu.

Ljudi a zasto ste tako naelektrisani ovo je opustena konverzacija SVI SU PRETRPELI GUBITKE A NAJVISE CRVENA RUSIJA ali je situacija bila ili pomahnitali Hitler ili komunisti i tu se vracamo na onu tezu koju sam vise puta ponovio DA SU NAMA NAMETNULI MNOGO PUTA U ISTORIJI RAZNE STVARI A DA NISMO MOGLI DA IZBEGNEMO i nijedan rat nismo mogli da izbegnemo ali ono sto je izbegnuto TO JE 1947 SUDBONOSNO NE RUSIJIi ostali smo nezavisni izbegli smo da budemo 50 godina pod Ruskom cizmom i tih 50 godina smo bili misaona imenica za ceo istocni blok, mastali su o nama .A kakav je to komunizam bio tih 50 godina dovoljno je da kazem da smo mi bili druga planeta za ceo istocni blok. To je deo nase istorije a sto se likvidacija tice nisu samo bili likvidirani cetnici,nedicevci,ustase,zelenasi,komite ili bela garda bilo je more likvidacija i izmedju komunista a da ne pominjem Staljiniste svaki rat je mnogo teska i prljava stvar bila je krvava cela Evropa i ako neko vidi da je bila moguca druga rezija neka kaze a neka kazu Rumuni i Madjari na ovom forumu kako je bilo u tim zemljama koji je to oblik komunizma bio e to je bio pravi komunizam a ovo kod nas je napravljen modifikovan oblik komunizma koji se dosta razlikovao od one camotinje istocnog bloka .Dali je drzava tada mogla da uspostavi neki drugi oblik uredjenja i da bude kapitalisticko uredjenje i dali je mogao neki drugi sistem da se uspostavi cisto sumnjam a ako neko misli da smo mogli da nadjemo bolje resenje neka kaze ali samo nemojte price tipa ...reko deda...rekla baba ...prico jedan covek ili neka dokumenta znam da je to sve bilo ALI JE POENTA DALI JE 45 ILI 47 MOGLO BOLJE

@dejja
Ja kupio '91 fiću iz '82 za 1500DM, malo bolji primerak. Plata pripravnička 800DM. Koje je tvoje vozilo koštalo 300? To nešto mnogo jeftino za tada..

Zastava 1300 de luxe sa kožnim sedištima a icepanim karterom, registrovan još 4meseca. Sećam se ko danas. Lađa No posle mene drug kupi sličnog, sa celim karterom ali neregistrovan za 100DM. Tada je samo Stojadin imao dobru cenu. Mediteran ‘77 je bio oko 1500DM i to su vozili sinovi imućnijih roditelja. Fiće i Peglice se ne sećam koliko su vredele. Jedna godina je tada mnogo značila za auto.

Da ponovim, imaš 'Dnevnik 1941-45', od Dedijera, pa sam istraži verodostojnost. Imaš tamo još dosta sličnih dokumenata.
Jel' možda misliš da nije rađeno po ovakvim uputstvima? Nije logično a?
Pileće pamćenje kod Srba je uvek bila dobro negovana veština.
Да сам истражим веродостојност? Па то ни много стручнији, по много других историјских тема нису успели. Ја могу само да заузмем гард скепсе према свему и не верујем никоме.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh