Pažljivo sam čitao pisanija i došao sam do zaključka da su stavovi različiti u zavisnosti od vremena u kom je ko živeo.Mogu mlađe generacije da se ljute a ako su pametni-poslušaće jer su stariji ipak osetili više i samim tim kompetentniji.Što opet ne mora da bude i merilo.Neko za 5 godina prođe više nego neko za 50.
Izuzimajući ratne godine,ne važi džabe parola: SVAKO LANE JE BILO BOLJE.
Da izuzmemo politiku.Za vreme komunizma su postojali neki sistemi vrednosti.Danas u demokratiji /pod bilo kojom vlašću u višestranačkom sistemu/ O-bodova.Postojala je nekakva normalnija komunikacija u društvu jer je većina bila iz tog srednjeg staleža i tek po neko se isticao bogatstvom.Znam da se mnogi neće složiti sa mojim mišljenjem.
Uvođenjem demokratije-u stvari smo uništili i malog radnika i malog seljaka.Izgubili su sigurnost i to je početak razaranja društva pa i same porodice na kojem se zasniva jedno društvo.Parole:
-Tito je krao ali je i nama dao
-To što je Tito sagradio ovi ne mogu ni da okreče.
U ovome nema laži.Ne bih sad da ulazim u to ko je bio Tito jer me to u ono vreme nije zanimalo.Potičem iz siromašne radničke porodice.U tom Titovom vremenu su moji roditelji bez ičije pomoći sagradili kuču.Ne samo moji nego i 90% posto ostalog stanovništva,Ko danas od radničke plate može da napravi i sobu a ne kuću.
Nismo bili pametniji od roditelja 3 dana.Nismo imali internet i fejsbuk,tj.Bili smo neobavešteni kao Koštunica.
Mislite li da je dobro što omladina sve zna o satanistima,pedofiliji,drogama....
Mi nismo ni znali šta je droga,tj.znali smo ali nas nije ni zanimala.
Ne bih više da tupim.Jedno je sigurno da se bolje živelo (mirnije,opuštenije,video se osmeh na licima ljudi,bili smo zadovoljniji,manje nam je trebalo) i onda dolazi DEMOKRATIJA koja za sobom dovodi grupe koje bi da vladaju,one izazivaju ratove i uništavaju sve sisteme vrednosti.
Najbolji primer u komunizmu je JNA gde su bile sve nacije sa ovih prostora i slagali smo se bez obzira na veru,poreklo i sve će nam to ostati u lepom sećanju.Pa radne akcije,
Mladi će na sve ovo pljuvati jer im je u životu i drug i prijatelj INTERNET I PAMETNI TELEFON (izvinjavam se izuzecima ako ih ima)