Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
za DEJU Ma pogledao bih nisam baksuz nego sam umoran jedva gledam nego kad rece DATI OCI VIDE ISTINU pa ti si jos zesci od ACE RAICA idealizovali ste ovog placenika zesce a verujte mi da nema ama bas nikakvog razloga za tim .Deki fudbalski ili kosarkaski tim ciji je sponzor kladionica izbegavam u sirokom luku NE KLADIM SE NA NJIH tako da ne verujem da bi strani placenik uradio nista korisno za svoju zemlju i svoj narod ni on ni ovaj DREAM TEAM koji ga je okruzivao a posto sam nebi rekao VIDEO nego OSETIO sta su uradili od Srbije za vreme svoje vladavine nemoj molim te da mu gledam filozofije i figurativna poredjenja koja je voleo da koristi kao da je narod retardiran.Nego ima tu jos jedan mali problemcic a to je da su ostatci te stranke jos medju nama i sire se kao KOVID 19 neunistivi su

Mrzi me da citam tvoje tekstove jer su dugacki, bez ikakvog smisla i plus ne daj Boze da citam na glas jer bi se ugusio!
Kratko, samo, sto se tice Slobe, nikad vise ni njega ni ono prokleto vreme nemoj ni u najmanju ruku vise napominjati u pozitivnom kontekstu!

Pažljivo sam čitao pisanija i došao sam do zaključka da su stavovi različiti u zavisnosti od vremena u kom je ko živeo.Mogu mlađe generacije da se ljute a ako su pametni-poslušaće jer su stariji ipak osetili više i samim tim kompetentniji.Što opet ne mora da bude i merilo.Neko za 5 godina prođe više nego neko za 50.
Izuzimajući ratne godine,ne važi džabe parola: SVAKO LANE JE BILO BOLJE.
Da izuzmemo politiku.Za vreme komunizma su postojali neki sistemi vrednosti.Danas u demokratiji /pod bilo kojom vlašću u višestranačkom sistemu/ O-bodova.Postojala je nekakva normalnija komunikacija u društvu jer je većina bila iz tog srednjeg staleža i tek po neko se isticao bogatstvom.Znam da se mnogi neće složiti sa mojim mišljenjem.
Uvođenjem demokratije-u stvari smo uništili i malog radnika i malog seljaka.Izgubili su sigurnost i to je početak razaranja društva pa i same porodice na kojem se zasniva jedno društvo.Parole:
-Tito je krao ali je i nama dao
-To što je Tito sagradio ovi ne mogu ni da okreče.
U ovome nema laži.Ne bih sad da ulazim u to ko je bio Tito jer me to u ono vreme nije zanimalo.Potičem iz siromašne radničke porodice.U tom Titovom vremenu su moji roditelji bez ičije pomoći sagradili kuču.Ne samo moji nego i 90% posto ostalog stanovništva,Ko danas od radničke plate može da napravi i sobu a ne kuću.
Nismo bili pametniji od roditelja 3 dana.Nismo imali internet i fejsbuk,tj.Bili smo neobavešteni kao Koštunica.
Mislite li da je dobro što omladina sve zna o satanistima,pedofiliji,drogama....
Mi nismo ni znali šta je droga,tj.znali smo ali nas nije ni zanimala.
Ne bih više da tupim.Jedno je sigurno da se bolje živelo (mirnije,opuštenije,video se osmeh na licima ljudi,bili smo zadovoljniji,manje nam je trebalo) i onda dolazi DEMOKRATIJA koja za sobom dovodi grupe koje bi da vladaju,one izazivaju ratove i uništavaju sve sisteme vrednosti.
Najbolji primer u komunizmu je JNA gde su bile sve nacije sa ovih prostora i slagali smo se bez obzira na veru,poreklo i sve će nam to ostati u lepom sećanju.Pa radne akcije,
Mladi će na sve ovo pljuvati jer im je u životu i drug i prijatelj INTERNET I PAMETNI TELEFON (izvinjavam se izuzecima ako ih ima) :ppozdrav:

Другим речима - увек је боље када у држави имате више идеалиста, ма колико били утописти, него када имате више бескрупоулозних опортуниста и "прагматичара", без обзира на државно уређење.

Ja se i danas odlično slažem sa svim nacionalnostimama, poštujem ih, i čini mi se i oni mene.
Neznam što je neophodna JNA da bi se ponašali kao ljudi i civilizovano.
JNA je na kraju veoma obrukala Srbe i Srbiju jer je Srbija preuzela svu odgovornost za to što su ograničeni jna generali radili po bivšim republikama.
A te radne akcije, za šta su služile?
Da što bolje isperu mozak i pripreme materijal za buduće komuniste, pošto su, jelte, planirali vrlo dug kontinuitet.
Ekonomski efekat ne nula, već čisti gubitak..
Jedan buldožer je mogao uraditi više od hiljadu akcijaša.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

@mornar ti si podjednako u pravu kao i Veruović koji tvrdi da su ga ameri ubili. To se zove teorija zavere i to se ne dokazuje sa dva svedoka.
@Zoran0230 jeste tako. Ljudi su ostrašćeni, što je najveći problem u našem društvu. Ubeđeni da se bez oca ne može napredovati pa su tako idealizovali Tita i Slobu a sad Vućića. Tadić je možda pokušao da se domogne toga ali se tu i sapleo pa evo i danas cela opozicija udara i zid.
Lideri treba da budu potrošni materijal svakog društva a ne doživotna ljubav narodu. Što manje lidera primenimo, manje ćemo napredovati.

ZA ZOKI ja Ima jedan fenomen kada gradjanstvo koje je prozapadno orijentisano pocne da pljuje po Rusima KAD SU NAM ONI POMOGLI i kada im kazem RUS TE OSLOBODIO pojedinci na to odgovaraju ALI KAD JE OSLOBADJAO ON JE SILOVAO BABU. Ako bi upitao dali je bila neka dobra stvar u bilo kom sistemu do sad ne mozes da izvuces objektivnost iz mnogih ljudi ali sve je to zanemarljivo jedina stvar od koje mi se kosa dize na glavi je kada steknem utisak po mnogim izlaganjima da smo mi krivi sto su nas vekovima rusili i unistavali a zadnji put je i bombardovanjem izvrsen GENOCID NAD NARODIMA ne narodu nego narodima na ovim prostorima a ja ni dan danas neznam zasto su nas bombardovali i ozracili ali mnogi su ubedjeni da smo mi krivi zbog tog cina.Nas narod cesto ne koristi LOGIKU i lak je za oblikovanje da ne kazem manipulaciju.Vecina gradjanstva sve sto je stvorila stvorila je kod Tita a posle toga je krenula golgota sto rece Zoki POSLE TOGA JE BILO SAMO KRECENJE .I u svakom poglavlju nase istorije je vrlo lako izvuci i dobre stvari u tom sistemu i lose samo treba biti objektivan

Ja ipak mislim da je veće vređanje inteligencije da su nacije dozvolile u 21. veku ovaku epidemiju, virusa koji je u osnovi po rečima lekara smešan.
Šta bi bilo da je čovečanstvo zadesilo nešto stvarno ozbiljno.
Dakle, bilo je novca za pravljenje naoružanja i legalno bahaćenje ali ne i za unapređenje zdravstvenog sistema..

Krajem 80 sam bio ucenik na praksi i isli smo po drzavnim firmama i ljudi dali mi verujete NISI MOGAO U CELOJ FABRICI DA NADJES NERASPOLOZENOG COVEKA TO JE SALA VESELJE KABARE BILO JE ZADOVOLJSTVO RADITI A SVI RADNICI SU BILI ZASTICENI KAO BELI MEDVEDI a imali su i dobre plate i odmaralista i regrese i mogli su da imaju po 3 studenta na fakultetu a danas kada idu radnici iz industrijske zone KAO DA SI LOGORASE PUSTIO A NE RADNIKE A OVI IZ BUDZETA KADA SE VRACAJU KAZU DA SU POD OGROMNOM PSIHICKOM TORTUROM.Ta rec PSIHICKA TORTURA nije postojala ranije.Besplatni stanovi,smesni krediti,besplatni fakulteti,akademije ako neko nije razumeo BESPLATNI FAKULTETI I AKADEMIJE I SIGURNA ZAPOSLENJA a ostalo mi je u secanju mi u firmi bi jedna drugarica je bila malo razvijenija i naprednija od generacije i svidi se ona jednom metaloglodacu.Taj metaloglodac je uzeo viljuskar od kolege i jurio sa viljuskarom ovu ucenicu ceo dan i zvao je na kaficu.On se verovatno opkladio sa sefom ili ovim sto vozi viljuskar da ce da se usemi sa ovom malom.Vi mislite kakva je to harmonija bila da je neko pitao ovog metalca zasto ne radi nego se sprda ceo dan Zato je svaki penzioner iz bivse Juge dugo koristio penziju bilo je opusteno bez stresa radnik je bio cenjen i nosioc drustva a danas je radnik mleveno meso izrabljavanje do kraja preko agencije.Apasos je vredeo 16000 dolara znaci pasos jedne drzave za koju ovde na forumu kazu da nije bila nista je VREDEO 16000 DOLARA .KOLIKO VREDI SADA SRPSKI PASOS ILI MAKEDONSKI ILI BOSANSKI.Nije mogao stranac da bude vlasnik nijedne nekretnine ni livade ni sume ni rudnika ni firme A OVI DANAS PRODALI VODU I REKE I GORIVO I LEKOVE I **greška I MAMU I TATU I OBRAZ.Ovo drustvo danas je za razliku od SFRJ dobilo drogu,sekte nevladine organizacije kriminal,socijalne slucajeve,stresove,mortalitet i da ne nabrajam tako da necemo ruzno da pricamo vise o SFRJ samo cemo da konstatujemo da je steta sto vise nemozemo kao nekada da uzivamo u tim blagodetima ali nikako necemo KAO LISICA KAD NIJE MOGLA DA DOHVATI GROZDJE VIKALA KISELO

Bili su raspolozeni zato sto ih je sistem takve pravio, raspolozni su isli i u rat, danas ljudi imaju sire poglede, svako gleda sebe, drzava nikog ne ne zanima niti treba zanimati

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Milošević je iskoristio rat kao opravdanje za ekonomsku propast pa je lako bilo da mobilišeš narod za rat, zajam za preporod i ostale gluposti. Retki su tada bili pametni.
Ali ako se stalno vraćamo unazad i merimo svako zlo, nećemo nikad napredovati. A npr današnja vlada to radi svakodnevno. Svakodnevno nam priča o zlu koje nam je naneto i bivšim lopovima. Nama treba sistem koji će da lovi lopove a država da se bavi budućnošću.

Mnogima je taj sistem toliko isprao mozak utopijama da se nikada nemogu vratiti u realnost.

Mi smo delom svog zivota ziveli tu utopiju i znamo sta pricamo. Mislim na mornara i Zorana sa kojima se cesto ne slazem u misljenjima, ali sve sto pisu je debela istina i nekadasnja stvarnost kuju ove danasnje generadije nece moci ni da zamisle.

ZA MIROSTI ja Ako ti kazem DA JE PASOS STARE SFRJ BIO 16000 DOLARA A DA TVOJ PASOS NE KOSTA NISTA ocekujem od tebe da stavis prst na celo i da razmislis zasto je to tako a ne da pricas nesto nepovezano i da pominjes rec utopija .Jer ovo sada sto ti prozivljavas je utopija dok ti predsednik objasnjava svakodnevno da smo po statistikama doziveli ekonomsko ludilo .Ovo sada je REALNOST I TO OKRUTNA REALNOST

Šta znači to 16k€ pasoš.
Jel to negde moglo da se kupi?
Dalje, ako ti kao srbin žališ za jugoslavijom, imaš debeo problem sa sobom.
Proveri dali ostale nacionalnosti žale za jugom, pa probaj spoznati šta u stvari želiš.
Ja i dalje ne razumem šta ti želiš dokazati u ovoj diskusiji osim što kukaš kako je tito i jugoslavija valjali, a sada nevalja ništa..
Svima nam vreme iz detinjstva izgleda idilično, jer su nas drugi izdržavali, ali pitaj svoje roditelje i dede, dali je njima bilo baš tako bajno.
Dali tvoja deca sada misle da je tako loše dok ih ti izdržavaš?

Па кад је било тако добро што смо ишли у иностранство да радимо што они не дођоше код нас кажеш сви весели пазар они нису ишли да раде сељак је и онда радио Да се онда нису постављали темељи како су постављени неби дошо до овога било је важно само да не таласаш

za HEJTERE Sta znaci da pasos vredi na crnom trzistu 16 000 dolara pa dali treba da objasnjavam zasto je toliko vredeo.A kada sam bio na Brionima a ono trce antilope,zebre,bizoni, zirafe privatno ostrvo dve jahte vrhunska glamura obezbedjenje jace nego kod Pablo Eskobara a on seta bonton ,maniri pusi Kubanski tompus dzet set a svi mu se klanjali i Dzimi Karter i Hajle selasije i Gandi i crni i mrki i nesvrstani i zapad i istok napravio najmoderniju drzavu iz pepela iz razvaljene i razrusene drzave napravio ludilo a ja kao dete ne pamtim DA JE IKO KUPIO POLOVAN AUTO SVE NOVO I AUTOMOBILI I KOMBAJNI I TRAKTORI I KUCE I STANOVI I ODELA A DANAS NACIJA KUPUJE PO SEKND HENDOVIMA PO SEKND HENDOVIMA POSRNULA JE NACIJA ALI STO KAZE MIROSTI SADA SMO SPOZNALI KO SMO ....A da ne zaboravim i ovu cuvenu rec UTOPIJA I UTOPISTI E OVA REC MI LEGLA KO KEC NA 10 PA CU DA JE ZAPAMTIM ...ZNACI UTOPIJA I SEKND HENDOVI A SADA IDE NOVA UTOPIJA SA 100 EURA PONAVLJAM 100 EURA:ROFLMAO:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh