Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bili su raspolozeni zato sto ih je sistem takve pravio, raspolozni su isli i u rat, danas ljudi imaju sire poglede, svako gleda sebe, drzava nikog ne ne zanima niti treba zanimati

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
Grešiš.Bio je raspoložen jer je znao da mu je posao,nakon odrađenog pripravničkog bio obezbeđen za stalno.Šefovi nisu mogli da se ponašaju kao danas.Bio mu je plaćen topli obrok,prekovremeni rad a sad-šta se sa radnikom dešava

za EMIGRANTA Kakva su carstva propala kroz istoriju kakve vojske kakve drzave sve je relativno u zivotu u jednom naprednom domacinstvu 3 ili 4 generacije stvaraju a ona 5 sve upropasti pa od nule E NAMA JE SADA DOSLA TA 5 GENERACIJA KOJA JE RASPRODALA I UNISTILA I ZADUZILA I PREZADUZILA I POSLE OVE GENERACIJE BI TREBALO DA KRENEMO OD NULE ALI NECEMO KRENUTI OD NULE JER CE NAM OSTAVITI OGROMNE DUGOVE I OBAVEZE PREMA ZELENASIMA I BANKAMA a sto rece jedan privatnik buducnost Srbije je u SEKND HENDOVIMA to nikad nemoze da propadne a ona jadna zena sto je prodavala gace i carape pa joj komunalna policija pisala kaznu rece I STA OCE OVAJ DJILAS STA ON HOCE a zbunio se i okupljeni narod a zbunili se i komunalni policajci

морнар ми 8 разред завршна ескурзија звала се путевима авноја па се наставници досете да одемо до трста да иду на понте росо онда су морали да нас одведу и у истру сместе нас у фажану наставнице су два дана ишле у трст а нас по брионима водо матори уча женско кад су виделе крпице заболе их и за брионе и пулски амфитеатар ровињ и наравно за бравара са томпусом

Da je valjala ne bi propala.I to je tako.
Propala je jer su čelnici republičkih vlasti hteli sve samo za sebe.Nakon toga su zaigrali na kartu nacionalizma i desilo se šta se desilo.Malo zapad pogurao i eto nama nevolje.
Nisam politički opredeljen.Žuti nisu bili cveće ali samo jedno ne zaboravite.propast nije počela u njihovo vreme već u vreme familije Milošević.

Šta znači to 16k€ pasoš.
Jel to negde moglo da se kupi?
Dalje, ako ti kao srbin žališ za jugoslavijom, imaš debeo problem sa sobom.
Proveri dali ostale nacionalnosti žale za jugom, pa probaj spoznati šta u stvari želiš.
Ja i dalje ne razumem šta ti želiš dokazati u ovoj diskusiji osim što kukaš kako je tito i jugoslavija valjali, a sada nevalja ništa..
Svima nam vreme iz detinjstva izgleda idilično, jer su nas drugi izdržavali, ali pitaj svoje roditelje i dede, dali je njima bilo baš tako bajno.
Dali tvoja deca sada misle da je tako loše dok ih ti izdržavaš?

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
Znači ko je Jugonostalgičar-taj nije Srbin.Možda je i veći jer da su se oni pitali ne bi došlo do bratoubilačkog rata.
Da li ti znaš da su i Hrvati i Muslimani,Srbi.Jako bitna stavka u daljoj diskusiji.Ja sam i danas u kontaktu sa drugarima iz JNA-sa Hrvatima,Muslimanima,Crnogorcima.Ti pričaš o zvaničnoj politici u bivšim republikama.Uđi među njihov narod i čućeš drugu priču.Šta je koja republika dobila sem gubitaka u ekonomskom i u svakom smislu pa i u ljudskim žrtvama i sada ližemo dupeta svi zapadu i istoku da nam daju koji dinar.
Zapadu nije odgovarala takva Jugoslavija-Na brdovitom Balkanu

Znači ko je Jugonostalgičar-taj nije Srbin.Možda je i veći jer da su se oni pitali ne bi došlo do bratoubilačkog rata.
Da li ti znaš da su i Hrvati i Muslimani,Srbi.Jako bitna stavka u daljoj diskusiji.Ja sam i danas u kontaktu sa drugarima iz JNA-sa Hrvatima,Muslimanima,Crnogorcima.Ti pričaš o zvaničnoj politici u bivšim republikama.Uđi među njihov narod i čućeš drugu priču.Šta je koja republika dobila sem gubitaka u ekonomskom i u svakom smislu pa i u ljudskim žrtvama i sada ližemo dupeta svi zapadu i istoku da nam daju koji dinar.
Zapadu nije odgovarala takva Jugoslavija-Na brdovitom Balkanu
Evo jedno lako pitanje, kad saznaš odgovor kolega već će ti se dosta stvari kazati. Koliko je od 1945 do 1991 godine bilo predsednika vlade ( SIV-a) iz Srbije u Jugoslaviji?

Cesto sam slusao da su svi profitirali osim nas i da bi mi bili ko zna gde da nismo bili u staroj SFRJ. Zanimljivo razmisljanje a pre tog razmisljanja sam slusao da kralj nije pobegao i da je ostala monarhija mi bi bili.....mozda mi to mozemo da nagadjamo ali samo da nije otisao kralj ko zna sta bi bilo,a i da nas RUSI KOMUNISTI NISU OSLOBODILI mozda bi bili koncentracioni logor a mozda bi ovde bio Nemacki sluzbeni jezik ali to su sve predpostavke a ono sto nisu predpostavke to je da od kada smo se odvojili NASI RADNICI IDU KAO JEFTINA RADNA SNAGA U HRVATSKU,SLOVENIJU I CRNU GORU i na Hrvatskim predizbornim kampanjama njihovi politicari isticu kako dolaze iz Srbije razni profili zanimanja kao jeftina radna snaga Ovo sada sto pricam nije UTOPIJA nije FANTAZIJA OVO JE STVARNOST I STO NEKO RECE SADA SMO SAMI SVOJI .Mene plasi STO SMO SAD SAMI SVOJI TJ STO SMO SPOZNALI KO SMO a ono sto mene iznenadjuje a i pricalo se da ce svi da pocrkaju bez nas kada se odvoje sta je se to dogodilo DA NASI KRENU KAO JEFTINA RADNA SNAGA U NASE BIVSE REPUBLIKE GDE SMO TO POGRESILI ILI SU KOMUNISTI KRIVI STO SMO SE SROZALI OVAKO OPAKO

могу ја тај један је послужиокао инспирација за филм незнам како се зове пишта опали све жене које стигне

Čim neko napiše KRALJ POBEGAO ili još veću glupost RUSI KOMUNISTI OSLOBODILI jasno je da ima problem sa dedukcijom ili je pao pod crveno-usrašku propagandu. Srbiju nije niko oslobodio nego se smenio okupator.
Cetnici.jpg

14.10.1944 Oslobođenje Kruševca. Čudne neke čike na balkonu...

@mornar
Vidim da si jako nezadovoljan sadašnjim stanjem u zemlji,ali ova situacija vuče korene od ranije.Sistem koji je funkcionisao u Jugoslaviji nije valjao i morao je da propadne.Društvena svojina ne može da opstane i to je činjenica.U to sam se uverio kada sam radio u društvenoj firmi.Pošto sam radio u održavanju,po smenama,smenu pre nas zovu iz proizvidnje održavanje da popravi kvar,dođe čovek iz održavanja nešto petlha tamo i posle pola sata kaže: Ne može ovo sad će doći majstor.Završi se smena,dođe druga smena i čovek ode i popravi kvar,a njih dvojica imaju istu platu.Misliš li da je to normalno.Društvene firme su propale jer se nije znalo vlasništvo nad kapitalom.Teško ide da firma bude i moja i tvoja,Perina,Mikina,Žikina.Zajednička kobila brzo crkne.

Voleo bi da neko od forumasa rodjenih tamo oko 1960 godine kaze u kom periodu se bolje zivelo. Oni pamte i Tita i Slobu pa na ovamo. Da zanemarimo tehnoloski napredak koje je vreme donelo. Da li sada imamo vece slobode? Da li smo sada veci Srbi nego sto smo bili pre devedesetih? Da li su se stare Srpske pesme pevale vise pre iako su bile zabranjene ili danas?Da li imamo vise iskrenih drugova i kucnih prijatelja?

ZA OLAJLIJU To ko nas je oslobodio to smo rezimirali i slozili se svi jednoglasno da je CRVENA ARMIJA spasla bede i oslobodila porobljenu Evropu a sto se tice ovih paravojnih formacija dali nedicevci ili cetnici ili ljoticevci to su formacije koje su u istoriji 50 godina bili obelezeni kao domaci izdajnici a posle 50 godina su ih proglasili za rodoljube i patriote a moje misljenje je sledece kod tebe u Vojvodini nije bilo ovih formacija ali kod MIROSTIJA je bilo kada naidju cetnici kroz selo oni izvrse mobilizaciju i tu nema jel hoces ili neces slabo je tu bilo demokratije a isto i sa partizanima kada naidje njihova vojska napravi brzinski mobilizaciju i tu nemoze niko da se provuce a ako bi me pitao dali postoji razlika izmedju ove dve vojske VERUJ DA NEMA pristupali su neskolovani ljudi koji nisu nista znali niti imali viziju za buducnost to su pasivni krajevi i jedina razlika je bila sto su samo jedni na kraju mogli da budu pobednici.A posto su i u jednoj i drugoj vojsci bili Srbi neko je morao da profitira a neko da snosi posledice.A bilo je sljama u obe vojske a bilo je i normalnih ljudi i to je jedina istina.Na zalost to je bio bratoubilacki rat kazem nazalost a i ovaj 90 tih je isto bio bratoubilacki a opet napominjem NEBI DOSLO NI DO JEDNOG OD OVA DVA RATA DA SE NISU UMESALE ZAPADNE SILE

Dokle god bude ja srbin,ja hrvat,ja musliman ivek ce biti svadje,tada kad su dolazili da huskaju narode jedne protiv drugih tada da se svi izjasnili da su Jugosloveni nebi doslo to toga,ima snimak glumca Morgan Friman pa pogledajte,

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

A posto u Vojvodini nije bilo cetnika ,ljoticevaca ,nedicevaca a opet vidim da su mnogi ogorceni na komuniste a to su verovatno LALOSI starosedeoci a DODJOSI oni nisu toliko ogorceni tacno se vidi indentifikacija pa dobro bre ljudi i ja sam bio zrtva u svakom sistemu sam izvukao deblji kraj pa sam zadrzao vedrinu i pozitivnu energiju samo caskamo lagana konverzacija ovo se napravi atmosfera kao na parastosu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh