Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene niko,ja sam.Svinje se ne muzu. :haha: .Kad imam svinje u turnusu onda prespavam u selu i pregledam ih ujutru i pustim hranu a kad završim na poslu odem kući da ručam i onda idem u selo i spremam hranu za svinje.Inače u firmu radim od 8 do 16 h.

Moj cale je do skoro sam skoro sve radio. Tesko jeste ali je radio. Ima jks 2 godine do penzije. Radi u firmi 25km od kuće. Mi smo studirali, isli u osnovnu, srednju, znači nismo bili kuci. Uvek je imao od 3 do 6 krmaca. Sto sa prasadima, sto vece debele. Ujutru naspe hrane i pravac posao. Ako slučajno keva pre stigne sa posla ona nahrani na podne. I guralo se, gajilo se. Radilo se malo zemlje (4ha), i sve je stizao. Pritom je smenski radnik. U principu poenta prica. Sve je moglo da se stigne, tesko jeste bilo. Pritom samo 1ha je dobio od oca da radi, ostalo je uzimao u zakup i odradjivao sto fizicki (mehanicar), sto na razno razne nacine. Na zalost, to je slika i prilika coveka koji svastari da bi preziveo i odgajio decu.

Moj cale je do skoro sam skoro sve radio. Tesko jeste ali je radio. Ima jks 2 godine do penzije. Radi u firmi 25km od kuće. Mi smo studirali, isli u osnovnu, srednju, znači nismo bili kuci. Uvek je imao od 3 do 6 krmaca. Sto sa prasadima, sto vece debele. Ujutru naspe hrane i pravac posao. Ako slučajno keva pre stigne sa posla ona nahrani na podne. I guralo se, gajilo se. Radilo se malo zemlje (4ha), i sve je stizao. Pritom je smenski radnik. U principu poenta prica. Sve je moglo da se stigne, tesko jeste bilo. Pritom samo 1ha je dobio od oca da radi, ostalo je uzimao u zakup i odradjivao sto fizicki (mehanicar), sto na razno razne nacine. Na zalost, to je slika i prilika coveka koji svastari da bi preziveo i odgajio decu.
Lepa prica i sve si u pravu, samo sto danas mora mnogo vise zemlje da se radi jer je manji prihod po jedinici, a da bi radio vise zemlje treba bolja mehanizacija, za bolju mehanizaciju treba smestajni prostor i nikad kraja ulaganjima.

Evo ja te lepo i kulturno pitam da li bi pristao da radis kod nekog privatnika za 300 evra mesecno ali ti se ukinu raznorazne subvencije kao sto sad pticas

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
Pricas kako neko tegli muda kad je neradan dan a ti na poslu sta radis, ako bi ti zalaganje u poslu kojeg radis bilo od 90% ne bi citao i pisao po forumu vec bi radio.
Zbog takvog zalaganja u poslu kojeg radis su mnoge institucije pukle u drzavi, jer su gledali samo platu, odmore, bolovanja, letovanje, beneficije itd.
Ja u svom poslu kad ga radim ne napravim sebi pauzu ni da pisam. Vec teram bar jos dva put okolo i ne pada mi na pamet ni srati na njivi kako ne bi vreme izgubio za razliku od nekih koji na poslu vise borave u klozetu kako bi pobegli od obaveza!
Ne pada mi na pamet sad u ovim godinama da se zaposlim za te pare a i ranije nisam hteo jer sam naviku pored oca stekao da radim u polju.
Nisam ni rekao da vama zaposlenima treba ukidati subvencije vec to da ste bili zavidni svakome ko je radio vise ha jer umesto da sebi napravite kalkulacije pravili ste drugima.
Vi zaposleni koji radite 10 ha ili nesto vise, na sav glas od ljubomore ste urlali kako su subvencije neporebne jer imaju negativne posledice po poljoorivredi.
Cela Evropa luda za vas i treba vas slusati kako pametujete jer vidis vi se razumete u poljoorivredu. Onda pored zaposlenja radite i poljoprivredu jer niko vam ne brani i borite se za svako dobro seljaka a ne palamudite kako samo kod nas treba drugi vid subvencija ili ukinuti ih skroz!
Jebena Rumunija koja je do juce bila 100 god. iza nas. daje proizvodjacima soje 500 e po ha uz dodatak iz EU ali neee, vi zelite sa alkosima biti braca. Bosna ima vece subvencije od nas a Srbija uzima od svoje dece kako bi napravila obraz prema njima i pomaze im u svakom pogledu!
Postoji mnogo toga u poljoprivrednoj politici nedovrsenog i niko i ne zeli srediti stvari jer ovako kako je, njima je najbolje a nas koji iskljucivo od ove grane zivimo ko nas kara jer budale moraju i dalje sejati kako bi nahranili porodice a neko skida slag na kraju godine i mi ostajemo goli dok vi zaposleni ipak ste dobili redovne plate.
Eto zato mozda i ne trebamo biti u istom kosu!

Smesan si koliko si zavidan na sve oko sebe,Evo za tvoju informaciju ladim jaja na poslu i imam platu 130000-150000 din i vise doprinosim drzavi nego ti sto radis ne znam koliko hektara, malo se bavim poljoprivredom iz hobija i nemam registrovano gazdinstvo I od drzave nemam ni dinar subvencije niti bilo kakve pomoci I ova tema me licno nikako ne pogadja ali ovo sto lupetate je zalosno

Isto onoliko koliko mene zabole za tvoje silne hektare koje radis i treba ti pomoc drzave da prezivis

Ljudi šta je vama? Pa svako bira svoj put i svoju sreću. Ovde svi zavide svima. Ovi što rade u firmi, ako hoće i puno zemlje da obrađuju ( a ne par hektara što je ostavio babo) ima da otegnu jajca i zašto onda da kukaju na čiste paore što zimi leže u toplom krevetu, a ovaj mora na autobus pa u firmu. Ali ovaj opet ima siguricu od plate i kad je suša i kad napadne buba i bolest, a ovaj nem pa pukne...,
Nije lako ni kod privatnika kad te napuši za svaku sitnicu i kad je besan i kad ga žena naljuti i kad ga deca ne slušaju, a na svojoj njivi polako, sam svoj gazda, niko ti ne soli pamet...
Znači svaka situacija ima svoje prednosti i mane. Nemojte kukati stalno nad svojom situacijom i samo zavideti drugoj strani.
Isto je tako i sa odnosom ratari-stočari...

Mlad i u punom zanosu, fakultetski obrazovan, zaposlen, radis poljoprivredu i prosvetlio sve seljake ovim postom jer vidis mi smo svi nepismeni!
ti i jos po neki koji su bili i u radnom odnosu i radili manje zemlje pa crkli od zavidnosti sto neko skida subvencije u keshu sa 100 ha a vi na vasu zalost ste imali registovano samo par ha.
Ne radi se o nepismenosti, nego o sebicluku.
Kao sto si i lepo rekao podignes 100ha u kesu, to je kod subvencija najbitnije. I da si i tad zeleo jos vise ugusiti manje kojima je celokupna subvencija koju dobiju npr na 5ha bila manja nego PIO za godinu dana. Tezak si slucaj.
Sve sto sam prethodno pisao ti si potvrdio.

Poslednja izmena:
ја сам радио у фабрици вештака и тамо се звао гребач

Ovo je malo tvrdji materijal od vestaka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh