Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ti si veci hobista od svih nas druze Pit, nisi ni upisao za poljoprivrednika, probao si nesto drugo i tad kad si i to batalio presao si skroz u poljoprivrednike.
Ti po sistemu nisam ginekolog, al mogu da pogledam. :ppozdrav: Sad bi jos i da te drzava subvencionise. :LOL::LOL:
Ako ti tako mislis eto meni ne pada toliko tesko to tvoje misljenje. Nisam nikog napao da je hobista, znas ti dobro o cemu sam pisao, a ne smatram ni sebe profesionalcem!

Znači isterao si želju posle dve godine zaposlenja, kod mene u kraju čist poljoprivrednik je samo onaj ko nije sposoban ništa drugo da radi

Znači isterao si želju posle dve godine zaposlenja, kod mene u kraju čist poljoprivrednik je samo onaj ko nije sposoban ništa drugo da radi
On kao cist poljoprivredni je nesposoban za sve ostalo, moze samo da radi poljoprivredu i od nje da placa racune i izdrzava svoju porodicu, a vi svi drugi sposobni niste to u stanju nego ste otisli na tudju kapiju. Takvima treba da se poklonis do zemlje kad pored njih prodjes

Nije to moj stav nego stanje u mom okruzenju

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

On kao cist poljoprivredni je nesposoban za sve ostalo, moze samo da radi poljoprivredu i od nje da placa racune i izdrzava svoju porodicu, a vi svi drugi sposobni niste to u stanju nego ste otisli na tudju kapiju. Takvima treba da se poklonis do zemlje kad pored njih prodjes
Treba biti jos sposobniji i raditi oba posla istovremeno a ne plakati za subvencijama

Nije to moj stav nego stanje u mom okruzenju

Ti izgleda živiš u kraju gde su sve nuklearni fizičari. Da ne poznajem taj kraj i da ne znam da su odatle 85 % stanovnika bili ili jesu u inostranstvu zaprepastio bi se. Tamo uglavnom rade kao astronauti, IT stručnjaci programeri itd...

па зар није у твом крају гомила гастабајтера Онда и они могу рећи да све што је вредело отишло преко а ови што незнају ништа остали код тате и маме и то је окружење

Ja nisam ni rekao da su doktori nauka nego da možda ima 10 posto kuća koje su čisto poljoprivredne

Sta reci! Danas si pokazao svima tvoje zalaganje na poslu! Vise na telefonu i u toaletu nego na radnom mestu.
Ja sam danas mojim zalaganjem na poslu iskopao 12 000 t uglja ako te neko pita i moje čatovanje na telefonu me nije omelo u vršenju poslovnih obaveza a toalet mi je čim izađem iz kabine a mogu i kroz prozor

Pa da sutra dan ne bih kukao za pomoć i da mirno spavam jer kod nas se nikad ne zna šta će biti sutra jer i sa 2 posla nisi siguran a kamo li sa jednim. Jer tako sam u mogućnosti.

Poslednja izmena:
Nekada nije trebala posebna pamet za poljoprivredu.
Npr naši dedovi su mislili da “lagerovanje do 2m” znači da Ureu treba što dublje zaorati pa su sa tom pameću od motike stekli traktore i objekte. Prodaš bikove kupiš tristaća, sagradiš objekte, kuću na 3 sprata. Prodaš repu, ne znaš gde ćeš pare. Od rezanca se plaćali svi troškovi. Ali su ruke i noge promrzle u čišćenju repe.
U današnje vreme ne treba ti grbina. Treba da si nasledio zemlju i uslove koji su se izgradili kada je moglo, ili pak da imaš muda da uletiš u kredit za pokretanje proizvodnje pa da se nadaš nebu i otkupu.

Pa ja mogu da kazem za sebe. Ja se bavim cisto poljoprivredom, u kuci nemam ni platu,ni penziju, ni decji dodatak, ni roditeljski dodatak- znaci nista, nikakav dodatni izvor prihoda. Od te poljoprivrede zivi nas 9, otac, zena, 6 dece i ja. Ne bavim se drugim poslom jer smatram 8 h radno vreme i kazi bar pola sata da odem i isto tolko da se vratim sa tog posla to je 9 h. Smatram da tih 9 sati nema para da me odvoji od zene, dece porodice jer zasto bi ziveo tudj zivot za ljubav nekih para, pri tome da sam nezadovoljan gazdom, platom, ophodjenjem, umesto da uzivam u svom poslu, zivotu, porodici..

Nekada nije trebala posebna pamet za poljoprivredu.
Npr naši dedovi su mislili da “lagerovanje do 2m” znači da Ureu treba što dublje zaorati pa su sa tom pameću od motike stekli traktore i objekte. Prodaš bikove kupiš tristaća, sagradiš objekte, kuću na 3 sprata. Prodaš repu, ne znaš gde ćeš pare. Od rezanca se plaćali svi troškovi. Ali su ruke i noge promrzle u čišćenju repe.
U današnje vreme ne treba ti grbina. Treba da si nasledio zemlju i uslove koji su se izgradili kada je moglo, ili pak da imaš muda da uletiš u kredit za pokretanje proizvodnje pa da se nadaš nebu i otkupu.
Nema svako isti kvasac!

Ne znam zašto mislite da mi koji idemo na posao smo nezadovoljni poslom i da nas tamo neko maltretira,kinji.Mogu da vam kažem da radim u stranoj kompaniji na dobroj poziciji i da imam osećaj da im je stalo do pravog radnika.Plata je odlična za naše uslove a meni mnogo lakši posao nego na Šećerani gde sam radio ranije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh