Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne radi se o nepismenosti, nego o sebicluku.
Kao sto si i lepo rekao podignes 100ha u kesu, to je kod subvencija najbitnije. I da si i tad zeleo jos vise ugusiti manje kojima je celokupna subvencija koju dobiju npr na 5ha bila manja nego PIO za godinu dana. Tezak si slucaj.
Sve sto sam prethodno pisao ti si potvrdio.
Ne razumem zasto sam tezak slucaj?! Zato sto ne volis istinu da cujes.
Vrati se nazad 10 godina i nadji mi jedan jedini post gde sam ja napisao da subvencije nisu trebali dobiti ljudi koji obradjuju 10 ili manje ha.
Hoces ja da nadjem u koliko si navrata ti napisao da su subvencije nepotrebne a pogotovu koliko su skodile poljoprivredi. Mozda su i imale neki los uticaj sto se tice skupljih arendi ali svakako nije trebalo da odustajemo tako lako!
Ti pokazujes zavidnost i sada kad radis par ha vise a da ne pricamo o onom vremenu od pre 10 god kad si puko od ljubomore sto neko dobije 14000 din po ha.
Posle 2010 u temi sam napisao desetine puta da ne treba biti zavidan i da svako dobije procentualno za onoliko koliko radi i ne treba gledati da neko podigne 1.5 miliona dinara jer to je isto procentualno kao i onaj koliko podigne za 10ha.
Vece ulaganje vise novca u igri, vise ha, vise novca od subvencije.
Manji ulog, manje novca u igri, manje ha, manje novca od subvencije!
Sta je tebii nelogicno tu niko vas ne moze shvatiti a ja tezak slucaj!

E više nikad ne bih u firmu!!
Bolje ovako malo pod kamion malo pauza
koliko hoćeš toliko radiš, niko nad glavom
A moje mišljenje SELJACI su razmaženi!!!!
Posmatram prvo mog oca
Radi 20_25ha ratarstva , ima uvek oko 50_100 ovaca oko 15_30 svinja i svira kurcu cele godine
Kad bi efektivno radio 186h mesečno mogao bi duplo ili troduplo posla da uradi
A on zna sve kaubojske filmove na pamet i sve životinje sveta i sve crtane filmove
To ti je posao zajebalo vek!!!!!
Ako je 19:30 to je pola osam NOĆU
Ako je 5:30 tp je jako rano prije šest
Ako je jutros stala pumpa od šprica onda ajde Luka ako je koja god muka ajde Luka

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Јандро за вас је само шума и пилана они који се истичу могу у столаре и тесаре

Ау момцови, ал' сте застранили, к'о да су вас затворили у четр' зида, као "граџане", па сте мало шизнули.

ОК, "свако ниси свој крст" и какав год да је, оном другом се чини да је његов већи. Тако је било и тако ће увек бити.

Укратко - мењајте тему! Смористе за медаљу!

Dobro peet ,nemoj se naprezati ne vredi,ovaj mladi je bar školovan i radi kod privatnika,ovi drugi jaše na grbači naroda u dr firmi,zaposlio se preko stranke,ladi muda na poslu telefon ne ispušta iz ruke koliko je zauzet poslom i živo ga zabole koliko košta kvar kad se desi i koliko dugo makine raditi neće,e a da mu se tako plata računa nebi imao vremena glavu dići,a ovako mu ladovina,bole ga kur njemu dobro tebe ko jebe,samo bi se nešto raspravljao i istresa pamet sveta ovde,dosadan ko onaj u temi maline.
Sa druge strane nisu nama krivi rusi koji su sila koja gleda sebe kao i eu nego lopovi domaći i budale koje glasaju za njih zbog svog dupeta.
Jel znaš kako je teško dići **greška iz fotelje nakon radnog vremena,taki se ne raduju baš što im prođe 8 sati mogli bi još da sede.

Savo mozes ti da se tesis i da ga tupis kolko te volja ali ja najbolje znam kad sam se i kako zaposlio i sta radim,koliko privredjujem i na cijoj sam grbaci.Mogu samo da ti kazem da si vise ti narodu na grbaci nego ja,ja svoju mesecnu platu zaradim za najvise 5 minuta i trenutno imam nepune 42 god starosti a 26 godine radnog staza a nekad sam radio za boks cigara ali nisam dao otkaz i ostao kuci da cuvam ovce vec sam sve izdrzao da bih dosao na ovaj nivo gde sam sad za razliku od nekih koji samo kukaju i ocekuju neku milostinju i tupe ga kako neko prima platu a ne radi nista i to uglavnom oni koji nemaju dan radnog staza.Evo ja te javno pozivam da dodjes kod mene nedelju dana i da Ides samnom na posao pa onda komentarisi ko je na cijoj grbaci.I da imas malo mozga video bi da nemam veze sa foteljom vec da je ovo proizvodnja a na glasanje sam bio jednom u zivotu 2000god.Ziv bio ti meni

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Vrati se nazad 10 godina i nadji mi jedan jedini post gde sam ja napisao da subvencije nisu trebali dobiti ljudi koji obradjuju 10 ili manje ha.
Hoces ja da nadjem u koliko si navrata ti napisao da su subvencije nepotrebne a pogotovu koliko su skodile poljoprivredi. Mozda su i imale neki los uticaj sto se tice skupljih arendi ali svakako nije trebalo da odustajemo tako lako!
Ti pokazujes zavidnost i sada kad radis par ha vise a da ne pricamo o onom vremenu od pre 10 god kad si puko od ljubomore sto neko dobije 14000 din po ha.
Posle 2010 u temi sam napisao desetine puta da ne treba biti zavidan i da svako dobije procentualno za onoliko koliko radi i ne treba gledati da neko podigne 1.5 miliona dinara jer to je isto procentualno kao i onaj koliko podigne za 10ha.

Jesi nekad radio u firmi, bio zaposlen ?

Jedno pitanje za clana barbula i sve ostale koji su zaposleni i cuvaju stoku bez namere da ikoga vredjam. Ko vam brine o stoci dok ste vi na poslu? Ko je hrani,muze,cisti joj ujutru kad ste sa zorom na poslu ili uvece kad radite na primer do 22-23 h?
Ja sam dok sam radio morao sam da bežim ko magarac.Sreća mi je bila što sam prešao u DZ-a ali da sam ostao u bolnici ne bih mogao.Ustanem u 5,odem da popalim kotlove (ako pada sneg počistim u 2 zdravstvene ustanove-onda ustajem ranije ).Posle dođem kući,namirim i pomuzem sa suprugom,odnesem mleko u mlekaru..Imao sam sreće što sam radio sam na 2 mesta pa sam celo leto bio slobodan.Posle doručka spremim hranu za stoku.Kotlove obiđem u toku dana još 2 puta i tako dok deca nisu prirasla.Bilo je dobro dok nas nisu odvojili od bolnice.Onda su počela preseravanja novopridošlih šefova koji se ne razumeju u moju struku pa ti govore šta treba da radiš.E tu ja počinjem da pucam polako.Taman sednem da muzem krave-evo zovu,hladno,toplo itd.Sistem je takav bio da može svak sestra da te pozove u bilo koje doba dana a noću iz apoteke ( one su bile fer) i ti moraš da se odazoveš.Trošiš svoje gorivo,svoj auto.Sada sam završio karijeru kao 80% invalid.Najkraće što može.
Ko radi neki ozbiljniji posao i mora da je na radnom mestu onda je to Sizifov posao i ja im zavidim. :ppozdrav:

Pricas kako neko tegli muda kad je neradan dan a ti na poslu sta radis, ako bi ti zalaganje u poslu kojeg radis bilo od 90% ne bi citao i pisao po forumu vec bi radio.
Zbog takvog zalaganja u poslu kojeg radis su mnoge institucije pukle u drzavi, jer su gledali samo platu, odmore, bolovanja, letovanje, beneficije itd.
Ja u svom poslu kad ga radim ne napravim sebi pauzu ni da pisam. Vec teram bar jos dva put okolo i ne pada mi na pamet ni srati na njivi kako ne bi vreme izgubio za razliku od nekih koji na poslu vise borave u klozetu kako bi pobegli od obaveza!
Ne pada mi na pamet sad u ovim godinama da se zaposlim za te pare a i ranije nisam hteo jer sam naviku pored oca stekao da radim u polju.
Nisam ni rekao da vama zaposlenima treba ukidati subvencije vec to da ste bili zavidni svakome ko je radio vise ha jer umesto da sebi napravite kalkulacije pravili ste drugima.
Vi zaposleni koji radite 10 ha ili nesto vise, na sav glas od ljubomore ste urlali kako su subvencije neporebne jer imaju negativne posledice po poljoorivredi.
Cela Evropa luda za vas i treba vas slusati kako pametujete jer vidis vi se razumete u poljoorivredu. Onda pored zaposlenja radite i poljoprivredu jer niko vam ne brani i borite se za svako dobro seljaka a ne palamudite kako samo kod nas treba drugi vid subvencija ili ukinuti ih skroz!
Jebena Rumunija koja je do juce bila 100 god. iza nas. daje proizvodjacima soje 500 e po ha uz dodatak iz EU ali neee, vi zelite sa alkosima biti braca. Bosna ima vece subvencije od nas a Srbija uzima od svoje dece kako bi napravila obraz prema njima i pomaze im u svakom pogledu!
Postoji mnogo toga u poljoprivrednoj politici nedovrsenog i niko i ne zeli srediti stvari jer ovako kako je, njima je najbolje a nas koji iskljucivo od ove grane zivimo ko nas kara jer budale moraju i dalje sejati kako bi nahranili porodice a neko skida slag na kraju godine i mi ostajemo goli dok vi zaposleni ipak ste dobili redovne plate.
Eto zato mozda i ne trebamo biti u istom kosu!
Druže,kad si od mene pročitao da ne trebaju subvencije.Nisam nikada nikom zavideo što radi više zemlje-jer je poređenje glupo-samo sam napadao stav da nama zaposlenima ne treba dati subvencije nego samo ko plaća PIO.Tako smo par godina ostali bez dinara pomoći od države.Vratite se malo u te dane pa ćete videti,ko je koga napadao.I dalje sam sa stavom da subvencije treba dobiti onaj koji radi zemlju.I bio sam protiv toga da isti PIO plaćaju i onaj sa 1ha i onaj sa 100 i više.

Hoćeš da nađemo.Do duše ti si bio na klackalici-malo si nas podržavao,malo kudio.Moram da priznam.

Jesi nekad radio u firmi, bio zaposlen ?
Zaposlen sam ja od dana kad sam iz vojske dosao a bio i pre toga ali ne bas toliko za stalno vec samo po potrebi kad je sezona bila uskocio u pomoc caletu.
Bio jedinac kod svoje pokojne majke i imao sam dosta slobode dok nisam porodicu stekao. Nazalost mlada je umrla pa vise nije imao ko da me vise razmazi.
Bio sam dve god. aktivan kao trgovac i batalio to.

Zaposlen sam ja od dana kad sam iz vojske dosao a bio i pre toga ali ne bas toliko za stalno vec samo po potrebi kad je sezona bila uskocio u pomoc caletu.
Bio jedinac kod svoje pokojne majke i imao sam dosta slobode dok nisam porodicu stekao. Nazalost mlada je umrla pa vise nije imao ko da me vise razmazi.
Bio sam dve god. aktivan kao trgovac i batalio to.
A koju srednju skolu si zavrsio ?

Sta sad na ispitivanju sam? 😀 Srednju ekonomsku
Pa ti si veci hobista od svih nas druze Pit, nisi ni upisao za poljoprivrednika, probao si nesto drugo i tad kad si i to batalio presao si skroz u poljoprivrednike.
Ti po sistemu nisam ginekolog, al mogu da pogledam. :ppozdrav: Sad bi jos i da te drzava subvencionise. :LOL::LOL:

Jel moze meni neko da objasni kako su poljoprivrednicima nekom na grbaci i kakve veze ima dal si ti imao radnog staza u firmi ili kod privatnika kao i sta je ko zavrsio od skole?
Licno ne vidim nikakvu prednost i da je nesto pohvalno u tome da ides kod nekoga ( negde) da radis, vec to posmatram kao nuzno zlo. Isto tako smatram da su obrazovanje, vaspitanje i inteligencija tri razlicite stvari..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh