Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema veze da li je privatna ili drzavna, isti su porezi.
Na 34500 neto plate
3070 din je porez na zaradu
6580 doprinos na pio
2420 doprinos na zdravstveno
350 doprinos za nezaposlene
To mu dodje oko 47000 bruto, na to jos poslodavac ima ukupno jos oko 8000 doprinosa za pio i zdravstveno

Vrlo je konfuzan sistem, i namerno je uradjeno tako! Da prosecan radnik ne bi imao pojma koliko ga drzava kosta.
Takodje je iluzija ono "na teret poslodavca" i "na teret radnika". Na kraju sve placa radnik kroz smanjenu platu.

Po toj tabeli plaćaju popovi, poljoprivrednici, pevaljke :D na to imaš još socijalno 10,3% na osnovicu koju plaćaš

Opet upadamo u vrzino kolo, Ali kad sme moderator da postavlja svoje teoreme smemo valda i mi? Da li si cuo za subvencionisana radna mesta? Da li si cuo da poslodavac dobija od drzave odredjenu sumu ako skine nezaposlenog sa biroa pa ga posle par meseci otpusti i zaposli novog takodje sa biroa. Sad je skoro objavljeno da dolazi investitor kome ce drzava subvencinisati svakoo radno mesto po 12000E Od tih dobijenih drzavnih para ima da im placa penziono i zdravstvo godinama. Znaci ne daje ni radnik iz svog dzepa, a neda ni poslodavac. Sad je pitanje ko drzavi ostavi toliko para? Radnik moze da obrne u vrednosti svoje plate kroz trosenje za hranu, troskove zivota. Na sve to placa PDV i akcize. Seljak otprilike isto toliko trosi plus repromaterijal za proizvodnju tj. gorivo, seme, hemija, rezervni delovi. Koliko tu ima placenog PDV, koliko akcize za gorivo? Eto drzavi para........ Za otvaranje novih radnih mesta.

Po toj tabeli plaćaju popovi, poljoprivrednici, pevaljke :D na to imaš još socijalno 10,3% na osnovicu koju plaćaš
Ajde ti kolega pročitaj na šta sam ja tebi replicirao, pa polako, korak po korak. Ja ti i rekoh da to nije šta ja pričam ali ne vredi. Podižem mesečnu platu 25800 dinara, jel to minimalac?
РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА ПОРЕСКА УПРАВА Датум: Саве Машковића бр. 3-5 Београд 11.03.2020.
ОБАВЕШТЕЊЕ
О ПОДНЕТОЈ ПОЈЕДИНАЧНОЈ ПОРЕСКОЈ ПРИЈАВИ ППП ПД Број пријаве (УИД) Врста пријаве Датум подношења ППП ПД 11.03.2020. Потврђује се да је појединачна пореска пријава ППП ПД коју је поднео порески обвезник RADOSLAV ADAMOVIĆ, ПИБ матични број са седиштем UČE ZEKOVIĆA 212, успешно поднета. Сврха плаћања Уплатни рачун PID-2-2020 840000000000484837 97 31.03.2020. 254 941
10,380.37 Модел ПНБО Позив на број Датум плаћања Шифра плаћања Шифра валуте Износ Број одобрења за плаћање је Обавештавамо Вас о подацима на основу којих можете да извршите уплату пореза и доприноса по одбитку.
ПОРЕСКА УПРАВА

Jel ovo poreska prijava?

Poslednja izmena:
Ne znam to, ali znam da na platu beše 120.000 ne mogu da budu toliki doprinosi. Mnogo je to

Dejina tabela je samo za PIO. Oni procenti su zapravo koliko je procenata prosecne plate.
@olalija Mislim da nije dobra ideja da ovako javno kacis sve svoje podatke. Sta znas kakvih ljudi ima>
Neto plata 120 000 kosta jos oko 80000 u raznim nametima

Da, za PIO po kojoj poljoprivrednici mogu da uplaćuju +10,3% zdravstveno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opet upadamo u vrzino kolo, Ali kad sme moderator da postavlja svoje teoreme smemo valda i mi? Da li si cuo za subvencionisana radna mesta? Da li si cuo da poslodavac dobija od drzave odredjenu sumu ako skine nezaposlenog sa biroa pa ga posle par meseci otpusti i zaposli novog takodje sa biroa. Sad je skoro objavljeno da dolazi investitor kome ce drzava subvencinisati svakoo radno mesto po 12000E Od tih dobijenih drzavnih para ima da im placa penziono i zdravstvo godinama. Znaci ne daje ni radnik iz svog dzepa, a neda ni poslodavac. Sad je pitanje ko drzavi ostavi toliko para? Radnik moze da obrne u vrednosti svoje plate kroz trosenje za hranu, troskove zivota. Na sve to placa PDV i akcize. Seljak otprilike isto toliko trosi plus repromaterijal za proizvodnju tj. gorivo, seme, hemija, rezervni delovi. Koliko tu ima placenog PDV, koliko akcize za gorivo? Eto drzavi para........ Za otvaranje novih radnih mesta.
Što je najluđe, može neko da te uzme sa Biroa i zaposli, a da ti o tome nemaš pojma !!!!
I pokupi subvenciju od par hiljada eura od države jer te uzima sa Biroa, a jedno duugooo izvesno vrijeme si bio na tome Birou !!!!
A kada nađeš sam posao, ustanovi se da novi poslodavac ne može da te prijavi jer si već zaposlen u drugoj Firmi na puno radno vrijeme !!!!!
Ludo, brale, ludo !!!!

Dejina tabela je samo za PIO. Oni procenti su zapravo koliko je procenata prosecne plate.
@olalija Mislim da nije dobra ideja da ovako javno kacis sve svoje podatke. Sta znas kakvih ljudi ima>
Neto plata 120 000 kosta jos oko 80000 u raznim nametima
Znam da nije dobro ali znam i šta pričam. Ukupni doprinosi PIO, ZO, porez na nezaposlene i porez na budale su 46 %.

Nisam siguran. Koliko znam knjigovođa to drugačije računa. Ja sam bez knjigovođe za SZR plaćao mnogo više po tabeli nego sa knjigovođom. Knjigovođa obračunava drugačije. Sada plaćam sam po tabeli kao dobrovoljno osiguranje jer ako se prijavim na poljoprivredu nema načina sa se odjavim ako mi krene nizbrdo.

A subvencije po radnom mestu su bile nekad, još za vreme Dinkića, 12000€ po radniku. Danas su mnogo veće. Kada se kod nas otvarao Vibac, gledao sam prenos na Palmu+. AV je držao govor i rekao da su im uplatili 4M€ ranije. Kada je krenuo na otvaranje proverio je da li je legla još jedna uplata od 4,5M€ i uplatiće im još samo ne zna tačno koliko. Uslov je bio da zaposle 200radnika.
“Mnogo je to para ali me ne potajte zašto toliko. Znam ja zašto, vreme će pokazati da je to dobro” rekao je AV. Šteta što ne snimih taj prenos. Umalo da šlogiram. 42,5K€ po radniku.

Sad tražim novinske članke o otvaranju Vibac-a. U svakom članku piše drugačije. Investitor od 60-80M € a vlada RS 8M€, kao da nisu prisustvovali istom otvaranju. Broj radnika 100, za dve 200 a za 3 godine 300, negde piše i 340. Čujem da imaju najbolje plate i uslove rada od svih Italijana, ali su i posle 5god sa malo radnika.

Ova trenutna pomoc privrednicima i onima koji trenutno imaju pravo na 30000 din je neto iznos na koji je primalac duzan da uplati doprinose u iznosu od oko 18000 dinara podeljenih na rate u naredna 24 meseca.

Ajd dođi kod mene da planduješ celu zimu i po leta ,bilo dobro kad je nezaposlenost bila velika a preko stranke se posao dobija ,Kako beše kolubara,dal sps ili palma,ko je tamo drmator?
Ne moram da dolazim ja kod tebe jer nemam vremena za plandovanje moram na posao,ja tvrdim da cist ratar ako nema stoke, godisnje minimum 4 meseca ne radi nista.A sto se zaposljavanja tice zaposlio sam se bez ikakve veze i stranke i u to vreme je mogao da se zaposli ko je hteo.Evo ja vec stizem na posao,nema za mene praznika a ti jos tegljis muda po krevetu

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh