Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da ali to nikome ne bode oči već im smetamo mi slepci koji radimo ceo mesec za neku siću pa bi da nas se reše kao da im nešto otimamo što je njihovo
Je*ote Barbula ti kao da si mali, kako misliš da se ja svađam sa Kostićem, Miškovićem, Knez Agrarom ili političarima koji su meni u mojoj katastarskoj opštini konkurencija? Jedino bih mogao sa Anom Ivanović ali nešto mi pao testosteron pa me ni žene ne zanimaju.. :haha: :haha: :haha: Njima ne mogu ništa pa onda moram iz frustracije da mučim nekog jadnika koji mi nije platio usluge 2 godine i sad me preskočio i dao zemlju drugom u arendu. Razumeš?

Dobijaju i domaći. Eno Matijević prvo dobio robiju, za kasnije ne znam da li je dao subvenciju te sad lepo radi :D
To za bunare i sadni materijal je subvencija. To se sada ne daje, daju se 3 minimalca svim zaposlenima i 100€ svakom ko ima pravo glasa.

Ma ajde subvencije...pisalo se preko 200 postova koji su obrisani, NIKO ali bas NIKO nije trazio subvencije u vidu nabavke kvalitetnih grla da li tovnih ili priplodnih, niko nije trazio subvenciju za busenje bunara i opremu za navodnjavanje, niko nije trazio subvencije za sadni materijal.
Svi bi sto vise ha da nakupe i sto veca subvencija po jedinici povrsine.
Verovatno zato sto se ratarstvom bavi naj veci deo seljacke populacije. Sadni materijal? Sta saditi? Cekati 5 godina pa doci mecki na rupu tj. otkupljivacima. Stocarstvo? Ove godine pukli sa junadima, svinje ne tako davno 110 dinara. Oprema za navodnjavanje? I u to se ljudi tesko upistaju. Ratarstvo im dodje kao neka sigurica. Savladali tehnologiju, ulozili dosta, ali za to treba veci broj ha.

Kod nas u BiH/RS, zaposleni koji ima prijavljeno poljoprivredno gazdinstvo da bi ostvario pravo na subvencije mora placati 1,5% od bruto plate, penzioneri oko 1% od penzije, sto bi se ovde reklo profi poljoprivrednici moraju placati socijalno u izosu oko 17€ mjesecno, za regresirano gorivo se uplacuje 2€ po hektaru za protivgradnu zastitu.

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Verovatno zato sto se ratarstvom bavi naj veci deo seljacke populacije. Sadni materijal? Sta saditi? Cekati 5 godina pa doci mecki na rupu tj. otkupljivacima. Stocarstvo? Ove godine pukli sa junadima, svinje ne tako davno 110 dinara. Oprema za navodnjavanje? I u to se ljudi tesko upistaju. Ratarstvo im dodje kao neka sigurica. Savladali tehnologiju, ulozili dosta, ali za to treba veci broj ha.
Pa realno ratari su prošli naj bolje,kakvi se traktori teraju i mašine,a vamo kukaju,pukli smo i na jagnjadima min. pucanje 50 -60 din do sto din,ko će nam platiti razliku u ceni,valjda država,jel cena rada zaposlenima pala ,nije,sad im mala plata a do pre 4 god dok sila nije napustila Srbiju za boljom platom su se otimali za radno mesto,ćuti bar imamo posao,ne daj bože otkaz.
Što se kaže sekiram za tebe ko ti za mene.

Nisam se ranije interesovao, a sad da pitam kolege, koliko mesečno ili ukupno godišnje plaćaju profi paori svoje obaveze prema državi za penziono i socijalno a nisu u PDV ?

Menja se situacija svuda u svetu. Virus gubi snagu. Iako vrtoglavo raste broj obolelih, smanjuje se broj slučajeva na intenzivnoj. Bilo je 5%, sada je 3% teških slučajeva. U konačnom zbiru smrtnost je i dalje visoka. Virus se ponaša kao hibridne sorte. Prva reprodukcija je najbolja a svaka sledeća gubi kvalitet. Sada baš deluje da je pobegao iz Vuhan laboratorije i napravio pokolj tamo gde je brzo stigao.
d5b6d3605544e7a7ed1f721703d8c40c.jpg

Stalno ponavljam, usluge su budućnost !!!!
Od proizvodnje imaš samo savijenu grbaču i polagano gubiš i ono što si imao, i zavaravaš sebe da ćeš uspeti da se izboriš, ali, na duže staze, griješiš....Čak i da uspeš, svakako ćeš u nekom trenutku biti predmet nekog "oporezovanja", da ti se na "fin" način, slikovito, malko "podrežu krila"....
Bavim se poslom kojim se bavim a ima veze s poljoprivrednom proizvodnjom i mnogo putujem po Srbiji, te tako viđam svakodnevno i ratare i voćare i stočare i svaštare, jedino sigurno u svemu tome je usluga, bilo kakva prema drugim i trećim licima...
Naplata ?
Sigurno je lakše naplatiti u svome ili susednim selima neku uslugu nego od tajkunskih, rođačko-minimafijaških "firmi" za "prodate" (predate 😂 ) proizvode....
Kakvih sam se samo u poslednjih 8 godina nagledao, da Bog sačuva kakvi su smradovi, ali danas u ovoj "državi" jedino takvi imaju nekakav "kapital" pa im se omogućava da ga "ulažu" u jedinu preostalu stvar koja nije prodata ili privatizovana, pa pod floskulom "investitora", bukvalno im se poklanjaju hektari i hektari državne zemlje za neku proviziju koja završava u džepovima onih koji su tu "šemu" i smislili...
Naravno, pretpostavljate na "koje" ukazivam....

Kod nas u BiH/RS, zaposleni koji ima prijavljeno poljoprivredno gazdinstvo da bi ostvario pravo na subvencije mora placati 1,5% od bruto plate, penzioneri oko 1% od penzije, sto bi se ovde reklo profi poljoprivrednici moraju placati socijalno u izosu oko 17€ mjesecno, za regresirano gorivo se uplacuje 2€ po hektaru za protivgradnu zastitu.

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
Sve se svodi na to da dok sve platiš ostane mala razlika u cjeni goriva.Ja sam prošle godine računao imam 330 km subvencije a 1 posto plate protugradna zaštita koja ne pokriva moju opštinu i vodoprivreda iznose 245 km.Tako da sam odustao.Jedino penzioneri imaju račun to ganjati.

I to MORAŠ platiti ako si nezaposlen, a poseduješ samo 1/2 hektara na svome imenu !!!!!!
Bez obzira sto nemaš registrovano poljoprivredno gazdinstvo !!!!
Sve je "u kompjuteru" i ide automatizovano, samo dobiješ rešenje s obaveštenjem o zaduženju....

Menja se situacija svuda u svetu. Virus gubi snagu. Iako vrtoglavo raste broj obolelih, smanjuje se broj slučajeva na intenzivnoj. Bilo je 5%, sada je 3% teških slučajeva. U konačnom zbiru smrtnost je i dalje visoka. Virus se ponaša kao hibridne sorte. Prva reprodukcija je najbolja a svaka sledeća gubi kvalitet. Sada baš deluje da je pobegao iz Vuhan laboratorije i napravio pokolj tamo gde je brzo stigao.
d5b6d3605544e7a7ed1f721703d8c40c.jpg
Ta mani ga uvek ima i novih hibrida :haha:

Da li tebe neko prisiljava da živiš isključivo od poljoprivrede, i niko se ne protivi subvencijama već da budu isti uslovi za sve ali vama više odgovara da plandujete celu zimu i pola leta i da vam država popunjava rupe

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh