Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zavisi kog proizvoda, tj da li imamo hiperprodukciju ili je taj proizvod deficitaran.Samo sto povecanje proizvodnje prati pad cene tog proizvoda
Hibrid ili sorta,pitanje je sad ???Menja se situacija svuda u svetu. Virus gubi snagu. Iako vrtoglavo raste broj obolelih, smanjuje se broj slučajeva na intenzivnoj. Bilo je 5%, sada je 3% teških slučajeva. U konačnom zbiru smrtnost je i dalje visoka. Virus se ponaša kao hibridne sorte. Prva reprodukcija je najbolja a svaka sledeća gubi kvalitet. Sada baš deluje da je pobegao iz Vuhan laboratorije i napravio pokolj tamo gde je brzo stigao.
Ma jok,ne treba. Bitno je samo da imas 3 godine zivota za bacanje. Najmanje. Sejao moj komsija,pa mi prica.pa i tu treba milion dozvola
Ni jedan zaposleni se ne protivi subvencijama za razliku od "poljoprivrednika" kome smeta jer i zaposleni dobija.. Svako ko ima neto platu 35000 odbija mu se od bruto plate godisnje vise za penziono i zdravstveno od ijednog "poljoprivrednika". Zamisli da se od tvoje ili moje ukupne robe koju plasiras na trziste odbije 30% koliko zaposlenom skidaju sa bruto zarade i to obracunava kao porez na zaradu za socijalno i penziono?To pitaj zaposlene koji se protive subvencijama i koji zele da budu u istom rangu sa poljoprivrednicima koji iskljucivo od poljoorivrede zive.
Ovo već nije tačno. Prvu godinu kad sam ušao u PDV moj knjigovođa je shvatio da hoću da idem na veliku penziju pa me prijavio na trostruki minimalac, kao samooporezujući sam plaćao 12 meseci po 34000 din mesečno plus njemu 8400. Rekao mi je da se neki tip iz Golubinaca, duvandžija, prijavio na 120000 platu i plaća 55000 mesečno obaveze.Ni jedan zaposleni se ne protivi subvencijama za razliku od "poljoprivrednika" kome smeta jer i zaposleni dobija.. Svako ko ima neto platu 35000 odbija mu se od bruto plate godisnje vise za penziono i zdravstveno od ijednog "poljoprivrednika". Zamisli da se od tvoje ili moje ukupne robe koju plasiras na trziste odbije 30% koliko zaposlenom skidaju sa bruto zarade i to obracunava kao porez na zaradu za socijalno i penziono?
Mozda taj duvandzija i repu seje.Znači treba raditi duvan.
Repa mu je hobiMozda taj duvandzija i repu seje.
Sad plaćam 10 381 dinar mesečno, vratio sam se na minimalac a knjigovođa na fabrička podešavanja.U kojoj to firmi skidaju toliko? U državnim jeste tako. Privatnicima je dozvoljeno da kao u komunizmu isplaćuju na šalteru, tako da niko ne zna koliko mu se uplaćuje.
A drugo, ove strane firme kojima je poklonjeno zemljište i date pare za izgradnju, one drugačije obračunavaju doprinose. Bar tako sam video u listi koju dobijaju radnici. Njima se od bruto iznosa odbija 20% za dažbine državi pa na 30.000 su ima odbijali 6.000 za dažbine a 24.000 isplata kada je minimalac bio 27.000. Mislim da je slično i u poljoprivredi. 110.000 plaćaš godišnje. Ako imaš knjigovođu onda ti on sabere manje kroz radne sate ali ti uzme tu razliku za vođenje knjiga. Kad imaš više prijavljenih onda ima smisla naći dobrog knjigovođu.
Ajd dođi kod mene da planduješ celu zimu i po leta ,bilo dobro kad je nezaposlenost bila velika a preko stranke se posao dobija ,Kako beše kolubara,dal sps ili palma,ko je tamo drmator?Da li tebe neko prisiljava da živiš isključivo od poljoprivrede, i niko se ne protivi subvencijama već da budu isti uslovi za sve ali vama više odgovara da plandujete celu zimu i pola leta i da vam država popunjava rupe