Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je neko skoro radio postavljanje gips ploca na zid umesto malterisanja? Koliko okvirno izadje materijal plus ruke po kvadratu?

Dakle da rezimiramo da treba svima koji se bave isključivo poljoprivredom dati olakšice i drugačiji vid subvencionisanja od od oljoprivrednika koji svoj prihod ostvaruju pored poljoprivrede i na drugi način .

Kad moderator nema volju ne treba pi.ati uz vetar. Diskutovalo se argumentovano kako ko misli, bez nekog vredjanja i trebalo je temu samo prebaciti. I sam moderaator je debelo ucestvovao u diskusiji.Ali kao sto sam vec rekao ako je tvoja lopta uvek ces igrati fudbal.

Poslednja izmena:
Daj neki argument, zbog čega neko ko radi samo poljoprivredu treba biti nagrađen a ko je pored poljoprivrede zaposlen u nekoj firmi treba biti kažnjen. A na primer ako neko pored poljoprivrede ima nekog u inostranstvu ili nekog deviznog penzionera kako njega kazniti.

Ako se već isplaćuje svim zaposlenima 3 minimalca, onda treba isplatiti i zaposlenom u poljoprivredi, pa čak i samozaposlenom. Mnoge SZR nisu u PDV, i dobili su svi dozvole da rade do 18h, pa i 24h ko je tražio a dobiće i po 3 minimalca. Ne vidim razliku između obućara i zemljoradnika.
Mislio sam da će nešto da promene međutim ostaje da poljoprivredi nema ni cvonjka. Realno je onda i da nisu dali 4.000 polj. penzionerima.

Uvek ce biti za i protiv, sve je vec receno ako si pratio.
Pratio sam ja ali sve je pisano samo kao nečija želja ali niko nije dao ni jedan argument već je predstavljeno ka da onima koji su zapošljeni država ili poslodavac poklanjaju pare a ne da to zarade,kako bi tek onda trebalo da se posmatraju ovi kao strani investitori kojima država praktično poklanja gomile para

Pratio sam ja ali sve je pisano samo kao nečija želja ali niko nije dao ni jedan argument već je predstavljeno ka da onima koji su zapošljeni država ili poslodavac poklanjaju pare a ne da to zarade,kako bi tek onda trebalo da se posmatraju ovi kao strani investitori kojima država praktično poklanja gomile para
Pa upravo kako si napisao, njima država i poklanja gomile para...

Ma ajde subvencije...pisalo se preko 200 postova koji su obrisani, NIKO ali bas NIKO nije trazio subvencije u vidu nabavke kvalitetnih grla da li tovnih ili priplodnih, niko nije trazio subvenciju za busenje bunara i opremu za navodnjavanje, niko nije trazio subvencije za sadni materijal.
Svi bi sto vise ha da nakupe i sto veca subvencija po jedinici povrsine.

Мени се више то чини као да држава њих "подкупљује" да они овде отварају "фабрике". Кад погледаш, испада да је њихово само да донесу покоју машину у ту халу.....све остало ови "наши" плаћају. Где је ту логика, бога питај......па ја би радије да они нашима дају него странцима тамо незнам ни ја којима.

Послато са Mi 9T помоћу плуга

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh