Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma nevolim da palamudim ali samo logicno. Evo npr SAD predsjednik Tramp ,licno laicko misljenje ima i dobrih i losih strana . Zanimljivo je komentarisati jer su bitni njihovi potezi a u poljoprivredi i ekonomiji da nepricam. E sad kad cujem od nekih clanova bilo kakvu kritiku na Putina ili Rusiju nista necu recu . Otkud bas sve savrseno i nama uzorno , sumnjivo je kad nekoga gledate tako zaljubljeno a ljubav je slijepa

Sama činjenica o sprovedenom bombardovanju '99 i podršci sprovođenja oluje '95, je dovoljna da se kod nas Srba ti Ameri nemogu oprati nikada(ne zaboraviti plemenite engleze a ni časne francuze).
Btw, nebih da zvučim kao onaj iz balkanskog špijuna, ali proverio bih ja šta su nam ameri poslali, pa ako je i bez reklame.

Poslednja izmena:
Pada sneg, kafana ne radi...
b8a4534bfed580a20c842ca1c78ae521.jpg

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Pre 20 godina Ameri i Rusi... kao da se radi sprint na 100m gde su Ameri na 50m do cilja,a Rusi tek krecu, sad su zajedno tu negde na 90-ak metara od cilja, pa ko duze izdrzi finis.
Bio sam u Rusiji i video zasto velicaju Putina, to sto mi uz duzno postovanje nazivamo zabitima neka sela koja su na 10-50km od grada pa je tesko ljudima, iako imaju prodavnicu, infrastrukturu... da vidis kako je tek u Sibiru ziveti, a ljudima se vraca polako standard i otvaraju se radna mesta po celoj drzavi. Zapravo nije ni bitno koliko imaju, ljudi su zadovoljni zivotom tamo generalno.

Tamo 89-te cekali su u redu po pola kilometra za pola litre ubudjalog piva , praznu flasu morali donijeti, meso mogli da vide samo na slici , normalno da im je sad odlicno.

Jutros na Prvoj emituju klip gde neka referiše Putinu kako neopravdano dižu cenu. Putin isipa rešenje u jednoj rečenici:”Oduzmite im dozvolu za rad”. Nisam čuo baš o čemu se radi, ali sam shvatio video.
Smešni zaostaci komunizma. Tako je Milošević kod nas zamrzavao cene pa smo kupovali zejtin i šećer na pijacama. Danas roba vredi onoliko za koliko se proda. Država može da kontroliše cenu samo onoga u ćemu drži monopol. Struja, voda, nafta, duvan i slično. Sve ostalo, da bi funkcionisalo mora da bude slobodno tržište ili će da nestane.

Гледао сам видео, ради се о апотекама које су дигле цене заштитних маски.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Da, nije ni cudo sto ih nema u prodaji. Po dobroj ceni svi bi jurili da proizvedu i prodaju, ovako je potraznja drasticno skocila a proizvodnja ostala ista - nestasice. Isto vazi i za brasno npr, ne mozes nigde da ga nadjes da kupis.

Danas počinju italijani kod nas da proizvode maske. Imaju ogroman kapacitet, ali mislim da će to da ide za izvoz pošto naši zvaničnici nisu njih najavili kao potencijalne proizvođače.

Petre brasna, zita, kukuruza ima kolko hoces, rekao je predsednik i da ce mo da izvezemo i siptarima i muslimanima u bosni i crnogorcima...

Pre dva meseca mlinari spominjali kako imamo pšenice do nove žetve, a Vučić prča na tv-u da imamo pšenice i za godinu dana

Da, nije ni cudo sto ih nema u prodaji. Po dobroj ceni svi bi jurili da proizvedu i prodaju, ovako je potraznja drasticno skocila a proizvodnja ostala ista - nestasice. Isto vazi i za brasno npr, ne mozes nigde da ga nadjes da kupis.

Svakakve price sam procitao , ali da nema brasna u po vojvodine. Juce bio u malo vecoj tgovini , ima svega , friskog pekarskog kvasca u frizideru na gomili oko 50kg , ona pakovanja od pola kg.

Juce oko podne vidim kamion iz Srbije stao na cesti kraj trgovine, ukljucio sva 4 zmigavca (Sid 15-20 km dalje) , vozac istrcava iz trgovine u kamion sa nekoliko vekni hleba u rukama kao naramak drva, izgleda ovdje prave bolji nego u Sidu:ROFLMAO:.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh