Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je novost i za mene,inače sam danas pričao sa komšijio sns kadrom i preds. mes. zajednice i nešto mi priča da se treba u ministarsvo prijaviti i bla bla,a sinoć zovem tu iz sela pandur inače je u dežurani a ne na ulici i kaže da posle 8 ni slučajno vani,a ja teo noću ići raditi.
Ako dobijes dozvolu mozes ici nocu.A dobices dozvolu ako radis nesto sto je neodlozno i sto se ne moze uraditi van policijskog casa.Dozvolu dobijas pojedinacno za svaki dan za koji podnosis zahtev.
Dakle,zahtev mora biti opravdan.

Znaci za svaki dan ako imas da radis u polju i ostanes do kasno uvece moras svakodnevno da saljes zahteve za odobrenje ?

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Za sada se i svi zaposleni u drugoj i trecoj smeni prijavljuju posebno za svaki dan,koliko ja znam.Resenje ce se sigurno naci jer nikome nije u interesu da njive budu neobradjene.Pogotovo jer ce policijski cas pocinjati od 17 h.Mozda ubuduce bude i trajao 24h,pa se mora naci resenje za sve koji imaju radnu obavezu.Suvise je komplikovano da svakodnevno dobijaju potvrde i dozvole.

Ja ne mogu prohod tifona namestiti 12h to je malo,a da svaki put vucem kuci tifon i agregat ni to nije posao... preko dana duva vetar ne vredi pustati... pitao sam u mesnoj kancelariji kaže da ne vredi slati jer ima jako puno zahteva ne stižu da obrade... Nekome ispada moja objava smešna ali me nije uopste... jer ko navodnjava zna šta je patnja.

Ja ne mogu prohod tifona namestiti 12h to je malo,a da svaki put vucem kuci tifon i agregat ni to nije posao... preko dana duva vetar ne vredi pustati... pitao sam u mesnoj kancelariji kaže da ne vredi slati jer ima jako puno zahteva ne stižu da obrade... Nekome ispada moja objava smešna ali me nije uopste... jer ko navodnjava zna šta je patnja.
Ipak ti podnesi zahtev sto ranije mozes.Npr. u ponedeljak za sredu,u utorak za cetvrtak,itd...

Za sada se i svi zaposleni u drugoj i trecoj smeni prijavljuju posebno za svaki dan,koliko ja znam.Resenje ce se sigurno naci jer nikome nije u interesu da njive budu neobradjene.Pogotovo jer ce policijski cas pocinjati od 17 h.Mozda ubuduce bude i trajao 24h,pa se mora naci resenje za sve koji imaju radnu obavezu.Suvise je komplikovano da svakodnevno dobijaju potvrde i dozvole.
Mi koji radimo po smenama smo dobili potvrde da moramo da idemo na posao dok traje zabrana I to je to,upravo stigao sa posla i nema nigde ni jedne patrole na 25 km.A samo nam fali ta zabrana od 24 casa pa vise ljudi ce umreti od nje nego od virusa

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

E crnogorci se neceg pametnog dosetili,ko je dosao iz inostranstva imenom i prezumenom govore da ljudi znaju pa ako prekrsi samoizolaciju da prijave

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Znaci za svaki dan ako imas da radis u polju i ostanes do kasno uvece moras svakodnevno da saljes zahteve za odobrenje ?

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Za svaki dan mora da se prijavljuje, neke firme izdaju interne radne naloge za one koje kaci treca smena.I oni sto naprmier rade od 22h trecu smenu dobijaju dozvolu samo od 21 do 22h za kretanje.Mada kazu da ti interni nalozi ne prolaze kod policije vec mora da se prijavi PU.

Sto se tice pojoprivrede, za sad samo vocari mogu da se prijave zbig agrotehnickih mera jer najavljuju hladno vreme, pa cak i tada ima neki kriterijum za odobravanje.Tj ne dobiju svi dozvolu, zavisi od procene ovih iz zastite.

Ako uvedu 24 satnu zabranu kretanja,sta cemo onda?a i kako ja da trazim dozvolu od mupa,ako mi je najbliza stanica na 17 km,i nemogu da odem do nje zbog te zabrane.Mora da se radi ako ce da nas hapse po njivama onda,,,

Pa ti kao fizicko lice ni ne mozes da podnosis zahtev PU, vec to treba neko da odradi za tebe.To je sada na ministarstvu poljoprivrede da vidi sta i kako.

Сад читам ухваћени у кршењу полицијског часа и изолације осуђени по убрзаном поступку на 6 месеци затвора условно, 2 године ако прекрше. Они наравно признали и склопили споразум.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

I da ti je policijska stanica pored kuće, ne pomaže. Nema ulaza u stanicu. Prekinuti su svi poslovi u direktnom kontaktu. Samo onlajn ili preko pošte.
Policajski službenici moraju da se zaštite jer ako kod njih uleti epidemija, neće da ima ko da čuva red.

Jutros me probudi potres. Slušam na TV da je bio kod Zagreba i ima dosta oštećenih zgrada. E sad jedni savjetuju da stanari izađu iz zgrada dok se ne utvrdi stepen oštećenja i bezbjednost a ovi drugi kažu da se ostane u kući zbog virusa.
Kod nas se dobro osjetilo i trajalo oko 10-tak sekundi ali nema oštećenja. Druga dva su trajala kraće i bili slabiji.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh