Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja imam cerkicu od godinu dana, a zena mi radi u apoteci . Maske za lice nemaju ni za sebe,a starci navalili ko maloumni kupuju sve lekove koji postoje. Plus u porodici imam 4 starca koji su vec na kraju zivota sto bi se reklo. Meni vala nije svejedno

Da da... Nemoj slučajno da se neko vakcinise. Ko zna sta nam daju. Vrvt male samlevene vanzemaljce. Strasno dokle ide ljudska glupost. Da bi se stekao kakav takav kolektivni imunitet, vakcinacija mora da bude 60%. Nas poznati virusolog u penziji Ana Gligic koja je medju prvima u svetu izolovala Marburg virus kaze ukoliko se sto pte ne pronadje vakcina, virus moze preci u sezonski jer mutira. I tek onda smo ga ugasili. Ali nebeski narod je pametniji i od Boga, pa ce da se nalila rakije, slanine, belog luka i bice mu super.

Da da... Nemoj slučajno da se neko vakcinise. Ko zna sta nam daju. Vrvt male samlevene vanzemaljce. Strasno dokle ide ljudska glupost. Da bi se stekao kakav takav kolektivni imunitet, vakcinacija mora da bude 60%. Nas poznati virusolog u penziji Ana Gligic koja je medju prvima u svetu izolovala Marburg virus kaze ukoliko se sto pte ne pronadje vakcina, virus moze preci u sezonski jer mutira. I tek onda smo ga ugasili. Ali nebeski narod je pametniji i od Boga, pa ce da se nalila rakije, slanine, belog luka i bice mu super.

Poenta je u tome da je Torlak devastiran,kao i svi drugi instituti u zemlji.Neki su rekli-Kakvi nasi instituti,sta znaju oni,glupi i zaostali?Oni ne umeju nista da smisle.Imaju pametni ljudi na Zapadu da razmisljaju,da istrazuju i da investiraju...Ostalo je istorija.Ali ne bih sada o tome.
Torlak ipak treba da upregne sve resurse i da proba da napravi serum,vakcinu,bilo sta.Nisam iz medicine,ne znam sta moze da se uradi,ali sigurno da vredi pokusati.
Svako ko napravi vakcinu ce prvo misliti na sebe,pa na svoje bliske saveznike.Mi dok dodjemo na red...To je najmanje pitanje novca,bice tu i drugih uslova.
Vidite koliko je tesko sada kupiti respirator-Niko nece da proda.A nas zdravstveni sistem je slab.Mi smo jedna od najstarijih nacija u Evropi.Zato je veoma vazno da budemo disciplinovani.Ne smemo ovo olako shvatati,ali sada panika i jadikovanje nece pomoci.
Mozda nesto naucimo iz ove krize.
Sve sto nas ne ubije,ojaca nas!

Jeste to sve devastirano. Razumem sve. Torlak je uvozio životinje za testiranje (tako smo i dovukli neke viruse), ali nazalost u doba kapitalizma to je poprilicno skup sport postao, a nasi demagozima u poslednjih 30ak plus godina druge stvari postale prioritet.

Tacno, evo ja prvo nikom nista ne verujem sto dolazi iz usta vladaoca i njegovih medija
oterali su vrhunske strucnjalke iz nasih instituta postavljaju konobare i zanatlije na odgovorna mesta (ne potcenjujem ta zanimanja)
Kada mozda bude u nemackoj ili madjarskoj obavezna vakcinacija sa "tom i tom" vakcinom mozda i poverujem
Dal ce za migrante biti obavezna vakcinacija?

Sta te briga za koga je obavezna vakcinacija, ti kad se vakcinises si bezbedan i totalno te ne tangira to sto neko nije vakcinisan.

Te protivnike vakcinacije koji su poslednjih godina izmilelli treba goniti do Bozije kuce kad sve ovo prodje.

Slusam na radiju pre mesec dana bila 3 zarazena u Italiji. Bog te video ,sta li ce tek kod nas biti. Iskreno osecam neku vrstu straha, imam 2 mala deteta. Trudimo se jos od pojave prvih zarazenih da se sto manje krecemo u guzvi. Moze da.prica ko sta hoce mi preziveli ovo ono itd, ali sa virusima nije zezanje. Narocito jer smatram da.ovo nije nastalo slucajno i samo od sebe. Pitanje je samo sta se krije iza svega.

Italija je poseban slucaj jer joj sd virus uvukao u zdravstvo.Jer su im lekari bili na skijanju, a virus shvatili kao salu.

Italija je cist primer gde neodgovornost moze da nas odvede.

Nisam ja protivnik vakcinacije u globalu nego nametnutih resenja kao sto je sa mmr, daj mi izbor da biram a ne da nekom pravim biznis
tako i sa mogucom vakcinom od ovog virusa, mozda ce uvesti nesto sad na brzinu smuckano sa nepoznatim posledicama u buducnosti
sad razumem za hronicne bolesnike koji i mozda nemaju drugi izbor ali npr. tretirati celu populaciju sa necim ne proverenim je po meni ludost

Postoje dve opcije vakcinacija ili da se ide na to da pustis da se organizam sam bori i stekne imunitet.E sad problem je sro taj covid moze da mutira znatno brze nego sto organizam stvori imunitet.Niko ne moze da te natera da se vakcinises, ali kad je ovakva situacija hronicni bolesnici i oni zdravi sa losim imunitetom.

Neko pominje profesionalne sportiste kao primer za zdrav organizam, a oni sz totalno suprotno, velika vecina njih su masine stvorene hemijom za koje i ovaj virus moze da bude koban.Preoptereceni i vestacki stvoreni, pitanje je kako takav organizam moze da se bori sa virusom.

Evo u Kragujevcu je preminuo decko, doduse od obicnog gripa, ali za 2 dana ga je odne obucan grip jer ga je nosio na nogama, dakle potpuno zdrav i mlad covek.

Evo prošao sam autom do prodavnice, kiosk ne ulazim unutra!!!!
Usput 3 djeda 80+ god i baba 80+ god zjakaju po selu!!!!
Sve to u LOGOR!!!!!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Bolje je da Torlak napravi vakcinu,zbace sta je napravio.Ko zna kakvu nijansu vakcine nam isporuce Amerikanci ili neko drugi.Ko moze odgovorno tvrditi da ovo nije biološki rat?Italijani su u poslednje vreme nesto petljali sa Kinezima.A ovih dana stiže preko 20 000 američkih vojnika u Nemačku i krecu se opusteno kroz Evropu.Ne tvrdim nista,samo nemam poverenja u zvanična objasnjenja.Mnogo je ovde nejasnoća.

Tek kad ti je virus blizu shvatis situaciju. Ovde zarazeno zvanicno 7 a nezvanicno i vise plus dosta njih u izolaciji. Pokupila dvojica u Italiji pa se prosirio. Jos pre 4 dana zatvoreno sve osima pumpi, apoteka, prehrambenih prodavnica, poljoapoteka i veterinarskih radnji. Ja zivim u gradu, do imanja gde su mi masine i stoka moram kolima. Prolazim kroz centar grada svaki dan, i svakim danom je sve manje ljudi po ulicama uzimaju se u pamet.

Mozda ne bi bilo lose da se uvede zabrana kretanja 24/7, jedino tako ne bi mogao da se prenosi.
Jutros drugar dosao u selo, kaze u Sapcu narod kao da je poludeo, sve puno preko dana, opusteni, nije registrovan jos u gradu.
Inace se slazem da nisu cista posla, siguran sam da je krenulo iz necijeg interesa, jbg proslo je vreme kad se ratovalo oruzijem.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Puno ljudi neshvataju to ozbiljno,tek kad budu okruzeni time onda je vec kasno,citam da ovaj u italiji sedam dana uopste nije imao nikakve simptome a imao taj virus

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

“Daj mi izbor” neko teče. Pa vakcina nije poluosovina pa da biraš volj’ti kineska, indijska, turska.
Virusologija je grana u koji se ne razumeju ni doktori opšte prakse, a kamoli mi što nemamo veze sa medicinom.
Nakon gostovanja Predraga Kona u Utisku Nedelje, mnogo više poverenja imam u njega. Čovek radi svoj posao, ništa ne krije a između redova je dosta toga rekao o našem smešnom vođi i sistemu.

Taj isti Kon je bio u emisiji sa onom budalom Majstorovicem ili kako se vec preziva, koji je pricao da je ovo "najmsesniji virus u istoriji" i potvdjivao njegove teze.

Ti epidemiolozi su bili kljucni pre svega ovoga, a Kon se smeskao na konferencijama i sad prebacuje loptu sa epidemiologa na lekare.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh