Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
nije kolega ovo sprdnja vec predostroznos i skola kako su prosli Italijani koji nisu na vreme reagovali kad su prvi simptomi se javili kod njih vezano za virus...znas ono kad naprave auto i posle godinu dana izadje fl istog auto to jest facelift sto znaci usavrsavanje postojeceg.e tako i kod nas,samo ispravljamo greske i cuvamo nas narod od virusa i ucimo na tudjim greskama sto je veliki plus za nas!!! zivela Srbija

Другарица живи у Бергаму каже умиру и деца и млађи од 30-40год падају људи ко муве, општа паника тотални хаос, тако да не причај **greška.Кад будеш окружен лешевима око себе онда ћу те питати чији је здравији разум

Prelistajte temu,neko je okacio link neki u vezi toga.
Sad se cuo sa drugarom kaze sinoc na 20km 6 patrola ga zaustavljalo.
Danas nije hteo da ide na posao, u firmi ne daju nikakvu potvrdu da radi posle 20:00 a panduri rekli ako ga nahvataju i veceras kazna ga ceka.
Isto vazi i za nas sa radnim masinama na putu.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Ne vrede ti potvrde nista, traze da budes prijavljen valjda lokalnoj PU od strane poslodavca.Mnogi su sinoc imali problema sa urednim potvrdama od poslodavaca sa sve pecatom, kazu ne moze tako.

Problem je policijski cas i zabrana kretanja, ne moze se od jednom na silu zavesti red ako je drzava cijelo vrijeme u rasulu, isto je i kod nas u RS/BiH, ovo je klasicno zastrasivanje naroda i pokusaj da se sto vise uzme novca od naplate kazni.
Da neko ne misli da ne podrzavam borbu protiv epidemije ali moze se to raditi na znatno humaniji nacin.

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Policijski cas po meni nema nikakvog smisla, nocu ionako nema guzve pa nema ni potencijala za sirenje zaraze. Bolje da se isti broj ljudi rasporedi na duzi broj sati, manje guzve.

A koji je to humaniji nacin, kad ti u zemlju udje 60 i kusur hiljada gastarbajtera koji moraju da se pokazu u selubda su dosli?Jer nije dosao ako se ne provoza kroz selo i prica kako je u Nemackoj haos, ali dobra plata.

Ili kad kazes ljudima 65+ sedi kuci najugrozeniji si, a ujutru ulice pune tih od 65+.

Veću glupost nisu mogli da urade,danju može gde ko hoće a noću zabrana,pa ako se neko zarazi preko dana džaba mu što noću sedi kući,dovoljno je samo da se zabrani rad kafića,kafana i kladionica i vatanje zjala po trgovima i parkovima a ne braniti ljudima da ide da rade nešto u njivama ili da ode na pumpu da kupi gorivo da spremi za ujutru

Ovo je prava tema za iznošenje svijih stavova i onda rasprava,a kako ja sad da izađem i izćikam cigar.
Obrni okreni usvakom slučaju njesra.
A sprdnja je što te povratnike nisu lepo po napuštenim kasarnama smestili ,lepo karantin,nego ih pustili kućama svojim,a dali su sa sigurnošću utvrdili koliko metara je domet virusa.

Veću glupost nisu mogli da urade,danju može gde ko hoće a noću zabrana,pa ako se neko zarazi preko dana džaba mu što noću sedi kući,dovoljno je samo da se zabrani rad kafića,kafana i kladionica i vatanje zjala po trgovima i parkovima a ne braniti ljudima da ide da rade nešto u njivama ili da ode na pumpu da kupi gorivo da spremi za ujutru
I ti ces da hranis one koji rade u tim kaficima,restoranima?

Rade, imaju promet dakle imaju i platu.Ne rade nemaju promet nema plate.Ili se u Pozarevcu drugacije posluje?Najmanji je problem sve zatvorito, samo sto bi to mnoge unistilo jer ljudi zive od plate ne od Vucicevih obecanja.

Zasto ti ides na posao?

A ko će nas hraniti ako se zabrani kretanje izvan kuća i mi moramo od nečeg živeti pa makar i od njive koja se mora posejati a za to ove iz restorana i kafića zabole ćošak

Svako ima pravo na rad i to je tako,zato te pitam hoces ti da hranis radnike i tim kaficima i restoranima, jer nekima je to jedini izvor prihoda, a to zatvaranje bez par nedelje nema efekta.Dakle neko ostaje bez plate ceo mesec, mozda i vise.

A mnogi tako posluju mesec za mesec i nemaju ni realne sanse da opstanu ako zatvore.Nema tu prioriteta moj posao je vredniji od tvog.

Kad ih ja budem zatvorio onda ću ih hraniti ali ako si imalo normalan priznaćeš da nije isto sad u ovoj situaciji sedeti u punom kafiću ili restoranu i biti u traktoru na njivi ili u kolima

U pravu je tramp kad kaze da je ovo kineski virus . Nije prvi put da virus sto ljudski sto stocni krene od njih a oni se izvuku glat. Oborili svjetsku industriju nelegalnim sredstvima i nasu industriju jos pred rat su oni naceli .Bio sam kod nas u kineskom shopu velikom ,placa zakup mjesecni 1500e a baba dosla da kupi neki kao termofor stalije i kaze kinez deset malaka . Baba daje 5e sto je oko 9.70 maraka i kinez kaze tleba jos i ladno vrati na rafu . Preko puta smo rostiljali prasence par godina ranije i kinezov klinac buckasti dosao i kaze meso meso. Zamirisalo mu . Drugar nasijece punu tacnu kaze nosi kuci. E takvi smo mi a takvi su oni pa nek ih vucic ljubi..

Od sutra se ukidaju prevozi medjumesni, vozovi busevi itd. Kaze AV da ce za vikend jos da produzi policijski cas.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh