Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tebe kao da placa neko pogrebno preduzece.
Cekaj ti hoces da obradis njivu da bi prodao nesto na jesen, ali da bi to uradio hoces da posaljes kuvare i konobare kuci, nek zive od vazduha, pa ne funkcionise kapitalizam tako.

A koliko za par meseci mnogi ce da kukaju lose rodilo, drzava da reaguje.A kome da se zali privatni sektor kad zbog tih zatvaranja mnogi propadnu?

Ako se jedna grana zatvori zatvaraju se sve, pa onda da vidimo ko kako stoji, a taj scenario se ne bi mnogima svideo.

Cekaj ti hoces da obradis njivu da bi prodao nesto na jesen, ali da bi to uradio hoces da posaljes kuvare i konobare kuci, nek zive od vazduha, pa ne funkcionise kapitalizam tako.

A koliko za par meseci mnogi ce da kukaju lose rodilo, drzava da reaguje.A kome da se zali privatni sektor kad zbog tih zatvaranja mnogi propadnu?

Ako se jedna grana zatvori zatvaraju se sve, pa onda da vidimo ko kako stoji, a taj scenario se ne bi mnogima svideo.
Da, baš je isto kad neko u šumi seče drva ili 5 dana seje njive bez da živog čoveka sretne i kuvar zaražen koronom što pravi sendviče...

Velika je razlika između onog u ataru i ovih po kafićima gde je frekvencija ljudi velika.Kako ćemo mi nositi mleko u mlekaru a nosimo 2 puta dnevno ako produži policijski čas.Biće tu mnogo problema do kraja a država spora-to je problem.Šta ako se teli krava a treba veterinar ili ispomoć.

Koji zarazeni kuvar?Dakle cista demagogija.

Evo rent a car firme vec kupuju katance, 95% tih firmi svoj vozni park ima "zahvaljujuci" lizingu,nema rentiranja nema prihoda, a lizing kuce trljaju ruke.Tu ne pomaze ni 100 moratorijuma.

Turizam je tek posebno zalosna tema u rangu sa ugostiteljstvom,tu ce tek mnogi da zavrse karijeru,a mnogi su je vec zavrsili.

Dakle od tih zatvaranja niko nema koristi, i cista je demagogija to u kaficima ima korone, a sta ako na putu do njive svratis da popijes pivo sa komsijom kojem je brat dosao iz Nemacke, ali ne oseca nista malo kaslje, dakle demagogije koliko hoces,moze samo scenario da se menja

Nije problem sto je uvedena zabrana javnih okupljanja i svih manjih i vecih manifestacija postujem i ima rezona itekako ali mi nije jasno kako radi fabrika kablova kod stranog investitora u 3 smene a tamo je 2000 radnika i kako radi zelezara sa 5500 radnika u 3 smene isto strani investitor onda dzaba zabrana pozorista,bioskopa,utakmica,pijaca a danas se zatvara pijac ok nista cudno pa zasto ne zatvoris fabriku kablova sa 2000 ljudi pa to je takvo zariste e sad deca i stariji sede u karantinu u izolaciji i dodje vkuci radnik ovih firmi i sve ih zarazi.Sto se tice vecerasnjeg nastupa na tv u Brnabicka se zahvaljuje predsedniku a posle toga nastupa doktor epidemiolog i ja pomislim nece valjda i strucnjak da se zahvaljuje i bi sta bi STO KAZE NAS PREDSEDNIK to se dogadja godinama svi mu se zahvaljuju dali covek dobije direktivu da mora da se zahvali gledao sam ranije stotine drzavnika ali im niko nije zahvaljivao ovo mi deluje previse BOLESNO najsrecniji bi bio kada bi ljudi iz struke vise govorili i davali instrukcije jer su kompetentni nemogu vise da gledam ovo glumatanje i presamicivanje zarad bednih politickih poena DOKTORE NA KONFERENCIJU ZA STAMPU UMESTO OVIH SEKTASA

Свратиће на пиво једино будала или кретен избациш то из главе ако ти је та иста глава на првом месту

Koji zarazeni kuvar?Dakle cista demagogija.

Evo rent a car firme vec kupuju katance, 95% tih firmi svoj vozni park ima "zahvaljujuci" lizingu,nema rentiranja nema prihoda, a lizing kuce trljaju ruke.Tu ne pomaze ni 100 moratorijuma.

Turizam je tek posebno zalosna tema u rangu sa ugostiteljstvom,tu ce tek mnogi da zavrse karijeru,a mnogi su je vec zavrsili.

Dakle od tih zatvaranja niko nema koristi, i cista je demagogija to u kaficima ima korone, a sta ako na putu do njive svratis da popijes pivo sa komsijom kojem je brat dosao iz Nemacke, ali ne oseca nista malo kaslje, dakle demagogije koliko hoces,moze samo scenario da se menja
Uporedio si kuvare i poljoprivrednike, kad sam ti na to odgovorio menjaš priču...To je demagogija...

Uporedio si kuvare i poljoprivrednike, kad sam ti na to odgovorio menjaš priču...To je demagogija...
U cemu je razlika?

Lepo je sto branis svoju demagogiju, ali evo ti jos jedan scenario, krenes na njivu pukne ti guma, odes da kupis drugu, u prodavnicu stigla ko znanod kog dobavljaca i ko zna gde je sve taj vozac bio pre nego sto je dosao do tvog prodavca.Dakle isti je rizik kao da sedis u kaficu.Eto ti cista demagogija.

A nije ni lepo sto gledas samo sebe, jel mozes da sastavis godinu, a da nista ne posejes?Ne mozes, pa ne moze ni kuvar ako ne radi.Dakle potpuno ste isti.Dakle ceo sistem je takav da nista ne sme da stane i da sistem nije spreman.

Bilo kako bilo,ova situacija nikako ne valja. Ne samo trenutno i u narednim danima,nego i u narednim godinama. Nisam nikakav stručnjak i po prirodi sam optimista,ali mnogo toga je zabrinjavajuće što se tiče budućnosti.

U cemu je razlika?

Lepo je sto branis svoju demagogiju, ali evo ti jos jedan scenario, krenes na njivu pukne ti guma, odes da kupis drugu, u prodavnicu stigla ko znanod kog dobavljaca i ko zna gde je sve taj vozac bio pre nego sto je dosao do tvog prodavca.Dakle isti je rizik kao da sedis u kaficu.Eto ti cista demagogija.

A nije ni lepo sto gledas samo sebe, jel mozes da sastavis godinu, a da nista ne posejes?Ne mozes, pa ne moze ni kuvar ako ne radi.Dakle potpuno ste isti.Dakle ceo sistem je takav da nista ne sme da stane i da sistem nije spreman.
Ti si kolega kralj demagogije, znam da ti tu nisam ni do kolena. Evo počeo si da pišeš i naučnu fantastiku. Zamisli sad čoveka u teškoj depresiji sa manijakalnim idejama koji čita par meseci tvoje komentare na forumu. Vaga da li da se ubije i saznaje da ima ovaj virus a inače radi u banji u Slankamenu kao naravno - kuvar. Reši da se svima osveti zbog tvojih nebuloza i zarazi 300 bolesnika od kojih 50 umiru... Opet manja šteta od nekog radnika na dalekovodima koji nije popravio kvar, nemamo struju i ne odumiru nam ćelije od čitanja nekih komentara...

Ti si kolega kralj demagogije, znam da ti tu nisam ni do kolena. Evo počeo si da pišeš i naučnu fantastiku. Zamisli sad čoveka u teškoj depresiji sa manijakalnim idejama koji čita par meseci tvoje komentare na forumu. Vaga da li da se ubije i saznaje da ima ovaj virus a inače radi u banji u Slankamenu kao naravno - kuvar. Reši da se svima osveti zbog tvojih nebuloza i zarazi 300 bolesnika od kojih 50 umiru... Opet manja šteta od nekog radnika na dalekovodima koji nije popravio kvar, nemamo struju i ne odumiru nam ćelije od čitanja nekih komentara...
Imas moc da pises dosta, a ne napises nista.Ili imas neka szananja da kuvar boluje, a neces da prijavis nadleznima nego eto to delis na formu?

Ili si neki strucnjak pa targetiras nosioce virusa, daj onda javi gde treba da se zakljucaju svi dok ti ne posejes svojih par hektara.

Dakle koji kuvar ina koronu, a jos uvek je na svom radnom mestu?

Imas moc da pises dosta, a ne napises nista.Ili imas neka szananja da kuvar boluje, a neces da prijavis nadleznima nego eto to delis na formu?

Ili si neki strucnjak pa targetiras nosioce virusa, daj onda javi gde treba da se zakljucaju svi dok ti ne posejes svojih par hektara.

Dakle koji kuvar ina koronu, a jos uvek je na svom radnom mestu?
Ubijaš argumentima kolega... Tebi ću posejati džabe, mnogo si smešan. :ppozdrav: ::novac:::ppozdrav:

Ako stane rent a car, gradjevina, restoran itd. Stane na mesec-dva dana, pa se nastavi kad sve ovo prodje. A i da propadnu nastaje (samo) ekonomska steta. Ali ako se sada ne poseju njive propada cela godina, kad ces sejati kukuruz, u avgustu ?? Voce mora da se oreze sad, ili propade cela godina. Ako ne radi poljoprivreda onda ce narod umreti od gladi. Mislim, mozes da uvezes hranu, ali odakle ako nista ne proizvodis, cime da platis ?
Niko nije rekao da je poljoprivreda potpuno bez rizika, ali cinjenica je da je rizik i mogucnost sirenja neuporedivo manja nego tamo gde se po definiciji radi sa mnogo ljudi (kafici, restorani, prodavnice itd).

Kako se to nastavlja nakon 3 meseca, posto ocigledno mnogi ne znaju taj recept za uspeh.Ne samo u Srbiji vec globalno,vecina rent a car kompanija ako se ostvare prognoze da ce ovo da traje 3 i vise meseci spremaju se da proglase bankrot.Jer ni moratorijum ne pomaze jer onda se bankarima isto pise.Dakle zacarani krug.

Turizam je prva grana koja ce da ode u ponor, a vec je na kraju tog puta.Kome sada pada na pamet da ide na letovanje?A turizam povlaci i ogroman procenat prevoznika koji ce istu sudbinu da dele.

I opet kako taj konobar da zivi ako tri meseca ne prima platu dok ti sejes njivu, hoces ti da ga hranis tih 3 meseca?

Ma sve je ovo pixkin dim, a sta mislite da je ''86 doslo do one druge explozije reaktora u Cernobilju, kazu strucnjaci da veci dio Evrope ne bi bio vise naseljiv, bar nekoliko desetina hiljada godina. Kakvo bi to tek njesra bilo.

Kako se to nastavlja nakon 3 meseca, posto ocigledno mnogi ne znaju taj recept za uspeh.Ne samo u Srbiji vec globalno,vecina rent a car kompanija ako se ostvare prognoze da ce ovo da traje 3 i vise meseci spremaju se da proglase bankrot.Jer ni moratorijum ne pomaze jer onda se bankarima isto pise.Dakle zacarani krug.

Turizam je prva grana koja ce da ode u ponor, a vec je na kraju tog puta.Kome sada pada na pamet da ide na letovanje?A turizam povlaci i ogroman procenat prevoznika koji ce istu sudbinu da dele.

I opet kako taj konobar da zivi ako tri meseca ne prima platu dok ti sejes njivu, hoces ti da ga hranis tih 3 meseca?
A šta je tvoj predlog kolega, kako bi ti stručno razrešio problem konobara i renta kar servisa? Mene više brine rent-a-pice šta će biti sa njima...

Nisam ja tu da resavam bilo sta, i moji poslovi stoje i ko zna koliko ce da se stoje pa ne kukam da drugi zatvraju svoje.Mogu da podnesem da nemam prihoda 3-4 meseca nakon toga restrikcije, pa koliko se prezivi, to sto ti ne mozes da sastavis godinu ako ovu ne posejes nista, za to je kriv neko drugi, a ne kafici, nego lakse je za propast kriviti nekog drugog.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh