Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Кад сам служио војску 2007-2008 ниси смео сем прописане диоптрије ништа носити. Ни по касарни ни по терену.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Овде је већина чланова војску служила у прошлом веку, памте старе прописе и технике. Ови што нису служили а неки и нису хтели, могу само да нагађају шта и како.
Које је војнику основно обавезно лично формацијско оружје и како се носи....основно лично је пушка, појединим јединицама ту иде и још пиштољ. Зна се како се и носи, већина пушака данас ни нема ремник да би се носила "о десно ра-мее" већ се носи окачена о борбени прслук са предње стране са цеви на доле. Борбени прслук је исто основни део униформе, што некад није био и имали га само "специјалци".
Шта је неко очекивао од војске кад изађе на улицу са проглашеним ванредним стањем због могуће заразе, панике а и могућих нереда услед свега тога.....очекивао можда да изађу са тенковима, минобацачима, топовима, тј. формацијским наоружањем......наравно да не, шта би онда било.....већ су изашли са својим личним формацијским оружјем које им припада по правилу службе да га носе, неће изаћи у пиџамама са варјачама и виљушкама.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

... тај борбени прслук... Нема зиме у њему ал зато на 25+ кување.

Tako je.Ali ovi šetaju po gradu.Ima slika i onih koji ne nose naočare.Ja sam služio armiju bio u rezervi oko 6 meseci.Ne znam da je neko nosio naočare za sunce sem naočara za vid. Sigurno nije bilo dozvoljeno.Neću ja da omalovažavam te vojnke ali dosta je straha u narodu i bez toga.Naravno da bi u takvoj šetnji trebalo da su puške o desno rame.Ako čuvaju bolnice ili objekte od vitalnog značaja onda takvo nošenje stoji.
Ja sam sluzio istu armiju, s'tim sto sam dobar deo roka i par meseci preko bio i u ratu, bili smo i u blokadi tu je bilo jasno naredjenje da postoji neposredna ratna opasnost, sto je za nas znacilo puna ratna oprema + naoruzanje sa bojevom municijom, s'time da je nosenje puske bilo tako da se ne provocira stanovnistvo i ne unosi panika.Pa si samo na strazi i obilasku skidao pusku sa ramena.Ovako po pravilu puska se nosila kao ovi na slici sto nose ali je pravilo da se cev ne podize iznad kuka i da uvek bude uperena ka zemlji.Metak nije smeo da bude u cevi i obavezno zakocena puska.Kasnije je interno prvi metak u okviru bio manevarski jer u strahu su velike oci.

Naocare za sunce niko nije branio, ali ih niko nije ni nosio jer nisu ni postojale takticke naocare kao sto nose ovi na slikama.Jer ipak se zadrzava uniformisanost, a da smo svi nosili sta je ko imao to vec ne bi licilo ni na sta.

Ovo je kod naše bolnice,kultrno stoji vojnik bez naočara i radi svoj posao.Pomaže portiru.Znam vrlo dobro da će možda biti da prave problema oni koji bi hteli da obiđu svoje koji su u bolnici a posete su strogo zabranjene.Većina ljudi je svesna situacije ali se nađe po neki slučaj.

Zamisli tek da nose zastitne maske koje takodje imaju kakva bi panika vlada kod ovih koji imaju samo ove hiruske.

Ima tu i glumatanja sa ovim optickim nisanima, ali kad ce Vulin ponovo da dozivi da mu vojska izadje na ulicu.

Panika je najveći neprijatelj.Kod nas u Kikindi čak i najvećim optimistima nije zanemarivo stanje,kada smo saznali da smo najveće žarište.Ne znam zašto imenom i prezimenom ne objave ko su zaraženi da bi se mogli javiti oni koji su bili u kontaktu.Znam ja da porodicama zaraženih nije sve jedno ali niko ih neće šikanirati.

Јесу почели да се враћају код вас у села да не кажем у завичај из НС, БГ... Овде их већ неколико дошло остали без посла. Тек тако.

Danas sam išao u u KLINIČKI CENTAR VOJVODINE, tamo MILITARI POLICE krv ti mlade rode svi sa kalašima M21
Spremni kao HAMAS nema plombi na RAP-ovima svaki nosi 150 metaka!!!
A ja dete sa sela došao papir da bi sestru primili u betaniju naravno FT1P jebemtiženomajiku, zet pogubljen 45g postaje tata!! Nije mu zameriti
Meni traže AUSVAJS ovo ono jedva dobio papir i bež nazad

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Ja bio u kafani, u 5 do 8 moli nas gazda da begamo, kaze ako me navataju kazna 300.000!
Pumpa koja je radila 20god u nazad 24h, u 10 do 8 zamandaljeno.
Ni za vreme bombardovanja '99 nije bilo ovako.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Danas uvece nas desetak bilo u klubu poljoprivrednika kad dvajest do osam ulazi policajac i kaze da je od 18:00 zabranjeno okupljanje. Od 18:00 do 20:00 moze samo pojedinacno da budes negde.

Nama nije ni toliko tesko a jel ste razmisljali kako je ovim sto idu u kasne sate u svaleraciju,zamisli neki par da navataju u ataru(・o・)

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh